4de Potter kabinet van ellende eindelijk gevalllen.

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.809
Waarderingsscore
1.017
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Het moest er toch van komen en persoonlijk heb ik er vrijwel de hele nacht naar zitten kijken en op zitten wachten maar het kabinet is eindelijk gevallen.

Het was ook bijna onoverkomelijk, omdat de CDA gewoon die poot stijf wilde houden en missies voor Uruzgan open houden. Toen het rond 03.55 vannacht duidelijk werd, werd ik er zelf in elk geval heel opgetogen van en heb voor de val geklapt.

Hoe dan ook hebben 4 kabinetten Balkenende ons niet veel goeds gebracht.

- We steunden politiek de Irak inval, terwijl toen al duidelijk was dat er geen mandaat was.

- We gingen een opbouwmissie doen in Afghanistan, waarvan iedereen bij voorbaat wist dat het een vechtmissie was.

- Fouten toegeven kan Balkenende niet.

- De WAO ging op de schop, voor sommigen goed maar de eisen werden zo streng dat de meesten gewoon nu in de ww en rww zitten.

- De ziektenkostenverzekering ging op de schop met als gevolg dat ondanks teruggave mensen zich blauw betalen.

- Het grijs kenteken werd opgeheven voor particulieren, zonder overgangsregeling met als gevolg dat alle waardes daalden van de busjes en met name armere mensen die van deze regeling gebruik maakten enorme schade opliepen.

- Onnodig werd de leeftijdsgrens voor de AOW verhoogd naar 67 jaar terwijl er meer dan genoeg werkloosheid bij jongeren is en er andere mogelijkheden en voorstellen waren.

- Onvoorstelbare politieke draaiingen, verder regeren bij de val van een kabinet (toen d'66 er uit stapte), geen antwoord geven op vragen, moties naast zich neerleggen. Nog nooit zijn dergelijke dingen zo vaak gebeurt als met dit kabinet onder leiding van het CDA.

En dan heb ik volgens mij nog niet eens alles gehad. Alle kabinetten Balkenende waren bezuinigingskabinetten, waarbij de rijkeren zoveel mogelijk gespaard werden en de minima en lage lonen het 't hardst voor hun kiezen gekregen hebben die 9 of 10 jaar of hoe lang zat hij er.

Persoonlijk gezien had ik dan nog liever 8 jaar paars gehad, maar oke, ieder heeft recht op zijn persoonlijke keuze en mening.

Maar ik kan me niets goeds herinneren wat voor iedereen fijn was, wat deze regering gedaan heeft, de christelijke gedachte is er niet in terug te vinden.

Op nu naar nieuwe verkiezingen. Wat of wie het gaat worden, geen idee. PVV heeft wel goede ideeën maar is veel te fel, scandeert daardoor een groot deel van de bevolking onterecht en biedt geen of te weinig oplossingen die redelijk zijn.

Hopelijk eens een regering zonder het CDA, want die zitten al sinds de oorlog te regeren en het wordt echt eens tijd voor iets anders in dit land.

 
Waarschijnlijk zul je Potter nog meer tegenkomen de brekebeen is voor de vijfde keer lijsttrekker van het CDA geworden na vier kabinetten die allemaal gesneuveld zijn.

Van het CDA lijkt het me niet erg verstandig Maxime Verhagen had me beter geleken Eurlings is nog een beetje jong als lijsttrekker.

Volgende kabinet lijkt me moeilijk worden Geert Wilders krijgt een flink aantal stemmen wordt verwacht maar er zijn er dacht ik niet zo veel die samen met hem in een kabinet willen.

Dan zou je een meerderheid kunnen krijgen door een veel partijen kabinet met allemaal hun eigen opvattingen zal ook niet makkelijk zijn.

Ook zal er fors bezuinigd moeten worden na wat de financiële sector ons geflikt heeft en wij al die miljarden moeten terug betalen en ja dat doen de meeste partijen niet graag dus dat gaat wel pijn doen. :)

 
Het verbaast me niet dat hij weer lijsttrekker zal zijn, vrij logisch. Zo'n partij gaat, ondanks de gevallen kabinetten, niet iemand laten vallen die ze 4 keer achter elkaar verkiezingswinst gebracht heeft.

Verhagen kan ik al helemaal niet uit staan die heeft ook hoog spel gespeeld in het buitenland en verloren en geeft dan de verkeerde mensen de schuld, maar oke da's mijn persoonlijke mening dan. En Eurlings is te onervaren voor een premierschap.

Maar mij maakt het allemaal niet uit, wat mij betreft hoeft die CDA helemaal niet meer mee te doen voorlopig. Het is ook hun eigen schuld, ze negeerden de kiezers die de SP als 2de grootste partij (met slechts enkele zetels verschil) hadden gekozen, maar daar wilde het CDA helemaal niets mee ongeacht wat. Belachelijk dus! Ik noem dat kiezersbedrog.

Geert zal zeker behoorlijk wat stemmen krijgen, TON vermoedelijk ook nog wel de nodige.

Ben zelf ook benieuwd of er überhaupt wel iemand met de PVV regeren wil, volgens mij niet, maar wat mij betreft hoeven die ook niet aan de macht.

Bezuinigen? Misschien wordt het eens tijd om te investeren, we hebben net 10 jaar bezuinigen achter de rug en het zuur is nog steeds niet op.

De ervaring mag nu wel geleerd hebben dat bezuinigen echt niet gaat helpen maar dat je dus moet investeren. Dat de financiële sector zelf maar voor herstel zorgt, wij krijgen ook niets van hun als wij het effe niet kunnen betalen.

Dan vind ik ook niet dat de bevolking nu de financiele sector zou moeten steunen.

 
Daar ben je dan wel anderhalf jaar te laat mee.

Fijne vriend de boskabouter heeft jouw en mijn geld er al aan verkwanseld, en dat moet weer aangevuld worden.

Hij denkt nu bij zichzelf "laat de boel maar klappen", net als andere oplichters met hun bedrijf doen.

Daarmee lossen een hele hoop problemen "vanzelf" op.

Hij denkt ook dat hij bij zijn kiezers een goeie beurt maakt omdat hij dat klappen onder het mom van een verkiezingsbelofte probeert te verkopen.

Reken ook maar dat er zat zijn die daar in trappen.

De vaste Partij van de Aftakeling kiezers gaan daar ook nu weer op stemmen.

En als je in het nieuwe testament gelooft ga je op een partij stemmen die een C in de naam heeft.

Van mij hoeven deze partijen de komende regeringsperiodes niet aan de macht te komen.

Wat zijn de alternatieven dan?

TON ?

PVV ?

Of meer de gevestigde orde van VVD, D66 en SP (die is iets minder gevestigde orde) ?

Iets groens ?

Of allemaal tegelijk ?

Ik ben het geloof in betrouwbare politici allang verloren.

En daarom zal ik zeer zeker niet gaan stemmen op de gevestigde orde.

Ik zie wel wat het resultaat zal zijn (lees: ik vertrouw er nog steeds niets van).

Maar het is wel het signaal dat er hele grote veranderingen nodig zijn.

Dat zijn de meest simpele zaken die er zijn.

  • Betrouwbaarheid (doe wat je belooft).
  • Houd eens op met geld over de balk te gooien aan prestigeprojecten waar niemand op zit te wachten.
  • Bemoei je eerst eens met onze eigen problemen voor je weer een nieuwe V.O.C. of andere kruistochten op touw zet.
  • Respecteer nou eens een keer voor de verandering de privacy van burgers.

 
Nog even en er zijn meer kabinetten dan Harry Potter films.

:biggrin::biggrin::biggrin:

Nr.10

 
@Nummer10: LoL.:biggrin:

@Mas3:

Daar ben je dan wel anderhalf jaar te laat mee.
Ik? Nee ik niet want als het aan mij had gelegen was dit kabinet er niet eens gekomen. Mijn vertrouwen was al weg in het begin van het vorige potterkabinet. En toen schreef ik ook al dat er geinvesteerd moest worden en niet bezuinigd. Maar kan er ook niets aan doen dat die gasten niet naar mij luisteren.:biggrin:

Financiële specialisten zeggen dat Bos de crisis goed heeft opgevangen. Ik ben er niet specialistisch genoeg voor om te kunnen bepalen of dat echt zo is maar ik heb er zwaar mijn twijfels aan. Als de bevolking het moet ophoesten is het in elk geval mijns inziens niet goed gedaan.

Alternatieven? Ja. SP, Groenlinks en dan moeten we er nog een grote bij zoeken. Ik heb het niet zo op de VVD dus liever niet. CDA zeer zeker niet. Ligt er aan wie er nog veel stemmen gaat krijgen. PVV is ook geen oplossing, kaart wel veel aan wat aangekaart hoort te worden maar de uitlatingen gaan te ver.

V.w.b. de door jou genoemde basic zaken waar men zich eens aan zou moeten houden onderschrijf ik die heel streng. Alhoewel ik geen vertrouwen heb dat er ook maar een kabinet gaat komen wat zich bijv. nog iets van privacy aan trekt, we zijn immers zowat alles al kwijt van privacy.

De volgende punten zou ik nog willen toevoegen:

  • Doe eindelijk eens iets om met name de lage lonen die net boven de uitkeringsnorm vallen en dus nergens voor in aanmerking komen, meer lucht te geven.
  • Zorg dat minima en lage lonen wat meer overhouden zodat ook die mensen spaarmogelijkheden hebben om tenminste 1x per jaar in eigen land effe weg te kunnen of grotere rekeningen te betalen.
  • Wijzig dat idiote zorgstelsel wat nu voor de meesten gewoon onbetaalbaar is geworden.
  • Als er bezuinigingen voor nodig zijn, zorg dan eerst voor je eigen land dus bezuinig dan maar op ontwikkelingssamenwerking en defensie.
    Oorlog hebben we niet nodig, eten wel.


Maarja, zoals gewoonlijk zal het weer niet gebeuren. Alsthans ik maak me er geen illusies over.

 
Ben het er helemaal mee eens, het 4de kabinet Balk-elende was ook min of meer weer een aanfluiting.

De oorlogen, zorgverzekering, AOW zijn duidelijk gevallen waar niet helder over nagedacht is. Het rookbeleid wil ik ook nog wil daaraan toevoegen, op zich een goede regel (en ik ben roker) maar totaal niet over de gevolgen nagedacht. Zeker de 'kleine' ondernemers zijn er de dupe van geworden.

Als het aan mij ligt mag D66 het wel eens wagen, als Marijnissen eens bij de SP terugkwam als leider dan met de SP, wellicht heb je dan nog een partij nodig maar zie liever PVV niet in het kabinet. GW scheeuwt alleen maar wat de menigte wil horen, is ook makkelijk als je het land niet bestuurd en alleen maar oppositie voert. Mocht het zover komen dat PVV het kabinet kan vormen met een andere partij, dan zal het NL nog minder vergaan en de beloftes kan hij niet waarmaken.

Dus dan maar een keer D66, vind Pechthold ook een zeer wijze man, tenminste ook iemand met wat meer charisma dan JP. Ook in het buitenland een goede vertegenwoordiger van het land. En over de meeste zaken kan Pechthold goed meepraten, met goede feiten onderbouwen etc.

De economische crisis zal een groot obstakel blijven, iets waar men niet zo maar vanaf komt. Maar met alleen maar bezuinigen komen ze er zeker niet, er zal ook zeker geinvesteerd moeten worden om zodoende de winst op te strijken.

 
Het nadeel van D66 vind ik dat ze ook voor verruiming van de tapweg en met name ook voor de kilometerheffing zijn, waar ik persoonlijk tegen ben.

De SP heeft het goed voor, maar Agnes had het nadeel dat ze te emotioneel discussieerde. Daardoor kwam het al vlug schreeuwerig over. Haar standenpunten mochten wel goed zijn, maar je moet anderen ook de kans geven uit te spreken en niet overal doorheen lopen bleren, dat komt onprofessioneel over, dan luisteren mensen niet meer graag en aldus verlies je kiezers in plaats van dat je ze wint.

Dat zie je aan Pechthold inderdaad. Een van de nieuwste kamerleden, nog relatief jong. Verdedigt ook graag zijn standpunten maar die man is een stuk rustiger, duidelijker en komt ook rustgevend en duidelijk over. Naar zo iemand luister je veel liever. Dus ondanks dat ik persoonlijk geen D'66 aanhanger ben, hoor ik hem wel graag spreken.

Hopelijk dat haar opvolger het beter doet. Jan Marijnissen komt helaas niet meer terug maar dat was echt een hele goede.

Gezien de versplintering die er nu plaats vind ben ik nieuwsgierig wat het gaat worden. Het zal belangrijk worden. Persoonlijk hoop ik ook dat de PVV niet aan de macht komt. Wilders zegt veel goede dingen wat andere partijen niet durven aan te kaarten, maar hij gaat te ver en beledigt te vaak onnodig een complete godsdienst. Logisch dat aanhangers van die godsdienst zich dan ook beledigt voelen als dat bij herhaling gebeurt.

Ben benieuwd wat de verkiezingen brengen.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan