Ontwerp gekozen voor Bloemencorso 2021!

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
Na 7 jaren van rondrijden en maquettes te presenteren is het mij dit jaar eindelijk gelukt om samen met een team een ontwerp te maken wat dit jaar gebouwd gaat worden.

IVM Corona is er in Zundert besloten om met een alternatief te komen, omdat nog niet alles duidelijk is.

Wij hebben bij onze buurtschap de opdracht gekregen om iets te verzinnen wat makkelijk op af af te schalen is, en er in kleine groepen gewerkt kan worden op een veilige afstand, en met het maximale aantal wat in de tent aanwezig mag zijn.

We hebben iets verzonnen wat door het bestuur en door de leden vol lof goedgekeurd werd.
Een oud en nog bestaand spel: Memory.

De kaartjes die worden los van elkaar gemaakt op tafels die op afstand staan, en daar kan jong en oud aan werken, ze mogen zelf bijvoorbeeld een foto maken van hun favoriete huisdier of knuffel, en wij gaan daar een illustratie/karikatuur van maken, zodat dit makkelijk met Dahlia's of alternatief materiaal afgewerkt kan worden.

Nog 12 weken de tijd, en dan de eerste zondag van september en dan rijdt hij door de straten van Zundert!

 
Gefeliciteerd👍🏻.
Leuk onderwerp en idd in groepjes te maken en te vullen met bloemen.
Heel veel succes!!
 
Je had het me al elders verteld, maar heel leuk ontwerp en proficiat dat jullie mee mogen doen! (Y)
 
Vanavond weer lekker een paar uur bezig geweest aan RIO, er komt zicht op, en de lasser is er ook al aan begonnen.

Perfect tijdverdrijf wat ik nu goed kan gebruiken.











 
Ik begin er echt zin in te krijgen, dus vanavond de ontspanning weer opgezocht, en lekker bezig geweest aan RIO.

Alles zit er op en aan, nou volgende week de kleuren verder afwerken.

 
Vanavond weer wat aangepast, de vleugel die er bovenuit steekt zat niet mooi, dus deze verplaatst, en meteen de staart gemaakt, en het lijf verder afgewerkt.

Nou de klei even een weekend laten drogen, en dan volgende week in de kleur, en de memory plaatjes die er nu af zijn er weer terug op in een betere en nettere versie.

Reden, volgende week moet de maquette er staan!

 
Normaal is de druk niet hoog en heb je tijd zat om zoiets te maken, maar nu zijn er veel alternatieven, die nog maar kort geleden gekozen zijn.

Hij moet minimaal lijken op wat er straks als praalwagen staat.
En voor degene die een maquette maakt wil graag een mooie hebben, want er is ook ieder jaar een maquettepresentatie tijden de aardbeienfeesten, en daar komen duizenden mensen op af.

Maar ik zie nu dat men tegenwoordig erg goede computerprogramma's gebruikt waar de afmetingen meteen berekend zijn.
 
Vanavond weer een paar uur bezig geweest, nu om de kleur er op te maken.

Morgen weer vergadering, hoeft voor mij niet, maar dit hoort er ook bij.
Donderdag de memoryplaatjes er op, want deze worden nu verder geperfectioneerd, en dan mag de dame die de poes maakt deze nog afwerken...





Aan de achterkant van de plaatjes, wat bij ons de voorkant wordt, er moet namelijk het spel gespeelt worden, wordt ook al hard gewerkt, er zijn mallen gemaakt die 1 voor 1 over het vierkant gelegd worden en dan gespoten worden in de kleur.

 
Wel wat dubbel werk, en knap dat je dat kunt maken.

Veel succes voor de dame die haar poes gaat afwerken.
 
Thanks @MAS3, dat dubbele werk hoort er nu eenmaal bij. ;)
 
Vanavond de laatste hand gelegd aan de maquette, alleen de kitten moet nog even verder in kleur gezet worden maar dat is niet aan mij.

Volgende week even op bezoek bij Stichting Bloemencorso om uit te leggen wat het voor een wagen wordt, beweging/figuratie en geluid?
En de plaats bepalen waar we in de stoet het liefste willen rijden, wel of geen drumband voor of achter de wagen, we gaan namelijk het publiek erbij betrekken, want het spel Memory gaan we gedurende de optocht spelen met de mensen die aan de kant staan.
En ja er zijn prijzen te winnen!!!

De plaatjes die er nu op staan worden niet de plaatjes die op de wagen komen, we hebben de buurt gevraagd om een mooie foto van hun huisdier of favoriete knuffel in te sturen, en daar hebben wij een keuze in gemaakt, en de winnaars mogen zelf 2 memorykaartjes maken met hun keuze, samen met hun gezin, of opa en oma.

Degenen die zich vervelen kunnen aan de slag met ons logo, een berk, lekker spliterwten plakken. :biggrin:

Binnenkort ook de presentatie in het Cultureel centrum aan heel Zundert en omstreken!



 
Laatst bewerkt:
Vorige week zaterdagmorgen mochten we bij de Commissie op bezoek komen, en uitleggen wat we gaan maken, hoe groot wordt de wagen, zit er beweging of geluid in en of er figuranten bij.

We hebben in dat half uur toch wel positieve reacties gekregen van dat groepje "Kunstenaars/ Juryleden".

Maar ik ervaar nu pas wat er bij komt kijken om een wagen van 0 af te bouwen!

Het onderstel moet precies op de goede plaats staan want de tent is niet zomaar wat hoger of breder gemaakt mocht er iets niet passen.

Wij hebben nu een idee waar een frame komt als basis en daarin moeten buizen komen, staanders en dwarsliggers, en daartussen de frames die gemaakt zijn om de memoryplaatjes er zo op te maken dat ze draaibaar zijn, handbediend!

Nu liggen er op het onderstel 3 dikke H balken, een beetjes schuin van links naar rechts om breedte en een mooier schuinaanzicht te krijgen.

Dan worden er 3 balken van 6 meter rechtop die balken geplaatst en vast gelast, 2 zijn er vanavond middels lieren/takels geplaatst...
Eentje moet er nog, maar daar wordt morgenavond pas aan begonnen, en dan wordt daar boven op een balk gemaakt van ruim 12 meter lengte [12,60] , maar dat wordt nog een puntje, de lieren/takels halen het net niet in de constructie van de tent waar deze aan bevestigd zijn, dus de laatste 60 centimeter zal met handbediening moeten, en onder de balk natuurlijk liggers, want we willen niet hebben dat zo'n ding van bijna 1000 kilo naar beneden valt!
Tevens wordt vanwege de veiligheid de ruimte waar men bezig is afgezet, want 1 klein foutje dan ...

Waterpas en alles erbij om de boel recht te maken, want als er ergens iets scheef is, of wringt, dan komen we in de problemen met de beweging.

Tja het een schotel hangen of buiten verblijf bouwen is ook een klus, maar toch. :biggrin:


















Ik weet het maar het volgende filmpje hoor hier écht bij!

 
Laatst bewerkt:
Het is nogal wat 12m, 1000kg en dat in de lucht. Ben benieuwd wat het totaal weegt en wat het onderstel weegt om de boel niet te laten kantelen?
 
Een hele bak werk inderdaad. Ja logisch dat de wagen goed moet staan en een tent niet even snel verplaatst of uitgebreid is.
Dus het wordt nu de teddybeer en niet de papegaai van jou?
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan