Clonebezitters, firmware waarschuwing! Let op!

Status
Niet open voor verdere reacties.

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.810
Waarderingsscore
1.018
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Beste gebruikers.

Ons forum heeft geen probleem met het bezit van clone ontvangers en wij geven daarop ook gewoon ondersteuning. Het juridische aspect tussen fabrikanten is een zaak tussen deze fabrikanten en daarin behoort de consument geen partij te zijn.

Vandaar even de volgende waarschuwingen.

DM500 clones:

Mochten mensen onder jullie Chinese DM500 clonen hebben/gebruiken, zet daar dan in elk geval GEEN oudere Gemini firmware op.

Deze maakt gebruik van nieuwere drivers van Dream Multimedia welke detecteren dat er gebruik wordt gemaakt van een clone aan de hand van het macadres.

Daarna wordt de bootloader gewist en reageert de Dream nergens meer op.

Een reparatie middels een J-Tag (opnieuw bootloader er in zetten) zal dan noodzakelijk zijn.

Het probleem is de head.ko van Dream Multimedia.

Men kan nog andere firmware gebruiken, maar aangezien dit door de nieuwere drivers van Dream zelf veroorzaakt wordt zal dit ook in nieuwere firmware van andere teams dan Gemini tevoorschijn komen.

Het is derhalve raadzaam om met -alle- firmware op te passen van een datum na 16-02-2008.

Op dit moment zijn TAV DS team images wel veilig te gebruiken aangezien die hun eigen CVS geschreven hebben met een herschreven head.ko zodat daarmee het probleem niet voor komkt als het goed is.

Men is gewaarschuwd!

Mede door de reden dat Gemini zo snel hieraan meegewerkt wordt en in feite de eindgebruiker en niet de fabrikant van de clone-machines hiermee genaaid worden zullen wij stoppen met het supporten van verdere Gemini images in onze downloadsectie.

Hiervoor komt iets anders in plaats.

Bezitters van originele Dreamboxen hoeven zich geen zorgen te maken en kunnen gewoon alle firmware blijven gebruiken die geschikt is voor hun model.

Aanvulling: Gemini heeft zijn fout ingezien, de nieuwere firmware, in elk geval vanaf 4.6 veroorzaken dit probleem niet meer voor zover ik begrepen heb.

Echter gezien de handelswijze in het verleden, het onnodig op kosten jagen van clonebezitters is was voor ons hoofdreden om Gemini niet meer te ondersteunen v.w.b. de downloadsectie (wel de gewone vragen uiteraard) en dat blijft voorlopig ook zo.

DM800 clones:

Het kan zijn dat DM800 clones problemen geven met nieuwere firmware. Omdat het clonen zijn zal Dream Multimedia natuurlijk proberen zoveel mogelijk de koop daarvan tegen te gaan. In plaats van de fabrikanten aan te pakken, naaien ze de consumenten c.q. kopers van deze clones door allerlei vervelende maatregelen.

In dit geval gaat het om de bootloader.

Bij het er op zetten van te nieuwe firmware kan men de foutmelding "No CA Found" krijgen. Dat betekent dat er een te nieuwe bootloader gebruikt is.

Man dient er dan een oudere op te zetten, bootloader 72 of 75.

Onder op de doos zou er dan een sticker moeten ziten waar op staat "Sim 2.01" daar zouden gepatchte images op moeten werken.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan