Wifi Boosters?

the matrix

Addicted Member
Special Friend
Donateur
Lid sinds
28 okt 2007
Berichten
7.495
Waarderingsscore
633
Punten
113
Leeftijd
74
Locatie
Een stoplicht op rood.
Heeft iemand ervaring met die Wi-Fi Boosters van bv Caiway KPN etc.
Caiway biedt mij 3 stuks aan voor of 3€ per maand of in 1 koop van 109€.

Men beweert dat ze een totaal WI-FI dekking in heel het huis garanderen.

Hoe werkt dat?

En behoud je op alle plekken in huis de maximale wifi snelheid zoals vlak bij de router.

Zelf ik een Aimesh Asus systeem met 3 routers en dat werkt voortreffelijk zowel LAN als Wi-Fi overal maximale haalbare snelheden. (uiteraard wel afhankelijk van de afstand) maar bv WI-FI 5G
Beneden ~500Mb en boven 450 Mb en op zolder 375Mb up en down .
Routers staan 2 beneden 1 voor in de kamer en een achter in de kamer die de hele tuin afdekt.
De 3e staat op de eerste verdieping.
 
WiFi signaal wordt vaak verstoord door massieve coëxistentie van andere WiFi netwerken in de buurt. De meeste routers hebben een WiFi scan functie waardoor je kunt zien welke frequenties ’druk’ zijn. Kies een 5Ghz kanaal met de minste deelnemers.. WiFi is dynamisch, dus kan van dag tot dag veranderen.
Om die reden gebruik ik het thuis niet op mijn apparaten (telefoons uitgezonderd). Alles is hier bedraad..
 
Dat was een heldere uitleg maar niet de vraag,
Probeer maar.eens een Ipad en iphone te voorzien van een LAN kabel.
Heb een stuk of 5 ipads ingezet per camera ,
Daarnaast gebruik ik hoofdzakelijk voor alle zaken mijn iPad
 
Als je nu al overal zo'n goede dekking hebt, waarom dan nog veranderen?
Ik hoor er goede berichten over, maar niet overal, ervaring heb ik er zelf niet mee. Het zal zeker ook liggen aan de wifi drukte in de omgeving.
Bij mijn weten hou je niet overal dezelfde snelheid. Die krengen werken via het stopcontact en dat levert altijd verlies op.
 
Ik heb een tijdje de Ziggo wifibooster (een uitgeklede TP-LINK Archer C7) te leen gehad van een vriendin die er continu problemen mee had. Nadat ik een firmware-update had uitgevoerd werkte dat ding perfect.
Caiway biedt mij 3 stuks aan voor of 3€ per maand of in 1 koop van 109€.
Dit is best wel aan de prijs, ik vraag me ook af of je dan ergens wel snelheidswinst behaalt. Een goede AP via LAN die centraal is huis is opgesteld zou niet echt onder mogen doen voor powerline wifiboosters.
 
@BT
Idd heb ik perfecte verbindingen , maar omdat ik regelmatig die dingen door caiway krijg opgedrongen vroeg ik me af hoe die functioneren en de vraag was meer uit nieuwsgierigheid. Ook voor andere leden interessant , toch?
 
Ja natuurlijk is dat ook voor anderen en meelezers interessant. Vragen uit nieuwsgierigheid mag zeer zeker. Mijn vraag waarom je zou veranderen was immers ook uit nieuwsgierigheid. :)

De TP-Link Archer wat Maxstar heeft, die heb ik overigens ook tot volle tevredenheid in gebruik, alleen heb ik de Ziggo firmware er af gekiept en draait er TP-Link firmware op, waardoor deze nu als volledige router gebruikt kan worden.
 
@ Tijger, heb dus ook die TP-Link Archer, werkt inderdaad als een zonnetje, alleen nog met de originele Ziggo software erop, die TP-Link software wil ik er hier ook wel op. Vertel eens even aan ome Boets hoe jij dat precies gedaan heb en waar ik de juiste software hiervoor kan vinden. Heb binnenkort ook glasvezel, kan ik hem daar ook mooi voor inzetten.

B.
 
Ik heb een firmware upgrade via Ziggo verkregen, want mocht de boel niet flashen met de firmware van TP-Link zelf.

Destijds moest je eerst iets aanpassen in de firmware binary. Zie het volgende draadje op Tweakers, dit heb ik destijds dus niet gedaan.


Daarom ben ook ik heel benieuwd hoe @Black Tiger het heeft gedaan.
 
want mocht de boel niet flashen met de firmware van TP-Link zelf.
Ja daar luister ik dus niet naar. Volgens mij heb ik een andere handleiding gevolgd, maar weet het niet meer zeker.
Voor zover ik het me herinner mocht ik niet de nieuwste TP-Link firmware gebruiken maar een oudere. Daarna kon ik upgraden. Werkte perfect.
Maar het kan ook zijn dat ik vanaf Tweakers die kant en klare van Ziggo naar TP-Link firmware gedownload heb. Ik weet het echt niet meer.
Wat ik wel zeker weet is dat ik daarna nog firmware upgrades gedaan heb.

Ik zie dat er inmiddels al weer enkele zijn geweest dus ik ga weer eens upgraden. :)
 
Oh ja dat is natuurlijk anders. Bij mij betrof het een C7 die ik van iemand gekregen had en de Ziggo garantie was er al af. :)
 
Ja goed kijken, want voor de v5 zijn er nieuwere versies, voor de V2 wat ik heb is de laatste firmware van 2018.
Je kunt bij de status in de Archer zien welke versie je hebt.
 
@Maxtar, @ Black Tiger
Is het wel mogelijk om hem met die ziggo software te gebruiken enkel als accesspoint b.v. achter een router bij een andere provder?

B.
 
Oei, dat durf ik niet te zeggen. Maar dat is in principe een kwestie van testen.
 
@boets De Archer C7 is met de Ziggo firmware waarmee hij origineel voorzien is alleen een accesspoint, maar bij mijn weten niet beperkt tot Ziggo ip adressen. Je moet hem dus gewoon achter een router bij een andere provider kunnen hangen.
Echter, persoonlijk zou ik hem ook in dat geval om flashen naar originele firmware, je kunt hem dan als switch configureren (WAN poort en DHCP niet gebruiken) en als zodanig ook als accespoint gebruiken en dan heb je ook nog 3 LAN poorten over om als switch te gebruiken.
Zo heb ik dat ook gedaan.
 
Kom er nog op terug als mijn glasvezelaccount geactiveerd is. Ga het eens lekker op mijn gemak testen allemaal.

B.
 
Glasvezelaccount is geactiveerd, de C7 met de originele Ziggo firmware gaat ook als een zonnetje zonder verdere aanpassingen zowel de wifi en de ethernetpoorten werken prima, mis hier en daar nog wat snelheid maar dat ligt aan de kabels (gedeelte is nog cat 5, dus geen 5e) Ga deze vervangen naar cat 6. Is er nog iets waar ik op moet letten als ik deze vervang? Heb wel gezien zijn kabels cat 6 van puur koper of is dit allemaal niet spannend?

B.
 
Maatje B. Voordat je die cat6 kabels koopt, wacht even tot morgen als ik weer uit mijn nest ben, ik heb nog een doos staan met ruim 50 meter kabel, zonder stekkers, maar als dat cat6 is mag je die gratis op komen halen!!!


[edit] Het is een doos met cat 5E kabel. [/edit].

Ook gratis natuurlijk. ;)
 
Laatst bewerkt:



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan