En we hebben er weer eentje!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.809
Waarderingsscore
1.017
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
Mooi, weer een dubbele overwinning van Red Bull.
Wat me wel verbaasde is dat Perez eerst zo mooi voor reed, maar eigenlijk daarna steeds meer aan Verstappen verloor. Oke hij had weliswaar een langere pitstop, maar toch bleef hij tijd verliezen.

Wel jammer dat Lecler uit viel. Het was best spannend en na de bandenwissel begon Verstappen toch elke ronde dichterbij te komen. Maar hij moest wel 12 seconden (of zoiets) dicht rijden en dan nog zien er langs te komen. Dat gevecht hadden we hier wel graag willen zien, een echte race.
Dat zat er helaas niet in. Diverse Ferrari motoren vielen uit, waaronder dus ook Leclerc.

In elk geval staat Red Bull nu vrij stevig in het constructeurskampioenschap met 80 punten voorsprong en het rijders kampioenschap gaat ook steeds meer de goede kant uit.
 
Precies zoals jij het omschrijft @Black Tiger, door het uitvallen van Leclerc werd de race minder spannend maar wel een mooi resultaat voor Red Bull.

Ik zie het binnenkort nog gebeuren dat Hamilton met een rollator moet gaan rondrijden op het circuit i.p.v. zijn step. :)
 
Mooie situatie nu
Max 135 pnt
Lecrec 104 pnt
Perez 104 pnt.

En wat hamilton en Russell betreft, die eindigen als het zo doorgaat in een scootmobiel.
Jeetje die kropen gebroken uit de zeepkisten.
 
Ik heb geen verstand van Formule 1, maar volg het nu wel.

Gezien het kampioenschap vorig jaar dat het een strijd was tussen Red Bull en Mercedes, zie ik dingen gebeuren waarvan ik denk dat diverse teams nu aan het strijden zijn om Red Bull te verslaan.

Max is in mijn ogen de beste die er rond rijdt, zolang hij de voorsprong mag houden op Perez, want beiden kunnen kampioen worden.

Vandaag was er na de uitval van Leclerc niks meer aan.....
 
Laatst bewerkt:
Op de website van de NOS is een artikel te lezen over de situatie bij Mercedes en of ze niet een spelletje spelen met de rug van Hamilton om zo een reglementswijzigingen af te dwingen.

In de regel worden nieuwe technische ontwikkelingen in de F1 ook toegepast in personenvoertuigen, dus kijk er niet raar van op als je over een jaar een hevig stuiterende Mercedes over de snelweg ziet rijden. :biggrin2:
 
Het is niet alleen de rug van Hamilton, de team maat van crybaby is zich er ook over aan het beklagen en als je ziet hoe die wagen aan het stuiteren is op sommige plekken is dat ook niet meer dan normaal. Dus de klacht op zich is wel legitiem. Naar het team toe.

Maar Horner heeft wel gelijk, de meeste teams hebben er geen of weinig last van, alleen dan moet je de auto iets hoger zetten en dat gaat dan ten koste van de snelheid.
Dus best kans dat ze het doen voor een voor hen gunstige wijziging in de regels. Ze hebben ook zo lang lopen bitchen vorig jaar, dat de wedstrijdleiding vervangen is.

Hahahaha stuiterende Mercedessen over de snelweg. :biggrin::biggrin:
Als dat zou gebeuren dan zou de verkoop van Mercedes meteen in elkaar kukelen.
 
Ik zie het binnenkort nog gebeuren dat Hamilton met een rollator moet gaan rondrijden op het circuit i.p.v. zijn step.
Het grappige was dat zijn fysio die normaal gesproken binnen 1,5 meter van hem overal gespot wordt nu nergens te bekennen was. Ik vond het nogal een toneelstuk, Nigel Mansell had daar ook een handje van.... Russell liep gewoon normaal zeg maar zonder "aandachtsaanstelleritis", hij is zelfs langer dan Lewis en reed in hetzelfde hondenhok....

Voor de lol, gooi ik deze er maar weer eens in.....:biggrin2:

 
Mercedes heeft de wagen nu aangepast speciaal voor Lewis.
Mercedes.jpg
 
Hey boets ik mis nog een rollator of staat die achter de luchthapper.
 
Die rollator staat in de pits klaar voor als ie uitgestapt is. :biggrin:
 
Ik lees net op de NOS website dat de FIA het stuiteren serieus neemt en dus wil ingrijpen. Aan de ene kant wel logisch want echt gezond is het niet als je rug zulke klappen krijgt en meer vermoeidheid met alle risico's van dien daar ben ik het ook wel mee eens. ik denk dat er een minimale rijhoogte gaat komen en dat dit een nieuwe regel wordt, alleen vervelend voor Red Bull want daar speelt dit probleem totaal niet.
 
Een minimale rijhoogte zou wel eerlijker zijn want dan moet Mercedes tenminste ook omhoog.
Voor Red Bull zal dat denkelijk niet zo vervelend zijn omdat die volgens mij al met een hogere rijhoogte rijden en daardoor ook nauwelijks last hebben.
 
Er is al een minimale rijhoogte en Red Bull en andere hebben geen problemen met de nieuw vloer, het is vooral Mercedes die zijn zaakjes niet op orde heeft. Even de rijhoogte van een F1 bolide verhogen gaat ook niet zomaar en dit kan als Red Bull en andere teams daar ook gehoor aan moet geven in het nadeel kan zijn.

Een (te) hoge vloer zorgt ook voor een heel ander rijgedrag van een raceauto. De vraag is dan of een F1 bolide bijvoorbeeld in een hoge snelheidsbocht nog hard door de bocht kan? Dit moet je dan compenseren met meer downforce en dat zorgt ervoor dat de bolide langzamer wordt.

Maar met een rug moet je ook niet dollen puur omdat ze vrij vlak liggen komen alle schokken op de wervel. Ik geloof dat de meting in de derde training alles bepalend wordt of dat een team ook mag rijden als de aanpassingen niet werken.
 
Er is al een minimale rijhoogte
Oh dat was me niet bekend. Temeer daar er op het nieuws al als oplossing gegeven werd dat Mercedes het een beetje zou kunnen verhogen. Ik vind het toch van de gekke dat 1 team toch de boel door elkaar kunnen gooien alleen maar omdat zij zelf hun zaakjes niet op orde hebben.

Hetzelfde gebeurde al met die pitstops. Ze konden niet winnen van Red Bull en toen ging Mercedes opeens klagen dat die snelle stops "gevaarlijk" zouden zijn, waardoor het nu dus niet meer onder de 2 seconden mag, alsof die 3 tienden iets uit maken. Ja voor Mercedes wel. Met ook nog alsof het zo moest zijn dat notabene een Mercedes rijder na het invoeren van die beveiliging een monteur over zijn voeten reed of zoiets. M.a.w. zij veroorzaken zelf gevaar en regel moeten maar aangepast worden omdat zij niet winnen kunnen. Ronduit belachelijk.
Mijn respect wat ik had voor Mercedes is steeds minder aan het worden. Net zoal m'n respect voor Ferrari een enorme deuk heeft gekregen toen bleek dat ze zoveel jaren konden winnen door gewoon foetelen.

Natuurlijk zorgt een hogere vloer voor ander rijgedrag. Alles wat je aan zo'n auto veranderd, dat maakt verschil.

Je moet met een rug zeker ook niet dollen. Maar als alle teams het voor elkaar hebben en alleen of bijna alleen Mercedes niet, dan zou het toch eerder zo moeten zijn dat er geen aparte of aangepaste regel voor komt maar die 1 of 2 teams maar moeten zorgen dat ze het oplossen.
Dat is veel eerlijker.
 
Natuurlijk zorgt een hogere vloer voor ander rijgedrag. Alles wat je aan zo'n auto veranderd, dat maakt verschil.

Men beweert dat een F1 bolide op zijn kop tegen het plafond kan rijden en niet loslaat door het ground effect en de neerwaartse druk.
Nu ligt mijn auto ook heel laag en heeft hij een achtervleugel maar het is niet mij nog niet gelukt om in de tunnel tegen het plafond te rijden. :biggrin2:

Nou als ik het zo lees heeft Mercedes zich deze keer toch zelf in de vingers gesneden. Los het probleem maar op of diskwalificatie.

In dit artikel lees ik een conflict.

Na vaststelling van de AOM mogen zaken als rijhoogte, verticale stijfheid en de aerodynamische configuratie niet meer veranderd worden.

En op de volgende regel:

Enkele uitzonderingen zijn het verhogen van de rijhoogte van de auto, de bandenspanning en de flap van de voorvleugel.

Schiet mij maar lek.
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan