Wie is er al gevaccineerd met wat en leeftijd

Ja het was me bekend dat het vaccin op de afsprakenbrief stond, dat is niet erg. Ik schreef het er maar bij om te voorkomen dat mensen gingen vragen welke spuit, want nog geen afspraak gemaakt. :)
Nog even wachten tot ik de vrouw ook zover krijg, bijna gelukt. Haar broer moet zeer binnenkort, als het met die goed gaat dan gaat zij ook.
 
Vandaag mijn eerste Pfizer prik gehad. Normaal moet je voor nazorg een kwartier blijven, maar ik moest natuurlijk weer een half uur blijven. :) Vanwege dat ik een paar weken geleden een allergie aanval heb gehad. Op zich ging het goed tot een uur later ik wat draaierig werd (het gevoel of je een paar dagen slecht geslapen hebt en je bijna omvalt van de slaap) en iets hoofdpijn kreeg. Maar nadat ik wat gegeten had en even een heerlijk middag dutje op bank heb gedaan trok het langzaam weer weg. Ik heb nog wel flink spierpijn gevoel in de arm op de plek waar geprikt is, maar voel me verder prima.
 
Mijn dochter is intussen al een paar maanden geleden gevaccineerd omdat zij in de zorg werkt.


Maar jullie geloven het nooit, er valt gisteren een brief op de mat voor haar om een afspraak te maken voor haar eerste vaccinatie???????
Ze heeft natuurlijk meteen gebeld dat ze al gevaccineerd is.
 
Waar mensen werken worden fouten gemaakt, zo verbaasd ben ik niet. Denk dat er genoeg administratieve fouten genaakt worden in deze chaotische tijden. Gelukkig gaat het hier om iets simpels en makkelijk te corrigeren.
Maar het zou niet mogen. Daar heb je wel gelijk in. Nog ff en jij krijgt een uitnodiging. Alhoewel 2 jaargangen per week. Dan duurt het nog wel een tijdje. Snap nog steeds niet dat voor 1 juli alle volwassenen een prik hebben gehad. Ze zitten op 1 miljoen prikken per week. En dat is 1e en 2e pruik samen. 1950 t/m 1952 krijgen vanaf eind mei hun 2e prik en dat zijn er bij elkaar zo'n 1.2 miljoen. Ca 400.000 per week
blijft er 600.000 nieuwe prikken over. Dat wordt nooit 1 juli allemaal 1 prik gehad of ze gaan massaal met Jansen prikken bij de HA. We zullen zien maar een mooie zomer lijkt mij nog erg ver weg.
 
De groep mensen van rond 1965 kunnen eerdaags een afspraak maken...
 
Wij zijn al op leeftijd en dus zijn we al maanden geleden 2x gevaccineerd
 
De groep mensen van rond 1965 kunnen eerdaags een afspraak maken...
Dat is nu zover, zie hier
Echter de link in dat bericht voor een afspraak doet het op dit moment niet; typisch weer rivm...
 
Gisteren mijn tweede vaccinatie gehad, bij de eerste vaccinatie wel lamlendig geweest de eerste avond en nacht, maar nu geen enkele vervelende bijwerking, dus de mannen alvast koud gezet voor vanmiddag en op naar het weekend.

B.
 
Nou ben benieuwd. Ome BT en zijn paard mogen 7 juni gaan halen.
Mijn paard wilde graag Janssen en daar zou ze normaliter voor in aanmerking komen, want die van '67 en '68 krijgen Janssen. Echter niet als je de uitnodiging met medische indicatie hebt (bijv. griepprik) dus helaas. Ze is niet blij maar ach... 12 juli mag dan de volgende.
Was in elk geval fijn dat we gezamenlijk konden afspreken.
 
Ik moet zeggen dat ze er wel een zwabberbeleid op na houden en het per regio best wel verschilt als het om de tweede prik gaat. Ik ben gevaccineerd op 10-04-2021 en krijg mijn tweede prik pas 12 weken later en dat is zo rond 03 juli, en dan nog 2 weken wachten totdat ik voldoende beschermd bent.

