Alweer CORONA

Status
Niet open voor verdere reacties.
En dan het overeind houden van bedrijven, 80 miljard .Ze hadden met de helft meer dan genoeg ondersteund. De andere 40 miljard in de zorg pompen

Ik begrijp dat ondersteunen nodig is maar ben kritischer aan wie wel wat Opvallend is dat er nauwelijks bedrijven failliet zijn gegaan. Waarom zouden ze , ze krijgen volop steun. Was er geen covid dan earen zoals gewoonlijk heel veel kleine bedrijven echt wel faillirt gegaan. Nu hebben ze zonder verkoop toch ham op hun brood.
Een online shop wordt vaak gerund door een persoon in een relaxstoel in de huiskamer. Krijgt een order stuurt deze door nasr een groot magazijn, die op hun beurt de goederen leveren en de afhandeling bij de luie verkoper legt, dat zijn geen bedrijven.

Dan de 40mlj in de zorg pompen

Er staan diverse ziekenhuizen leeg , ff ombouwen tot covid ziekenhuizen en voila genoeg bedden.
Personeel ronselen met vorstelijke salarissen omdat dat tijdelijke pieken zijn.
En bovendien mss tijdelijk.
Opleiden kan zeer snel omdat het een eensoortige ziekte is. Wat het nu kost is een drama , patienten die directe zorg nodig hebben komen op een lange wachtlijst. Covid patienten worden naar het buitenland getransporteerd.
Hoe eenvoudiger was dit in NL op te lossen.

Het bericht uit Japan geeft of hoop of is een uit de duim gezogen verhaal.

Lees dit.
 
Laatst bewerkt:
@Parabolica volgens mij klopt jouw rekenmethode niet omdat het wel degelijk over de hele bevolking gaat en niet alleen de geinfecteerden.
Maar ik vind wel dat er andere en betere maatregelen mogelijk moeten zijn of eerder moeten worden genomen.

Ik ben van mening dat je eerst moet gaan kijken naar de kans op ziekenhuisopname en overlijden als iemand met Corona wordt besmet en dat is een reëel percentage waar je mee gaat rekenen. Aan de hand van dat percentage kan je gaan bepalen hoe groot de kans is dat andere die in een later stadium besmet raken moeten worden opgenomen en eventueel komen te overlijden.

Een voorbeeld.

1 miljoen mensen gaan jaarlijks skiën en 25.000 raken daarbij gewond. Zet je dit getal af tegen de wereldbevolking dan is het niks maar als je kijkt naar de aantal beoefenaars dan komt er een heel ander percentage uit waardoor men toch zal moeten besluiten om dat aantal gewonden drastisch naar beneden te krijgen door bijvoorbeeld meer beschermende maatregelingen te nemen. En met vliegtuigcrashes gaat het niet anders, men rekent vanuit het aantal vliegbewegingen en niet naar hoeveel mensen daarbij overlijden gerelateerd aan de wereldbewoners.
 
jij gaat uit van de totale bevolking van 17 miljoen mensen waarvan er tot nu toe 2.506.000 besmet zijn door Corona er daaraan is een percentage aan overleden (19441). Met dat gegeven kun jij dan gaan doorbereken hoeveel mensen zouden kunnen overlijden op 17 miljoen mensen.
Nu weet ik waar die 2% vandaan komt. Dat zijn de mensen die besmet raken op de bevolking van 17 miljoen. Overigens is dit getal veel hoger omdat het nooit dezelfde 2% van de mensen zijn die besmet raken. Uiteindelijk genezen zij zonder al te veel complicaties.

Het lijkt er op alsof de vaccinaties sneller hun werking verliezen dan gedacht. Als je nu op het nieuws hoort dat we op 1 na het hoogste aantal infecties ooit gemeten hebben, dan vraag ik me wel af hoe die verspreiding zo snel kan gebeuren. En nog steeds stijgende ondanks de maatregelen.
Dat is dus wat ik geprobeerd heb om uit te leggen en wat ik voorafgaande aan de vaccinaties had ingeschat..zo'n klein jaartje geleden.
Zo'n vaccin kan maar maximaal ,afhankelijk van het type mens, zo'n 3 a 4 maanden actief blijven omdat het lichaam de antistoffen opruimt en het geheugeneffect laag is.
Wanneer een mens echt ziek wordt van een dergelijke infectie, dat het geheugeneffect veel groter is omdat het lichaam echt aan het werk moet.

Het bericht uit Japan geeft of hoop of is een uit de duim gezogen verhaal.
Nou, het zou best waarheid kunnen zijn.
Ik had al gepoogd uit te leggen dat virussen niets anders zijn dan een stukje RNA, een code wat niet leeft en pas actief wordt bij een host.
Een virus is vrij simpel en heeft de taak om zich snel te verspreiden. Lukt dit niet snel genoeg, dan word de RNA code aangepast en zal de verspreiding sneller gaan. Doordat het virus vrij klein en simpel is, gaat er een ander stukje code verloren en dat is de code om zich meester te maken van de host.
Het richt zich meer op het besmetten en verspreiding dan om zich definitief te vestigen en de host te doden, want dat laatste is voor beide niet handig.
Met het doden van de host, doodt het virus zichzelf namelijk ook en dit is hoe moeder natuur werkt.

Op een gegeven moment ondervind een virus teveel weerstand van de host die uiteraard ook niet stil zit en druk bezig is om een soort van "virusscanner" te maken tegen het bewuste virus, en zal permanent niet meer in staat zijn om een gezonde host te infecteren.
Zou dit systeem nooit op deze manier hebben gewerkt, dan zou de mens 2 miljoen jaar geleden al zijn uitgestorven, inclusief alle wezens op aarde, want niet alleen mensen hebben last van virussen.

Maar alles staat en valt met een goede gezondheid!!
 
Nu weet ik waar die 2% vandaan komt. Dat zijn de mensen die besmet raken op de bevolking van 17 miljoen. Overigens is dit getal veel hoger omdat het nooit dezelfde 2% van de mensen zijn die besmet raken. Uiteindelijk genezen zij zonder al te veel complicaties.

Nu zit ik in een periode dat ik ook niet zoveel wil rekenen maar ik kom zelf ook op een lager cijfer uit dan die 2% die aan Corona zijn overleden. Nu de vaccinatie de kans op overlijden ook verkleint daalt het gemiddelde percentage overledenen maar vorig jaar lag het percentage overledenen wel veel hoger dan nu.

Maar stel je nu eens voor dat jij besluit om met kerstmis 10 daklozen uit te nodigen voor een kerstmaaltijd bij jou thuis. Jij koopt alles in naar het beschikbare budget en op de eerste kerstdag staan er 50 dakloze mensen hongerig voor jouw deur, welke maatregelingen zou jij dan willen nemen? :)

Ik zou om te beginnen het aantal dakloze proberen te verminderen maar wie ben ik? :)
 
Maar stel je nu eens voor dat jij besluit om met kerstmis 10 daklozen uit te nodigen voor een kerstmaaltijd bij jou thuis. Jij koopt alles in naar het beschikbare budget en op de eerste kerstdag staan er 50 dakloze mensen hongerig voor jouw deur, welke maatregelingen zou jij dan willen nemen?
Eh.. ik zou alleen de tien binnen laten die ik heb uitgenodigd. Maar dit is wel een gewetensvraag omdat ik nooit mensen zal laten verhongeren, maar de boel afzeggen en de tien genodigden in de kou laten staan is ook weer wat.
Die tien daklozen heb ik uitgenodigd, de rest heeft pech.

Maar dit is wel een opstapje naar de huidige politiek in Nederland omtrent het woningprobleem, waarbij de oorspronkelijke inwoners geen huis meer kunnen krijgen omdat er een miljoen "daklozen" het land binnenkomt..
..maar dit is weer een hele andere discussie. ;)
 
Eh.. ik zou alleen de tien binnen laten die ik heb uitgenodigd.

Dit klinkt vrij logisch en dit zou ook de juiste oplossing zijn door alleen die 10 genodigde binnen te laten. Maar de hele discussie en waar het straks waarschijnlijk over gaat is wie er nu wel of niet wordt opgenomen als iemands gezondheid hard geraakt wordt door een Corona besmetting.

Artsen willen al helemaal niet voor die keuze komen te staan om straks een keuze te maken over wie er wel of geen recht heeft op een ziekenhuisopname. Ook moet de overheid voldoende (medische) middelen verstrekken en als die niet voorhanden zijn de nodige voorzorgmaatregelingen treffen voor als het echt uit de hand loopt. Gelukkig zien ze ons nog niet als kippen en er even preventief 100.000 kippen geruimd worden als er ergens vogelgriep uitbreekt, net zo min als dat die 40 dakloze van de aardbodem moeten verdwijnen omdat daarmee het probleem is opgelost. :)

Persoonlijk denk ik net zoals jou @Dr.Z dat op een dag dit virus ook wel naar de achtergrond zal verdwijnen maar het is zaak om nu de schade wel te beperken. Maar dit is mijn hoop en in de praktijk kan het ook heel anders uitpakken maar dan ga ik middels de 'als' situatie redeneren.

Ik weet wel dat het allemaal heel moeilijk is om iedereen tevreden en gezond te houden in deze tijden. ;)
 
Laatst bewerkt:
Maar alles staat en valt met een goede gezondheid!!
Eerder met een goede weerstand of combinatie van beiden. Ik ken mensen die kerngezond waren, maar nooit vaak ziek waren, zelfs geen verkoudheid, die zijn kerngezond maar hebben toch een lagere weerstand en gingen voor de bijl.
Zo'n vaccin kan maar maximaal ,afhankelijk van het type mens, zo'n 3 a 4 maanden actief blijven
Ja dat heb je proberen uit te leggen, maar de onderzoeken hier naar v.w.b. het Covid vaccin gaven aan dat dit veel langer was. Bloedonderzoek 8 a 9 maanden. Nu effectief op mensen zijn ze nog mee bezig en wordt dat korter, maar ik zie nog geen afgeronde studies.
De Britten berekenden dat het Pfizer-vaccin twee weken na de tweede prik voor 85 procent beschermt tegen besmetting met de deltavariant. Negentig dagen later is dit gezakt naar 75 procent. Kan me niet voorstellen dat het dan een maand later helemaal weg is. Dus ik ga uit van 5 a 6 maanden bescherming. Die periode houdt men ook aan voor iemand die al besmet is geweest.

Ik ben van mening dat je eerst moet gaan kijken naar de kans op ziekenhuisopname en overlijden als iemand met Corona wordt besmet en dat is een reëel percentage waar je mee gaat rekenen.
Percentages bereken je aan de hand van getallen. Die wat meer dan 18.000 mensen (rond de 18800 momenteel dacht ik) dat is het aantal mensen wat in een ziekenhuis overleden is aan Covid. Het sterftegetal onder de bevolking ligt over de 27.000. Maar die 9.000 zijn niet aan covid gestorven. Dus kunt effectief die 18800 afzetten tegen de 17 miljoen in Nederland en dan is het inderdaad nog geen 0,2% van de Nederlandse bevolking.

Waarom zouden ze , ze krijgen volop steun.
Nouuuuu..... dat valt wel tegen. Er wordt steun beloofd en de grote bedrijven die varen er wel bij. Maar de kleinere ondernemers en eenmanszaken niet. Het is geen 100% vergoeding die ze krijgen. En je hoort vaker dat van wat ze krijgen de kosten niet eens gedekt kunnen worden. Er is pas laat besloten om in elk geval de vaste lasten te vergoeden. Maar er zijn er ook die gewoon failliet zijn gegaan omdat ze niets kregen. Reden daarvan was dat ze nog geen jaar open waren en geen cijfers van het jaar ervoor konden tonen.
Het is gewoon lastig. Ik zou het ook niet accepteren als de overheid zou zeggen dat ik mijn servers moet uit zetten. Als zij dat willen betalen ze ook maar mijn volledige kosten, want het is hun dwang, niet mijn keuze of omdat het slecht gaat. Dat maakt het dus lastig om te bepalen wie wat krijgt.
Restaurant waar mijn dochter werkt kreeg ook niet genoeg, moest ook mensen de ww in sturen totdat ze weer open konden.

Maar ik voel er wel voor om ziekenhuizen te openen die leeg staan, echter daar gaan we weer.... daar is zorgpersoneel voor nodig. Als we die meer konden krijgen, dan konden we nu ook gemakkelijk meer IC bedden open zetten. Want we zitten nu nog niet aan de helft van het begin. Zo'n kleine 400 ten opzichte van in het begin meer dan 800 bezette IC bedden. Er is dus nog ruimte.
De maatregelen worden genomen omdat men bang is voor een te grote toeloop en we heel snel weer op die 800 zitten. Maar zorgpersoneel erbij, dat moet nu de primaire insteek zijn. Maar die tover je niet zomaar ergens vandaan.
Vandaar dat misschien die verplichte vaccinatie in Belgie ons gaat helpen hier in NL meer personeel te krijgen, want daar gaan er een hoop weg.

Jouw idee is echter misschien ook wel een oplossing. Als er 40 miljard naar bedrijven kan, waarom kan er dan niet daarnaast 20 miljard naar de zorg om daar o.a. meer personeel aan te trekken?

Hopelijk klopt het Japan verhaal en gaat dat hier ook gebeuren, dan komen we er misschien net als de Spaanse griep, nog goed van af.
 
Percentages bereken je aan de hand van getallen

Veel sterfgevallen en besmettingen waren in het begin niet eens bekend omdat die niet werden doorgegeven door bijvoorbeeld de huisartsen.

Op 12 april 2020 waren er bijna 1000 sterfgevallen per week op maar 7793 Covid besmettingen en dat komt neer op 37%. Nu is het aantal sterfgevallen Covid gerelateerd plus minus 0.7% tegenover de aantal besmettingen. Maar er zijn deze week wel 147.509 registreerde besmettingen en daarmee stijgt Nederland wel naar de achtste plaats wereldwijd op lijst van de landen met de meeste besmettingen per week. En er is altijd een percentage wat zich niet laat testen bij klachten en die blijven dus buiten de cijfers.

Ik weet zeker dat een hele grote kwetsbare groep zich beperkt in zijn contacten om geen risico te lopen. Hoe hoger het aantal besmettingen hoe meer risico die groep loopt om alsnog besmet te worden en dan is het maar afwachten hoe ze door die besmetting heen komen. Ook al proberen wetenschappers daar cijfers aan te koppelen, geen situatie is gelijk en dan is het een kwestie van per geval beoordelen hoe de ziekte verloopt. Er zijn landen waar 22 miljoen mensen zijn besmet en er 600.000 mensen zijn overleden. Door de uitmuntende inzet van de zorgmedewerkers zullen wij die sterftecijfers gelukkig niet gaan halen maar je zou maar in zo'n land wonen.

Ik kan mij nog herinneren dat vorig jaar een viroloog die in Nieuwsuur te gast was en zij toen door een Italiaanse collega werd gewaarschuwd omdat hij aan de lijve ondervond hoe Covid rondwaarde in zijn land en hoe ziek die patiënten werden verontwaardigd was over zijn waarschuwing en haar reactie was, doe normaal man en maak je niet zo druk het zal wel meevallen, inmiddels heeft Corona de hele wereld in zijn greep.

Covid verspreidt zich weer als een vuur door Nederland en elke weldenkende brandweerman en burger weet dat je het vuur moet blussen als het nog klein is. Rutte komt vrijdag waarschijnlijk met de mededeling dat als wij onze verantwoordelijkheid nemen wij met de kerstdagen weer samen kunnen komen. pfffff
 
...misschien kunnen we een soort van ondergrondse bunker huren voor een bbq feestje?
 
En dan een inval krijgen en allemaal boetes? Nah... :cool2:

Maar gezien een en ander een week vervroegd is ben ik bang dat we tegen een vette lockdown gaan oplopen voor 2 of 3 weken.
Ben heel benieuwd overmorgen.
 
Het is niet anders BT, ik vrees dat wij weinig invloed kunnen uitoefenen.
 
Als het dan maar wat uit haalt want heel veel mensen snappen het niet helemaal.
Misschien moet iedereen een brief krijgen met daar op de regels waar wat te doen.
Als je alles volg op tv heeft iedereen weer een ander verhaal.
En het voelt niet prettig als je een vette boete krijgt voor dingen die je niet weet.
 
En het voelt niet prettig als je een vette boete krijgt voor dingen die je niet weet.
zoals de boa's die in drenthe in burger er tussen doorglipten (omdat de eigenaar een andere groep het corona bewijs te controleren) om naar de wc te gaan en vervolgens de restaurant eigenaar een fikse boete gaven.
DAT soort dingen krijg ik een hoge bloed druk van.
agenten die hun hand op hun wapen hebben terwijl ze mij naar een rijbewijs vragen... doe ff normaal man!
 
Gisteren griep- en pneumokokkenspuit opgehaald, mondkapje op. Staat er een rij.Das normaal. Maar nauwelijks iemand die op 1.5m stond. Staat er dus 1 vlak achter me en ik vroeg heel beleefd of hij wist hoeveel 1.5m was.

Kreeg als antwoord; zeur niet ik heb al een mondkapje op.

Gelukkig was er een coordinator aanwezig die de dubbele injectie personen en alleen griep spuit splitste en met dringende stem riep om afstand te hanfhaven. En als grap erachteraan; tenzij u er 95€ voor over heeft.
Klasse uitspraak.
 
Gisteren griep- en pneumokokkenspuit opgehaald, mondkapje op.
Heb ik vorige week ook gehad. Mer een van mijn armen 3 dagen niks kunnen tillen.
DAT soort dingen krijg ik een hoge bloed druk van.
agenten die hun hand op hun wapen hebben terwijl ze mij naar een rijbewijs vragen... doe ff normaal man!
Boa's daar heb ik geen ervaringen mee maar domme agenten wel.
Er was een gordel controle maar dat wist ik niet maar werd op een parkeer plaats geloodst.
Deed mijn gordel af om uit te stappen kreeg een boete van 90 euro de agent stond er om te zien dat ik een gordel droeg en omdat ik hem af deed kreeg ik de boete. En zo kan ik nog wel even door gaan.
 
Maar gezien een en ander een week vervroegd is ben ik bang dat we tegen een vette lockdown gaan oplopen voor 2 of 3 weken.
Ben heel benieuwd overmorgen.

Ik heb het idee dat er minder gelekt wordt dan eerder over welke maatregelingen er eventueel genomen gaan worden. En volop adviezen van verschillende partijen die zo hun mening hebben maakt het er allemaal niet duidelijker op.
 
Het minder lekken is vermoedelijk omdat er nog twijfel is bij het OMT. Zo is vandaag te horen dat er bij het OMT twijfel is of de scholen wel of niet dicht moeten gaan, dat moet een beslissing van het kabinet worden en die hebben daar net zo'n moeite mee.
Als je weet dat met die gedachte gespeeld wordt, dan kun je eigenlijk ook al concluderen dat er een lockdown zit aan te komen voor de rest.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan