Britse ‘Babe’ kanalen moeten achter slot en grendel

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
De Britse media-autoriteit Ofcom wil dat bel-kanalen met erotisch geklede – of ontklede dames een pincode krijgen zodat jonge kijkers er niet meer per ongeluk op terecht kunnen komen. De reden is dat zij al meermaals de regels hebben overtreden. Er is een niet gering aantal kanalen dat Free To Air via het Sky Digital systeem uitzendt waarop in de late avonduren chattende dames te zien zijn met de oproep om te bellen.

Volgens Ofcom hebben zenders als Get Lucky TV, Lucky Star, Star Bazaar, LivexxxBabes en Show Off UK ook al eens voor 21.00 uur reclame gemaakt voor hun sekslijnen. Ofcom wil nu voor gaan stellen om alle kanalen met dergelijke inhoud te gaan beschermen met een pincode. Dit kan via de EPG van Sky Digital (die de meeste Engelse kijkers tot op heden gebruiken) geregeld worden. Nederlandse kijkers zouden geen last hebben van een dergelijke pincode omdat dit op Free To Air ontvangers niet werkt.

Ofcom stelde verder dat de kanalen al verbeteringen hebben aangebracht en dat daarom nog geen boetes zijn uitgedeeld. Hun voorstel moet tenslotte door het Britse publiek worden goedgekeurd. Via de Astra-2 zijn momenteel een flink aantal van dergelijke kanalen te zien in de nachtelijke uren. In Nederland zenden veel commerciële zenders in de nachtelijke uren eenzelfde soort programma’s uit.

Tv-satellite

 
Vreselijk he, nog altijd even preuts die Engelsen, en dan blijven de mensen zich maar afvragen waarom die opeens zo los gaan als ze op vakantie zijn.:)

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan