Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Tien geboden van maffia Sicilië ontdekt

Recommended Posts

Leden van Siciliaanse maffia mogen geen bars bezoeken en niet gokken. Ze moeten voorts stipt op tijd zijn en boven alles trouw.

Dat staat onder meer in de tien geboden die de Italiaanse politie heeft aangetroffen bij de arrestatie maandag van maffiabaas Salvatore Lo Piccolo (foto), berichtte donderdag de Corriere dela Sera.

 

Eén vrouw

Het is volgens de lijst evenmin geoorloofd de vrouw van een andere maffioso te begeren. De vrouw speelt een belangrijke rol in de normen en waarden van de maffia op Sicilië. De leden mogen maar één vrouw hebben en die moeten ze respecteren. Deze regel moet ook voorkomen dat echtelijke ruzies leiden tot ontboezemingen van de boze echtgenote tegenover de politie.

 

Maffioso mogen geen vriendschappelijke relaties onderhouden met mensen van politie of justitie noch hun familieleden. Voorts herinnert de gedragscode eraan dat niet van andere maffioso gestolen mag worden, dat afspraken moeten worden nagekomen en dat een lid altijd klaar moet staan voor de maffia, zelfs wanneer zijn vrouw net een kind ter wereld brengt.

 

Verloedering

 

De Italiaanse krant verbaast zich over de schriftelijke regels die Lo Piccolo samen met andere voor justitie zeer waardevolle stukken nog poogde weg te spoelen in het toilet toen de politie een inval deed. Eerder werd aangenomen dat de maffia een clan was van mensen die van nature heel goed weten wat er bij de maffia wel en wat niet mag. Er zou echter bij de Casa Nostra, de maffia van Sicilië, sprake zijn van een ernstige verloedering van normen waarden. Die noodzaakt kennelijk de top naast de beroemde omertà (eed tot zwijgen) nog eens goed en schriftelijk uit te leggen wat van een lid wordt verwacht.

 

Planet.nl


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.