Nu ontwikkelen de landelijke besmettingscijfers zich best wel gunstig maar binnen mijn kennissenkring hoor ik toch dat men regelmatig besmet raakt. Voor mij nog altijd een reden om contacten te beperken. :(
 
Astra zeneca hebben ze op 12 weken gezet omdat de aanvoer van vaccin te wensen overlaat. Het is echt van de zotte met AZ levereringen

@ Parabolica, ik neem aan dat jouw 2e vaccinatie al geboekt is. Dus dat gaat niet versneld worden.

Het vaccinatie beleid is een chaos.
Freggels dochter voorbeeld is gevaccineerd en krijgt uitnodiging.
Hier in Almelo veel zorgmedewerkers zijn al gevaccineerd en krijgen nu ook een uitnodiging op de mat omdat hun jaar aan de beurt is..En nu mogen ze die oproep negeren. Zijn ze dan wel of niet geregistreerd?

Ben benieuwd hoe chaotisch het wordt als je de pas kunt aanvragen.
Heb je aangegeven dat je de gegevens niet met HA en RIVM wilde delenben je dan wel of niet geregistreerd zo niet zie dan maar eens op tijd aan een broodnodige pas te komen om bewijs te kunnen tonen voor vakantie ed.

24 april.1e
29 mei (as zaterdag) 2e
Pfizer tussentijd 6 weken en ook ik vermijd de meute nog steeds.
Mijn vrouw krijgt 2 juni 2e prik.
Vanaf 12 juni voorzichtig start bezoek kinderen en kleinkinderen .En zeker niet allemaal tegelijk. Totaal 9 ouder dan 13.

Zal best emotionele momenten zijn.
 
Het is echt van de zotte met AZ levereringen
Daarom meen ik juist begrepen te hebben dat ze geen nieuwe AZ spuiten meer zouden zetten. Het contract met AZ is opgezegd wegens slechte levering.
Maar ja, die wat er al een gehad hebben zullen natuurlijk wel hun tweede nog krijgen. Dat zijn toch best nog veel mensen.
V.w.b. de pas dat vroeg is gisteren aan de telefoon, die krijg je bij inenting werd gezegd, maar volgens mij is dat alleen het inentingsbewijs en is dat niet hetzelfde als de pas waarmee je mag reizen door Europa. Maar wel voldoende dacht ik voor binnenlands plezier.
 
Ik had er geen problemen mee om mijn gegevens te delen met het RVIM ook al ga ik niet op vakantie. Ik zoek de leuke dingen gewoon dichterbij huis.

Vandaag belde een goede vriendin mij omdat zij ook een uitnodiging had gehad en graag wat advies wilde hebben van mij en er dus eigenlijk over wilde praten. Ik zei dat één van de bijwerking bij mij was dat ik sinds de vaccinatie met een stijve ……. rondloop. En zij vroeg wat die bijwerking wel niet voor haar zou betekenen. Ik zie "dat zal ik nog verder moeten onderzoeken bij jou" :) :)
 
@BT je hebt volkomen bij het rechte eind , dat papiertje van RIVM is voor binnen NL.

Je moet maar eens op MP op investeringsbewijs of pas zoeken. worden al aangeboden????????
Dat papierke wat je van RIVM krijgt door de editor jagen naam en burgernummer aanpassen , et voila.

Nee dat gaat het niet worden.
Ik heb begrepen dat je bij RIVM via digid moet inloggen. Je krijgt dan een QR Code te downloaden en kan uitgelezen worden door degene die een pas eist. Die leest de QR code uit en vergelijkt de verkregen gegevens met je identiteitspas.

Of je straks ooit naar een Pas gevraagd wordt als grenzen open gaan en je een camping bezoekt???
Maar bv een vliegreis maken zou de vliegmaatschappijy wel eens naar de pas gaan vragen

Waterdicht ???? Dat blijft de vraag
 
Laatst bewerkt:
Verre van waterdicht. Ik kan iemands QR code uitlezen , aanpassen met mijn gegevens en weer aanmaken.. Bij een verificatie met het rivm ligt de fout uiteraard bij hun, want ik heb een QR code.
 
Het is mogelijk om de informatie te versleutelen in QR-codes, wat een extra niveau van bescherming biedt.
Dus niet iedere QR code is zomaar uit te lezen.
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan