Tien geboden van maffia Sicilië ontdekt

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
Leden van Siciliaanse maffia mogen geen bars bezoeken en niet gokken. Ze moeten voorts stipt op tijd zijn en boven alles trouw.


Dat staat onder meer in de tien geboden die de Italiaanse politie heeft aangetroffen bij de arrestatie maandag van maffiabaas Salvatore Lo Piccolo
(foto), berichtte donderdag de Corriere dela Sera.

Eén vrouw

Het is volgens de lijst evenmin geoorloofd de vrouw van een andere maffioso te begeren. De vrouw speelt een belangrijke rol in de normen en waarden van de maffia op Sicilië. De leden mogen maar één vrouw hebben en die moeten ze respecteren. Deze regel moet ook voorkomen dat echtelijke ruzies leiden tot ontboezemingen van de boze echtgenote tegenover de politie.

Maffioso mogen geen vriendschappelijke relaties onderhouden met mensen van politie of justitie noch hun familieleden. Voorts herinnert de gedragscode eraan dat niet van andere maffioso gestolen mag worden, dat afspraken moeten worden nagekomen en dat een lid altijd klaar moet staan voor de maffia, zelfs wanneer zijn vrouw net een kind ter wereld brengt.

Verloedering

De Italiaanse krant verbaast zich over de schriftelijke regels die Lo Piccolo samen met andere voor justitie zeer waardevolle stukken nog poogde weg te spoelen in het toilet toen de politie een inval deed. Eerder werd aangenomen dat de maffia een clan was van mensen die van nature heel goed weten wat er bij de maffia wel en wat niet mag. Er zou echter bij de Casa Nostra, de maffia van Sicilië, sprake zijn van een ernstige verloedering van normen waarden. Die noodzaakt kennelijk de top naast de beroemde omertà (eed tot zwijgen) nog eens goed en schriftelijk uit te leggen wat van een lid wordt verwacht.

Planet.nl

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan