Howto: Backup maken van DM702x/DM600 incl. alles!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.807
Waarderingsscore
1.017
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Met de voorgaande generatie Dreamboxen was het eenvoudig om een backup te maken van de complete image, inclusief emu, zenderlijst, configs etc. Dit kon door middel van DCC of Flashwizard.

Tot op het moment van schrijven van deze faq, is dat met deze tools nog niet geheel mogelijk, daarom een alternatieve methode.

Download eerst het aangehechte bestand (onderaan) en pak dat op de pc uit in een tijdelijke directory.

Zet je Dreambox aan. Daarna zul je FTP en telnet moeten gebruiken. De gevorderden weten wel hoe dat moet. De beginners kunnen het beste een stukje software als DCC gebruiken. Deze is op onze site te downloaden en gebruiken we ook als voorbeeld in deze handleiding.

1.) Start DCC en gebruik de FTP optie daarvan.

dcc-connect.jpg


2.) Ga in het linker vensters naar de /usr/bin directory. In het rechter venster ga je naar de tijdelijke directory waar je het bestand hebt uitgepakt. Selecteer dan de 3 uitgepakte bestanden buildimage, build-nfi-image.sh en mkfs.jffs2 en kopiëer deze naar de /usr/bin directory van de Dreambox.

dcc-copy.jpg


3.) Klik nu met de rechter muisknop (in het linker venster dus de /usr/bin directory) op het buildimage bestand en kies "attributen". Klik dan op 755 en daarna op OK. Doe dat ook voor de andere twee bestanden die je overgezet hebt.

dcc-rechten.jpg


4.) Log nu middels telnet in op de Draembox, of als je DCC gebruikt, selecteer links dan gewoon de Telnet knop. Type dan de volgende commando's en druk na elke regel op de enter toets:

cd /usr/bin

build-nfi-image.sh /media/hdd

(als dat niet werkt, zet dan nog een punt en frontslash voor het commando dus ./build-nfi-etc.).

Heb je geen harddisk in of aan je Dreambox dan heb je een USB stick met voldoende ruimte nodig, in dat geval wordt het commando:

build-nfi-image.sh /media/usb

Heb geduld, dit proces kan een aantal minuten in beslag nemen!

telnet.jpg


5.) Zoals je kunt zien is er nu een backup image gemaakt op je hdd of usb. Klik in DCC nu weer op de FTP knop links.

telnet-eind.jpg


6.) Ga nu naar /media/hdd of /media/usb en kopiëer je backup.nfi bestand naar je pc.

dcc-ftp.jpg


7.) Als het bestand op je pc staat kun je het hernoemen naar een naam die je geschikt lijkt, bijvoorbeeld backup-2november.nfi of een andere naam naar keuze.

Het terugzetten van de backup kun je weer op de normale wijze doen waarmee je een image in je Dreambox zet. Een handleiding hieromtrent staat ook in onze handleidingen sectie.

Deze handleiding en de bijbehorende images komt origineel van LilleMama van dream-zone.dk en alleen de vertaling en enkele kleine aanpassingen in de tekst zijn van mijn hand.

Original manual and pictures made by LilleMama from dream-zone.dk, only the translation and some minor adjustments are my work.

Download: backup_dm600.rar

 
Laatst bewerkt door een moderator:



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan