BTW aliexpress

Anyway het is wel duidelijk dat er teveel mis gaat bij PostNL, met name op bepaalde plekken gebeurt dat vaker dan op andere plekken.

Maar ook met de winkels op Ali zijn er veel misstanden over de prijzen en of er nu wel of niet btw is gerekend en of er andere kosten al zijn betaald. Zo niet dan hoor je dat wel zo gauw het pakket(je) bij DHL of Post.nl hier aankomt.

Ik wilde rond juni ook nog iets aanschaffen maar heb er maar van afgezien omdat het net voor de overgangsperiode was.
 
Ja maar misstanden of misverstanden? Gekeken naar die afbeelding van Mas3 zie je dat het er grijs onder staat, kan daar net zo goed staan zonder b.t.w. dus kan ook aan het goed kijken van mensen liggen. En het juist invullen van het land Nederland.

Ik heb (met pech) ook iets gekocht begin juni in de wetenschap dat het voor 1 juli zou aankomen. Maar heb me daarmee zelf genaaid. Omdat ik toen nog niet wist dat die 45 euro grens voor geschenken alleen van toepassing was voor particulieren en ik er eerder ook al eens zo onderuit gekomen ben.
Deze keer dus niet. Apparaat van bijna 35 euro, netjes aangegeven. Echter daar kwam dus 13 euro kosten en de b.t.w. overheen.
Dus dik 55 euro betaald. Maar had nooit verwacht dat die afhandelingskosten zoveel lager zouden worden.
Bezwaar geschreven, ook nog te weinig postzegel, kreeg ik boete van 2,93 en ik had al 1,80 aan postzegels er op maar had dus meer moeten zijn. Dus dat hele bezwaar kostte me ook nog eens 5 euro en werd dus afgewezen op die grond. Pffff.....
Achja... ik heb al zoveel verdiend met bij Ali te kopen van andere dingetjes, die ene keer is al lang terug verdiend in het verleden.
 
Mijn bestelling van 68€ Is vannscht met een vliegtuig uit het land van herkomst vertrokken
Ben benieuwd, zal wel eind van de maand worden.
 
Gaat geld kosten als je in China geen BTW betaald hebt. Maar jij geluksvogel bent maar 4 of 7 euro inklaringskosten kwijt i.p.v. 13.
 
Ik vrees dus eerst BTW + post Nl = 14,60 +4€ extra , tenzij de verkoper een lager bedrag asnhoudt maar mss moet ik wel de nota opsturen.

Nou ja dan wordt het 88€ ipv 68€ nog altijd 37€ goedkoper dan bij een eu winkel.
 
Nee andersom... eerst PostNL en dan BTW verschilt net iets, maar oke € 87,12 is nog altijd minder dan de geschatte 88 dus valt mee.
 
Het pakket staat nu in mijn postNL app. "Pakket is nog niet ontvangen of verwerkt"
Bezorgtijd nog onbekend.


Afzender
AliExpress
Postbus 7096
3109 AB Schiedam


Of ze moeten BTW en bezorgkosten nog verwerken
Of ik heb mazzel dat de douane het onbelast heeft doorgeschoven.
 
Er zijn mensen die karrenvrachten per week bij de Action wegsleuren.
Hoe kom je trouwens aan 50 pakketjes per jaar??

Ik zit hooguit op 48 😎
 
Heb altijd gedacht dat de douane bekijkt of pakket voldoet aan BTW tijdens inklaren. En dat PostNL het verschuldigde bedrag eerst in rekening gaat brengen en dan pas de.bezorging uitvoert.
Als de douana het pakket ongecontroleerd doorschuift dan levert POSTNL gewoon het pakket. Toch?
 
Pakket van 68€ wordt maandag tussen 14u en 16u00 gewoon bezorgd.
Nergens sprake van BTW en extra bezorgkosten.

😇😇
 
Op de verzendlabel is een bedrag genoteerd van 15$
Iig het is kostenloos bezorgd.
Nu de 2 andere pakketten nog.
 
Laatst bewerkt:
Nou da's boffen dan want het bedrag maakt niet meer uit, dus vermoedelijk heeft men het ofwel doorgelaten of gedacht dat er al BTW in China is betaald.
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan