Paypal Waarschuwing!!!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.774
Waarderingsscore
999
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Degenen die van jullie een Paypal account heeft, opgelet!!!

Op dit moment waren er weer spoof emails rond die heel erg lijken op echt officiële Paybal email berichten.

De titel is vaak verschillend maar op dit moment de volgende:

"Notification of Limited Account Access".

Er wordt niet gevraagd om login gegevens, maar alleen dat waarschijnlijk een "third party" gebruik heeft gemaakt van je Paypal account en voor die redenen een deel van je account uit veiligheidsoverwegingen is afgesloten.

Verdere specificatie van die reden (netjes in Engels omschreven) kun je dan lezen door in te loggen op je Paypal account, waarbij de volgende link staat:

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_login-run

Deze link IS de juiste link, maar de url die er onder verborgen zit en waar je dus op terecht komt is in werkelijkheid deze:

http://eizoo.info/img/ppal/webscr.php?cmd=_login-run

De phishers zijn zo stom geweest dit niet aan te passen zodat dit ook zichtbaar wordt in je browser. Eizo.info heeft echter niets met Paypal te maken en op deze manier proberen ze dus je account gegevens te stelen.

Hier is al vaker voor gewaarschuwd, maar zie je dus Paypal mailtjes, ook al zijn het echte, gebruik NOOIT een link in de email, wis de email en ga dan gewoon met je browser zelf naar http://www.paypal.com en klik op login, dan ben je in elk geval zeker dat je de goede hebt.

Verder advies van Paypal zelf is om goed naar berichten te kijken, want als Paypal zelf al een bericht verstuurd, begint deze met de echter bedrijfsnaam van je account, of je eigen voor en achternaam.

De fake mails beginnen over het algemeen met "Dear Paypal Member" of soortgelijke tekst maar dus niet je accountnaam en alleen al daaraan zijn ze vlug te herkennen.

Men kan echter niet genoeg waarschuwen en aangezien deze mails momenteel weer de rondte doen, bij deze dus nogmaals een extra waarschuwing.

Gebruik GEEN links in de emails, ook niet als die officieel is of er officieel uit ziet!

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan