MRI scan

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
Vandaag weer de jaarlijkse MRI scan gehad, maar wat is dat een k*tgeluid!!!!

Ik snap nog steeds niet wat het geluid wat dat ding maakt ism de foto's die er gemaakt worden.

Je moet oordoppen in doen, en een koptelefoon met jou favoriete muziek, en nog komt er het geluid van de scan er dik boven uit.

Brrrr....... Wat een akelig apparaat.

Voor degene die het niet kennen, luister maar eens naar het volgende:

MRI
 
die "klappen" wat ie maakt is het ieder keer opwekken van het sterk magnetisch veld.
kan me voorstellen dat dat niet prettig is.
als je bij de electriche voedings kast van een röntgen machine staat heb je een beetje het zelfde id
die klappen en kreunen ook maar dan van de belasting ;)
 
Nou ik vond het wel meevallen heb nu 3x een MRI scan gehad en was binnen 15 minuten gepiept. Dat klappen is id het opwekken van magnetsche velden. Maar is geheel pijnloos .Zelfs zonder muziek is het te doen.


Maar zoals altijd als je je ergens aan stoort wordt de ervaring als maar erger.

Zo heb ik een gruwelijke hekel aan het bezoek naar de tandarts. Traumatisch gevolg van de schooltandarts. Die werkten op alfabetische volgorde zag dus 34 jankende kinderen voor mij steeds terugkomen. Nadeel als je achternaam met een Z begint.
 
Ik vond het ook meevallen, ligt er misschien ook aan welk apparaat je ligt, of het wat ouder is of niet.
Maar die rare piep en timmer geluiden wat op dat youtube filmpje staan heb ik nooit gehoord. Kreeg wel netjes een koptelefoon op met muziek.
Traumatisch gevolg van de schooltandarts.
Hier ook. Heeft jaren geduurd voordat ik weer een goede had en vertrouwen daarin had. Toen liet die omdat het wat veel werk was na al die jaren, 1x een andere aan mij werken 's avonds en die zette 4 spuiten direct in een zenuw bij een zenuwbehandeling. Terwijl daar een stofje voor was wat je er in kon duwen, dat doodde de zenuw en dan kon je er de dag erna zonder pijn aan werken. Wist diegene niets van en hups... weg vertrouwen weer.
Daarna een vrouw gehad, dat ging goed.

Niet te vergelijken met een MRI apparaat, dat is een gezellig middagje uit. :biggrin:
 
Ja alleen met mijn tanden jammer genoeg. :whistling:

Mijn eigen vrouw heb ik ook nog, al 30 jaar. Laatst was haar pas verlopen, schijnt dat je ze dan toch niet mag inruilen voor een nieuwe. :biggrin:
 
@Matrix, ik moet om de 2 jaar die scan, en ook een emg, gewoon ter controle.

Ik blijf het gewoon een akelig ding vinden.
 
Tsjaaa…….
Ik heb er een gruwelijke hekel aan. De gemiddelde doorsnede van dat apparaat is 70 cm blijkbaar zijn mijn schouders te breed en pas ik niet in de oude mri scans. Sinds 2 jaar hebben ze nu in het Erasmus een wat grotere en daar pas ik wel in maar dan lig ik wel klem. Dan gaat dat bed waarop je lig heen en weer bewegen.
Dan lig je dus niet echt lekker, zeker niet in de wetenschap dat je er een half uur in moet liggen en op commando moet ademen zoals hun dat willen. Uit het niets hoor je dan in de koptelefoon dat je, je adem moet inhouden en dan weer op commando je ademhaling vasthouden en dan weer op commando uitblazen. Maar ja wat als je nu net met je ademhaling in de andere fase was. Mocht je per ongeluk bewegen omdat je niet lekker ligt dan mag je blijven liggen en dan gaan ze weer van vooraan beginnen.
Ik heb het nu een paar keer meegemaakt maar ik vraag nu voor een kalmeringsmiddel en dat helpt gelukkig goed.
 
Dat van het ademhalen daar heb ik nog nooit van gehoord @Nummer10 .

Maar ik snap wat jij zegt, je ligt daar in een nauwe koker en je mag eigenlijk niet bewegen, maar ik moet dat soms, en heb ook een een beweging bij mijn rechtervoet, die ik niet onder controle heb.

Hopelijk is de scan nu gelukt.

Nou over 2 weken het volgende onderzoek, een echo aan mijn rechterknie.

Ik piep er volgende week even tussen uit, even een midweekje Vennenbos, en dan op naar het volgende.

Ik zit al een week of 4 met een slijmbeursontsteking aan mijn ellenboog, maar de huisarts durft het vocht er niet uit te zuigen....
Dus met een beetje pech wordt dit ook weer een operatie. :unsure:
 
Dat van ademhaal opdrachten heeft waarschijnlijk te maken welk deel van je lichaam gescanned wordt. Voor mijn mri van mijn onderstel is dat niet aan de orde. Alleen stil liggen en niet bewegen. Soms merk ik dat een opname niet gelukt is en schuif je een stukje terug.
 
Ik mag voor de APK voor mijn hart de MRI in, maar dat is geen nieuws voor je.
Moet wel zeggen dat ik de film/beelden die dan aan elkaar gemonteerd zijn echt prachtig vindt en het de moeite waard vind om stil te blijven liggen. Voor de zekerheid krijg ik bij de MRI scan altijd ook nog 1 ICD verpleegkundige en een co-cardioloog erbij die de boel in de gaten houden.

@freggel1 Jij een fijne vakantie en sterkte met de gezondheid.
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan