Ik zeg 1 woord....

na een safety car situatie Hamilton Max als nog kon pakken.
Dat meende ik al ergens in de thread vermeld te hebben dat Hamilton ook al eens door een SC gewonnen had.
Daar valt ook niet over te klagen, dat hoort nu eenmaal bij het racen, wat klagen betreft is Red Bull veel sportiever.
Een aantal vonden zelfs dat er een rode vlag had moeten komen, yeah right... nee zo gevaarlijk was het niet. Maar dat waren ook de Hamilton fans die dat riepen. :)

Welke race dit was? Ja dat is iets voor jou of Maxstar dat terug zoeken, maar bij mijn weten was dat wel nog dit jaar. ;)
 
Hahaha, daar zouden er dan meer in moeten komen.
 
Morgenavond wordt het Formule 1 Jaaroverzicht 2021 uitgezonden, dus wellicht komt het daar nog aan bod welke race dat was.
 
Nou.... Mercedes heeft zijn bezwaar ingetrokken dus Max Verstappen is nu sowieso onherroepelijk wereldkampioen.
Maar Mercedes en Hamilton gaan niet naar het F1 Gala.

Ik heb echt zo lang ik autoracen kijk, nog nooit zo'n stel onsportieve jankers gezien als Toto en Hamilton, zeker niet als ik dit lees:
„Het zal lang duren voor we kunnen verteren wat zondag is gebeurd”, zei Wolff tijdens zijn eerste media-optreden sinds de race. „Ik denk zelfs dat we hier nooit overheen komen, dat is onmogelijk. Zeker Lewis als coureur niet. Ik hoop heel erg dat wij en de rest van het team dit achter ons kunnen laten. Maar hij zal de pijn die zondag werd veroorzaakt nooit kwijtraken.”
Aldus een quote in de Telegraaf.

Echt niet meer normaal, wat een stelletje azijnzeikers. Ik ben ooit voor McLaren-Mercedes geweest in de tijd van Häkkinen, maar ik denk dat de "pijn" die ik nu voel bij dit soort azijnzeikerij waarschijnlijk ook nooit kwijt zal raken... pfffff..... man man man.
Stelletje hypocrieten, bij LW en Mercedes mag alles, behalve als het eens omgekeerd bij hun gebeurd.... stelletje kinderachtige mutsen.
 
Nog zo'n jankerige uitspraak van Toto in racingnews365:
Heeft het verliezen van de wereldtitel in 2021 zo'n grote deuk in Lewis Hamilton geslagen dat hij mogelijk niet meer terugkeert in de Mercedes-cockpit? Mercedes-teambaas Toto Wolff sluit dat niet helemaal uit, al gaat hij ervanuit dat Hamilton er in 2022 gewoon weer staat.

Maar ook:
"Ik hoop van harte dat Lewis doorgaat met racen, want hij is de grootste coureur aller tijden. Hij domineerde de laatste racen van het seizoen en er was geen twijfel over mogelijk wie de race had gewonnen (zonder tussenkomst van de safety car, red.). Daarmee was hij de wereldtitel waardig."
Ja als als.... als er niet eerder dit jaar een SC in de race was gekomen, had Verstappen had Hamilton hem toen ook niet meer kunnen inhalen, had Verstappen ook meer punten gehad.
Als Hamilton hem er niet af getikt had waar hij wist dat hij niet kon inhalen in Silverstone, had Verstappen daar ook gewonnen.

Maar hoofdzakelijk..... Als Mercedes de juiste beslissing had genomen en 1 van die twee keer op het eind (ook onder de safety car) gewoon ook nieuwe banden aan Hamilton had gegeven, hadden ze zeer waarschijnlijk ook niet verloren. Als als als......
Safety car kan altijd gebeuren, feit is dat ze het verloren hebben op de verkeerde beslissing om geen banden te wisselen op het eind. Het wordt tijd dat ze eens wakker worden en bij zichzelf te rade gaan.

Valt wel bijzonder op dat de grote baas van Mercedes ook in Abu Dabi was, maar geen woord gezegd heeft, niets over/tegen de FIA of hun beslissing, geen felicitaties naar Max, helemaal niets. En zelfs een Duitse F1 reporter vindt het gedrag van Toto en Hamilton schandalig.
Ik hoop dat die kwallen de komende jaren het wereldkampioenschap niet meer halen, want het zijn geen waardige verliezers.
 
Ik denk dat Toto Wolff de door hem gemaakte fouten precies zoals jij ze hierboven al hebt benoemt waardoor Hamilton de race verloor en het kampioenschap, gewoon probeert af te schuiven richting de FIA. Zie het als een afleidings manoeuvre die ook door Mercedes rijders niet zal worden gewaardeerd.

Een kennis van mij die Mercedes rijdt wilde al naar de dealer bellen met de vraag of hij nu wel of niet zijn banden moest gaan wisselen. :)
 
Laatst bewerkt:
gewoon probeert af te schuiven richting de FIA.
Ja en Jean Todt (voormalig Ferrari baas) die nu voorzitter is van de FIA trapt er ook in want die gaan dus onderzoek doen.

Doordat Verstappen daardoor toch nog kon winnen, ontstond er veel discussie over de manier waarop de race was geëindigd. Van boze fans tot het woedende Mercedes, iedereen had er wel wat over te zeggen. De FIA heeft daarom besloten dat er een groter onderzoek zal worden gedaan naar de manier waarop de race zich de laatste ronden heeft ontvouwd en de manier waarop er tijdens de slotronden werd gecommuniceerd.
Als je maar hard genoeg schreeuwt en zeikt. Ik blijf het onsportief vinden.

Dit gaat overigens geen gevolgen hebben voor Max of het kampioenschap. Feedback en conclusies ter verbetering van gelijksoortige situaties zullen begin volgend jaar gegeven worden. Is dus ter verbetering van de toekomst.

Er stond nog veel meer dat is via onderstaande site te lezen:
 
Voor straf zal ik nooit een Mercedes AMG kopen! Dat zal hen leren! :bounce:
 
Ze wisten bij Mercedes al lang dat ze gingen verliezen. AMG betekent Achter Max Geëindigd.
 
Nee en dan nog een andere @janblues


He Lewis is je bier op?

Zal ik een andere Vers tappen?
 
Ja en Jean Todt (voormalig Ferrari baas) die nu voorzitter is van de FIA trapt er ook in want die gaan dus onderzoek doen.

Een onderzoek doen mag altijd, en als dan blijkt dat de regels in de toekomst daarom ook aangepast moeten worden zodat dit soort vervelende discussies achteraf ook niet meer plaats zullen vinden dan geeft dat toch weer extra duidelijkheid.

Lewis is door het besluit van de FIA het kampioenschap niet afgenomen want had Max nog op de harde band gereden dan vraag ik het mij af of Max Hamilton ook had kunnen inhalen. Maar dat is volop speculeren en in de praktijk was het nu eenmaal zo dat Red Bull gewoon slimmer was dan Mercedes.
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan