Eutelsat 5B

ginafje57

New Member
Lid sinds
7 nov 2020
Berichten
4
Waarderingsscore
0
Punten
1
Locatie
Frankrijk
Hallo beste forum leden, 

ik ben Jacques, en ben al dagen bezig om ontvangst te krijgen van de franse zenders via Eutelsat 5West B ik heb hem uitgericht met een Amiko Xfinder en die geeft 

aan dat er goede ontvangst en kwaliteit is dus daar zit denk ik het probleem niet maar ben geen pro met deze Xfinder.

ik heb wel op de tuner staan dat hij verbonden is met Eutelsat 5west A en kan 181 kanalen ontvangen en ik denk dat het Turkse zenders zijn FTA zijn.

ik ben er vanuit gegaan dat 5a en b hetzelfde zijn of is dit niet juist 

de tuner is van fransat en er zit ook een geldige kaart in heb het ook geprobeerd met een CI module met kaart ook van fransat maar ook dit geeft geen resultaat

alvast bedankt voor de moeite en groeten uit Frankrijk 

 
Hallo Ginafje57, allereerst welkom op Satellite Fun.

Ik ben even voor je gaan kijken. Als ik zie dat je vermoedeijk veel Turkse zenders gevonden hebt, dan zou het kunnen zijn dat je op de verkeerde satelliet zit te kijken misschien.

Op de positie 5 West zijn A en B wel andere satellieten maar op dezelfde positie, dus dat kun je beschouwen als hetzelfde.

Om te verifiëren of je op de goede satelliet zit zou ik je aanbevelen deze lijst te bekijken, hierop staan alle zenders die aanwezig zijn op de 5 West positie.

https://nl.kingofsat.net/pos-5W.php

Het kan zijn dat ik niet goed kijk, ik vloog er even snel overheen, maar ik zag er alleen naast de Franse zenders, nog wat van de Rai Italie bij, en zo vlug geen Turken. Vandaar dat ik het vermoeden heb dat je schotel op de verkeerde positie staat uitgericht.

Bij digitaal luistert het heel nauw, dus echt een mm of 2 a 3 kan al verschil maken.

 
Hallo Black Tiger,

bedankt voor de informatie en zal het snel gaan uit proberen ik hou u op de hoogte van de resultaten. 

gr Jacques 

 
Goede morgen Black Tiger,
na gisteren de dag te hebben volbracht op het dak, nog steeds geen ontvangst via Eutelsat 5 nu weet ik niet of u ook weet hoe ik evt de tv zenders handmatig in de tuner of de amikoXfinder kan zetten, dan kan ik eventueel op het dak draaien tot ik beeld hebt moet nu elke keer laten zoeken naar zenders en dat duurt nogal om er dan achter te komen dat je verkeerd zit hihi

MvG Jacques

 
Kun je eens aangeven welk merk en type tuner je hebt?

Dan is het beter mogelijk om evt. aan te geven hoe je daar zenders in moet zetten.

Als je er bijv. Openpli in kunt zetten, dan kun je via internet een zenderlijst downloaden. Draaien tot je beeld hebt gaat sowieso enorm moeilijk worden.

Met analoog kreeg je ruis en dan wist je dat je in de goede richting zat, met digitaal luistert het enorm nauw en 3-5 mm kan al verschil betekenen tussen wel of geen beeld.

Tenzij je bedoeld uitrichten met de meter en dan kijken op de tuner of je op de goede satelliet zit, dat is een mogelijkheid.

 
mijn kennis heeft een ci slot van fransat en een klein tunneltje van astrell Type 013144 ook van fransat daar staat software van fransat zelf op, ik heb zelf nog wel een xarius Galaxy over waar ik mijn Nederlandse zenders mee kijkt en waar openpli 7.4 geïnstalleerd is 

kunt u mij wat tips geven waar en hoe ik dit via internet op de xsarius box kan zetten

MvG J.Schulte

 
ik heb zelf nog wel een xarius Galaxy over waar ik mijn Nederlandse zenders mee kijkt en waar openpli 7.4 geïnstalleerd is 
Dat is volgens mij de nieuwste versie.

kunt u mij wat tips geven
Zeg maar gerust je en jij hoor, hier op het forum doen we informeel. Zo blijft het ook gezellig.

Gezien de 7.4 een nieuwe versie is kun je de zenderlijst gewoon updaten via software update. Mocht je er geen lijst in hebben met alle kanalen dan kan dat via de addons geinstalleerd worden, dat werkt het gemakkelijkst.

Dus via het menu naar de addons, dan installeren, settings en dan bijv. de Hans draaibaar zenderlijst installeren, gaat vervolgens geheel automatisch.

Een andere mogelijkheid is via Dreamset, maar via de ontvanger zelf gaat het veel eenvoudiger, moet hij wel aan internet hangen.

 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan