Europese politieacties tegen cardsharing

Dr.Z

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
10 feb 2001
Berichten
3.126
Waarderingsscore
469
Punten
83
Leeftijd
55
Locatie
Ergens daarzo..
In het kader van de scherpere Europese wetgeving die moet voorkomen dat men gratis naar betaaltelevisie kan kijken zijn er deze week twee grote acties in Europa uitgevoerd. Beide politieacties waren gericht tegen het zogenaamde "cardsharen". Met "cardsharen" wordt met één legaal abonnement op een betaaltelevisie provider door meerdere personen gekeken. Dit gebeurd via zogenaamde "cardshareservers" waarmee men middels internet verbinding kan maken. "Cardsharing" is volgens de betaaltelevisie providers in Europa de grootste bron van mislopen van inkomsten. De acties van deze week werden dan ook mede in opdracht van de organisatie Signaal georganiseerd. In deze organisatie zitten alle grote betaaltelevisie aanbieders van Europa.

In Engeland werd vrijdagmorgen in en om London twee invallen gedaan op prive-adressen. Hierbij nam de politie diverse satellietapparatuur alsmede ook computers in beslag. Bij de actie ging het hoofdzakelijk om "cardsharing" van het Engelse betaaltelevisie pakket van Sky Digital UK tegen te gaan. Drie personen zijn tijdens deze actie aangehouden.

Een grotere actie vond vanmorgen plaats in Polen. De politie van Warschau viel vanmorgen op meerdere adressen in de Poolse hoofdstad gebouwen binnen. Daarbij werden in totaal 42 arrestaties verricht. De politie nam daarnaast meer dan 50 computers en meer dan 55 satellietontvangers in beslag. Het was de eerste keer dat de Poolse politie optrad tegen "cardsharders". De politie heeft aangekondigd in de directe toekomst meer van dit soort acties tegen cardsharing te houden. Polen staat erom bekend dat vanuit dat land doormiddel van vele "cardshareservers" mogelijk tienduizenden mensen in Europa gratis kunnen kijken naar betaaltelevisie. Het is nog onduidelijk of de politie gegevens die op inbeslaggenomen computers staan zal gaan gebruiken om mogelijk ook de eindgebruiker aan te kunnen pakken.

© 2006 SatellietNieuws.nl

 
Nieuwe Irdeto smartcard moet cardsharen bemoeilijken

Irdeto Access is bezig een nieuwe versie smartcards aan betaaltelevisie providers uit te leveren. Het gaat hier om de zogenaamde versie 6 smartcard voor het Irdeto 2 systeem. De kaart heeft de naam "Zeta" meegekregen. De Griekse betaaltelevisie provider Hellas/Nova is de eerste die de nieuwe Zeta smartcard zal gaan verspreiden en gebruiken. Op dit moment is men bezig met een kaartwissel onder zijn abonnees. Uiterlijk 31 januari 2006 moeten alle oude smartcards bij de abonnees van dit Griekse bedrijf zijn vervangen door de nieuwe Zeta smartcard. Direct na het moment dat de kaartwissel is voltooid zal de eerste beveiligingsupdates binnen het coderingsnetwerk worden doorgevoerd luidt het vanuit bronnen rondom de Nederlandse coderingspecialist.

Met de nieuwe smartcard wordt niet alleen de beveiliging op een hoger platform geplaatst. Ook het gebruik van UCAS decoders, programmeerbare emulatie CI modules en emulatoren voor Linux satellietontvangers wordt aan banden gelegd met de nieuwe smartcard. Deze zullen niet met de kaart kunnen communiceren en dat resulteert in het gegeven dat abonnees in combinatie met deze producten niet meer kunnen kijken naar het zenderpakket. Al langere tijd is het providers en coderingsbedrijven een doorn in het oog dat met dit soort niet goedgekeurde en gecertificeerde ontvangers en CI modules gekeken kan worden. Overigens zal de originele Irdeto Access CI module voor gebruik van de Zeta smartcard ook moeten worden geupdate met nieuwe firmware om beeld zichtbaar te kunnen maken.

Een ander voordeel van de smartcard is dat het steeds populairder wordende "cardsharen" bemoeilijkt zal gaan worden. Bij "cardsharen" delen meerdere gebruikers in een zelf opgezette gebruikersgroep één legaal abonnement met elkaar doormiddel van internet. Met de nieuwe smartcard wordt de datasnelheid voor uitwisseling van informatie opgevoerd. Hierdoor zal men alleen met snellere internetverbindingen en met minder gebruikers binnen de gebruikersgroep kunnen "cardsharen". Op internet zijn zelfs al geruchten te lezen dat "cardsharing" met de nieuwe Irdeto Zeta smartcard zelfs onmogelijk zou zijn.

In eerste instantie zal Irdeto alleen de betaaltelevisie provider Hellas/Nova voorzien van de nieuwe Zeta smartcard. Het is nog onduidelijk of in de verre of nabije toekomst ook het Nederlandse Canal Digitaal voor zijn Irdeto codering gebruik zal gaan maken van deze nieuwe Zeta smartcard. Datzelfde geldt ook voor de HDTV aanbieder Alfacam/Euro1080.

© 2006 SatellietNieuws.nl

 
Met de nieuwe smartcard wordt niet alleen de beveiliging op een hoger platform geplaatst. Ook het gebruik van UCAS decoders' date=' programmeerbare emulatie CI modules en emulatoren voor Linux satellietontvangers wordt aan banden gelegd met de nieuwe smartcard. Deze zullen niet met de kaart kunnen communiceren en dat resulteert in het gegeven dat abonnees in combinatie met deze producten niet meer kunnen kijken naar het zenderpakket. Al langere tijd is het providers en coderingsbedrijven een doorn in het oog dat met dit soort niet goedgekeurde en gecertificeerde ontvangers en CI modules gekeken kan worden[/quote']
het is natuurlijk wel grote flauwe kul dat ze je perse een goed gekeurde satontvanger door je strot willen duwen want wat heeft dat nu met ilegaal kijken uit testaan

waneer dat soort type ontvanger's met meerdere type's kaarten kan werken is eigelijk alleen maar handig en niks ilegaals aan

vind persoonlijk dat ze die bedrijfen moeten verplichten op de grond van dat vrij tegeven bedoel ik niet mee dat je ilegaal kunt kijken maar gewoon met een goedgekeurde kaart en je abotje daar gaat het toch uit eindelijk om

het is toch alleen maar praktisch maar dat mag ook al niet eens
 
Het is inderdaad onzin dat ze je een goedgekeurde ontvanger met minder mogelijkhede door de strot willen duwen.

Mijns inziens is dat koppelverkoop en derhalve verboden, de klant moet namelijk vrij kunnen zijn in zijn keuze als hij maar een legaal abonnement heeft. De beperkingen van goedgekeurde dozen zijn dermate groot als je iets meer wilt (bijv. diverse satellieten en vele FTA kanalen) dat het gewoon ondoenlijk is om hiervoor een goedgekeurde box te gaan gebruiken.

Als zoiets doorgezet gaat worden denk ik dat dit klanten gaat kosten, want zeker mensen die pas een nieuwe ontvanger hebben gekocht, zullen niet wederom een nieuwe doos willen gaan aanschaffen alleen maar om naar iets te kunnen kijken waar ze ook voor betaald hebben.

 
Tja, wederom blijkt maar weer dat providers weer veel te hoge abbonements gelden durven te vragen.

Uiteraard op last van de filmmaatschappijen, buma en meer van die aaseters die een graantje van de entertainment industrie willen meepikken!

Ofwel, de club die graag wil verdienen aan het werk van de artiesten.

Hoe dan ook, dat wekt dus piraterij in de hand.

Als het volledige C+ pakket nu ongeveer 10 euro per maand zou kosten, dan zouden een hoop mensen de moeite niet eens nemen om een poging te doen een kaartje open te leggen, of te cardsharen.

Ik denk dat het de bedrijven veel meer opleverd dan dat ze een hoop geld gaan stoppen in de bestrijding van piraterij!

Laat het dan ook maar makkelijker worden om een buitenlandspakket te kopen/huren voor dat zelfde bedrag!!

De mediabedrijven snijden zichzelf gewoon in de vingers, maak het aanbod financiëel aantrekkelijker, dan verdwijnt de piraterij vanzelf!

Een simpel rekensommetje leert dat 10x10 euro meer geld in het laatje brengt dan 1x 60 euro waar dan 10 mensen op meekijken!

Dus heren/dames van betaaltelevisie, wat hebben we hier van geleerd????????

 
Logisch en de laatste prijsverhogingen werken niet mee.

Als ze nu de boel de boel hadden gelaten, had ik ook fijn mijn irdetokaartje gekocht en geregistreerd gehad, nu hebben ze dat bedrag gemist.

Want laten we eerlijk zijn, 200% verhoging als we over het set-top box pakket spreken?

1.) van 19,95 naar 29,95

2.) jaar later van 29,95 naar 39,95

3.) bij de gratis kaart halen we alles eraf behalve de 3 publieke zenders.

Dat laatste alleen om mensen over te halen een settopbox pakket te nemen wat ook nog eens twee keer achter elkaar met 10 euro verhoogt is, zogenaamd omdat de administratiekosten hoger zouden liggen maar iedereen weet dat dit een onzinargument is.

Het is gewoon gedaan om meer mensen met gratis kaarten tot een pakket te verleiden en op die manier proberen ze middels die verhoging hetzelfde te doen met mensen die een settopbox pakket nemen.

Die worden het uiteraard ook spuugzat.

Ik zelf ook, en ware het niet dat ik op vakantie graag naar autoracen kijk, had ik mijn settopbox pakket ook aan de wilgen gehangen.

Ze jagen mensen weg in plaats van dat ze gunstiger prijzen, het mensen gemakkelijker maken om met meer tv's in huis te kijken (tegen redelijke prijzen en niet tegen apparatuur van 400 euro!).

Dus ja je hebt gelijk... ze werken zelf piraterij mee in de hand.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan