Gratis bellen in de browser

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
Voixio introduceert een online dienst om volledig gratis te kunnen bellen naar vaste nummers over de hele wereld. De gebruiker moet wel eerst naar een videoboodschap kijken.

De nieuwe dienst, die officieel volgende maand van start gaat maar nu al te gebruiken is, werkt volledig op basis van Flash in de browser. Er hoeft dus geen software geïnstalleerd te worden. De applicatie herkent zelf of er een microfoon of webcam is aangesloten.

Reclame

Voordat de verbinding tot stand wordt gebracht, krijgt de gebruiker een reclamefilmpje van een minuut te zien, daarna is er een gesprek van 15 minuten te voeren. De maximale lengte van de gesprekken hangt af van het nummer waarnaar wordt gebeld. Bij gesprekken naar Nederlandse mobiele nummers kan twee minuten worden gebeld, maar dat werkt nu nog niet. Uit een eigen test blijkt dat de dienst prima werkt, al is er wel een duidelijke vertraging hoorbaar.

Andere diensten

De dienst kan een uitkomst zijn voor gebruikers die dure telefoongesprekken naar het buitenland moeten voeren. Voor gebruik in Nederland is de vertraging vervelender. Gebruikers kunnen ook van browser naar browser bellen door een e-mailadres in te voeren, maar dat is niet uniek op het internet. Met Skype kan ook gratis worden gebeld van PC naar PC, al moet daarvoor wel software worden geïnstalleerd. Voor bellen naar vaste nummers met Skype worden wel kosten in rekening gebracht, al zijn die lager dan normale telefoontarieven.

Te duur

Er zijn al eerder soortgelijke diensten geweest, die allemaal weer vrij snel verdwenen. De kosten voor het onderhouden van een VoIP-dienst bleken te hoog, en niet op te brengen met alleen advertenties. Ook VoIPBuster biedt gratis of heel goedkoop bellen aan via speciale software. Bij VoipBuster kan een gebruiker ook zijn eigen telefoontoestel aansluiten op een speciaal modem en op die manier goedkoop bellen. Dat is bij Voixio niet mogelijk.

Planet.nl

 
Laatst bewerkt door een moderator:



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan