Formule1 in HD op RTL niet zeker: Nog geen live HD mogelijk

ferrarisat

Jr. Member
Lid sinds
14 dec 2008
Berichten
96
Waarderingsscore
0
Punten
0
Leeftijd
52
:[

Autoraceliefhebbers moeten nog even geduld hebben. Het is op dit moment namelijk nog niet zeker of RTL Nederland op haar HD-zender RTL 7 HD de Formule1 autoraces ook daadwerkelijk in native HD gaan uitzenden. De grondslag: technische redenen.

De Formule1 maakt dit raceseizoen de stap naar HDTV. Alle races zullen aan alle uitzendgerechtigden in HD-kwaliteit worden aangeboden. Daarbij gaat men alle beelden, dus ook de live-beelden vanuit de cockpit van de racewagen, in native HD kwaliteit aan de televisiezenders aanbieden. Hiertoe heeft de organisatie van de Formule1, die de beeldregistratie in eigen beheer uitvoert, voor elke raceweekeind een volledige transponder via één van de satellieten aan de Clark Belt tot haar beschikking. De native HD beelden zullen met een bandbreedte van 42 mbps in MPEG2 worden aangeboden. Dit staat garant voor een uitstekende HD-beeldkwaliteit.

Maar het is dus nog niet zeker of de Nederlandse autoraceliefhebber dit moois via de Nederlandse uitzendgerechtigde RTL Nederland kan bekijken. De Formule 1 wordt wel op RTL 7 HD uitgezonden. De kans is echter aanwezig dat dit in opgewaardeerd SD gebeurt. John de Jong, hoofd distributie van RTL Nederland, tegenover Totaal TV: “Op dit moment kunnen we dit nog niet concreet toezeggen, aangezien er additionele kosten gemaakt moeten worden.” Volgens De Jong gaat RTL Nederland dit jaar nieuwe stappen op het gebied van HDTV zetten. “RTL is op meerdere fronten aan het werk om, naast films en series, die meer en meer in HD worden uitgezonden, ook andere programma categorieën in native HD te gaan uitzenden.”

Die additionele kosten bestaan in een investering op live programma’s, sportwedstrijden en evenementen in HD te kunnen uitzenden. Erland Galjaard maakte in een interview na zijn verkiezing van Omroepman van het Jaar 2010 voor de ASTRA-microfoon al bekend dat RTL 4 de finale van de talentenshow The Voice of Holland in native HD kwaliteit had willen uitzenden. Maar ook toen stond de techniek dit in de weg. Het interview, in 3D, met Erland Galjaard is op het Astra 3D-demokanaal op de Astra3-satelliet te bekijken

 
Nou hopelijk komen ze er snel uit.

Want het is toch wel een stuk mooier als je Formule 1 in HD kunt kijken. Dus hopelijk krijgt RTL het toch nog voor elkaar. Andere moeten we maar naar BBC HD of Sky HD sport of gaan switchen, maar da's toch niet hetzelfde als met onze "eigen" commentator.

 
Toch blijft het vaag

veel geld voor salarisen hebben ze wel maar om de techniek voor HD te verbeteren is er niet :vuist:

 
De techniek voor HD levert momenteel nog minder geld op dat een hoeveelheid programma's en een bepaalde groep dikbetaalde presentatoren. Dus het draait hoofdzakelijk om geld, zoals altijd.:sad:

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan