'Overname Canal Plus door UPC rond'

S

SuperJoop

'Overname Canal Plus door UPC rond'

Gepubliceerd op vrijdag 01 augustus 2003

(P7) De Belgische pers meldt een overname van het Nederlandse gedeelte van betaal-tv bedrijf Canal Plus door UPC. UPC geeft geen commentaar.

"Vooralsnog geruchten en daar gaan we niet op in", aldus de woordvoerder van UPC Nederland in Amsterdam.

De Financieel-Ekonomische Tijd bericht (niet online) dat de splitsing van Canal Plus Benelux in een Nederlands, Vlaams en Waals gedeelte en verkoop aan verschillende kabelaars rond is, nadat eerder de Belgische krant Le Soir zulks reeds meldde.

De huidige eigenaar Vivendi Universal meldt niets over een verkoop. Al een jaar geleden berichtte Dutchmedia dat UPC de belangrijkste kandidaat was, recent berichtte de Volkskrant zulks op de voorpagina, waarna ook de Publieke Omroep haar aspiraties kenbaar maakte.

De Vlaamse kabelaars Telenet en Interkabel zouden Canal Plus Vlaanderen overnemen en de Waalse kabelaars Déficom en Socofe met investeerders in Association Câble Multimédia het Wallonische deel.

Planet.nl

 
Zo te lezen,gaat Canal+ toch naar UPC:-(

UPC koopt Nederlands deel Canal+

Kabelbedrijf UPC heeft de Nederlandse tak van de betaaltelevisiezender Canal+ overgenomen van het Franse mediabedrijf Vivendi. Ook de digitale afdeling Canal Digital komt in handen van UPC. UPC wordt zo in een klap monopolist op het gebied van betaal- en satelliet-tv in ons land. Vorige week kocht het ook al de live-rechten voor alle Champions-league-wedstrijden.

Canal+ heeft in ons land zo'n 300.000 abonnees. UPC had zelf 50.000 abonnees op betaalkanalen. 500.000 satellietbezitters betalen voor Canal Digital.

4-08-2003

essentkabel.com

 
Uit het op satinf geplaatste ANP bericht maak ik op dat Canal+ wel naar UPC gaat maar CanalDigitaal is blijkbaar een ander hoofdstuk. Hopelijk wordt dat uit oogpunt van monopolievorming wel gestopt. Overigens kan iedereen natuurlijk hierover de NMA benaderen...

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan