Waarschuwing voor 'superstorm' reëel?

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
Met de wintermaanden voor de deur en een tot nu toe rustig verlopen herfst is het wellicht verstandig voor de schotelbezitter om te kijken of de antenne nog wel goed stevig bevestigd is. Althans, als we de berichten die weerman Piet Paulusma overneemt mogen geloven, dan staat ons nog deze maand wel extreem zwaar weer te verwachten, met de nodige 'vliegende schotels' als gevolg. Laten we maar hopen dat er weer eens niets van klopt.

'Superstorm november 2007'?

De Engelse weerkundige Piers Corbijn heeft op de website Weather Action.fi een globale weersverwachting voor de maand november staan. Deze verwachting geeft aan dat wij later in november een superstorm kunnen verwachten. Ik heb besloten dit artikel te vertalen en nu bij mij op de site te plaatsen.

Superstorm in november? Piers Corbijn heeft hier toestemming voor gegeven, omdat hij vindt dat iedereen gewaarschuwd moet worden. Piers Corbijn baseert zijn verwachting op de zonne- activiteit.

Hieronder de verwachting van Piers Corbijn voor Nederland in november:

November kent eerst een korte periode van rustig weer onder invloed van een hogedrukgebied. Dit is echter stilte voor de (eerste) zware storm, die tussen 8 en 13 november wordt verwacht. Er bestaat een kans van 80% dat deze over Nederland trekt, met windstoten van 145 tot 175 km/uur.

Hierna wisselen koudere en zachtere perioden elkaar af, terwijl zich op de Atlantische Oceaan t.g.v. aangevoerde tropische lucht een zich uitdiepende depressie ontwikkelt. Er omheen vormen zich randstoringen en een zeer actief (kou) front. Het gevolg is een verschijnsel dat zich als een superstorm laat beschrijven; een exemplaar dat groter zal zijn dan de storm van 1987 en die van 1703.

Deze superstorm wordt tussen 24 en 28 november verwacht.De bijbehorende diepe troglijnen zullen voor orkaankracht kunnen zorgen. Er worden windstoten van meer dan 200 km/uur verwacht!De kans dat deze storm over Nederland trekt wordt ook op 80% geschat. T.g.v. de grote onstabiliteit van de atmosfeer zijn tornado’s niet uitgesloten. Eind november zal deze superstorm langzaam uitdoven, terwijl het stormachtig en nat blijft. Maar begin december lijkt het kouder te worden met kans op sneeuw.

Bron: Piet Paulusma

Meteo Consult veegt de vloer aan met het bericht en bekijkt de zaken iets nuchterder en vooral ook beter onderbouwd. Desondanks is het in deze tijd van het jaar geen overbodige luxe om te kijken of je schotelantenne nog stevig bevestigd is!

Bron: nbs

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan