hoe kan het dat de prijs omhoog schiet

Kipblokjes 275 gram... was ooit 3 euro voor 350 gram kipfiletblokjes, tijdens corona naar 3.50 inmiddels 3.99 .... Minder kip voor meer geld..

Ik weiger om die soja-vega-rommel te eten waar halve oerwouden voor gekapt worden...bovendien vol met chemicaliën om het maar enigszins naar kip te laten smaken...
..er zijn gewoon teveel mensen op deze planeet..
 
Ja vanavond hadden ze het er ook weer over in een of ander kletsprogramma (ohja VI of VI vandaag of hoe heet dat nu),
"Ja we moeten toch echt denken aan het klimaat, en er zijn toch veel mensen die nog graag vlees eten en niet weten dat ze dit ook nadelig is voor het klimaat, dat moet echt minder", aldus zo'n muts die daar zat.
Nou nee dus, ik hoef ook geen vegetarisch, het meeste lust ik niet eens. Nja een vegetarische schnitzel is nog wel weg te happen, maar voor de rest weinig. Even nog los van het feit dat het menselijk lichaam gewoon vlees nodig heeft, punt.
Nu kun je wel overgaan op vegetarisch of veganistisch, maar dan moet je feitelijk weer vitaminepillen gaan bij slikken bijv. voor je K12 gehalte. Daar pas ik voor.

Zie het zo, als God gewild had dat we graseters zouden zijn, dan had hij ons wel geiten gemaakt in plaats van mensen.

Dus ieder zijn keuze en respect voor ieders keuze, maar laat dat mes dan ook aan twee kanten snijden en laat de vleeseters met rust.

Teveel mensen op deze planeet, dat klopt inderdaad ook.
 
is de ijstijd gestopt omdat er te veel vlees eters waren of te veel vegetariërs?

ow lees hier https://nl.wikipedia.org/wiki/Glaciaal_(tijdperk) net een stukje dat het met de rotatie stand van de aarde te maken heeft
en dat zou mij moeten weer houden om een stuk koe te eten???
rot op!
 
Ik had laatst kip gehaald daar zat ZEKER een 1/2liter water in.
Dan wordt het wel heel duur eten.
Dat moet verboden worden want dat zien je niet.
 
@janblues
das dan geen plof kip maar een water rat :ROFLMAO:

hoe komen we vanaf het dure gas op vlees terecht trouwens?
 
Ik had laatst kip gehaald daar zat ZEKER een 1/2liter water in.
Gelukkig met kip nog niet zoveel gehad, maar met vlees regelmatig. Als ik hondenbrokken haal voor zuur vlees te maken bijvoorbeeld, gooi ik altijd wat olie in de ketel, maar als je ziet hoeveel vocht er na even wat braden in zit, niet meer normaal.
En nee... ik gebruik gewoon de naam hondenbrokken voor poulet, varkenspoulet of runderpoulet of als ik het nog eens tegen kom paardenpoulet. Want ik vergat altijd die naam poulet, dus noemde ik het maar hondenbrokken. Geeft wel soms leuke reacties. :biggrin:
Vidée... neee... dingens... zieje... nog zo eentje waarvan ik de naam altijd vergeet... ehmz... ohja... ragout... dat heet hier dus kattekots. Naam komt origineel van mijn vrouw, maar is ook gemakkelijker te onthouden. :cool:
 
Even nog los van het feit dat het menselijk lichaam gewoon vlees nodig heeft, punt.
Dit dus!!!
dan had hij ons wel geiten gemaakt in plaats van mensen.
Goed kijken ,die lopen genoeg rond. Die geit van dat praatprogramma is er zoeentje..
ow lees hier https://nl.wikipedia.org/wiki/Glaciaal_(tijdperk) net een stukje dat het met de rotatie stand van de aarde te maken heeft
en dat zou mij moeten weer houden om een stuk koe te eten???
rot op!
Ik heb een afbeelding van de aarde voor mij, maar geen mens of dier te bekennen.
Met andere woorden, wij zijn een soort van bacterien voor deze aardbol..

6a3f64da275958498f3acf70cf8d67fa.jpg



...zoek de mens even......
 
Die geit van dat praatprogramma is er zoeentje..
Hahahaha. :biggrin: :biggrin:

...zoek de mens even......
Dan moet je verder inzoomen. Dan vindt je ook wel dieren.
Ik wil de mens niet vergelijken met een bacterie, maar op de aarde leven allemaal dieren, bacteriën en wij mensen zijn ook gewoon allemaal dieren, al zijn wij misschien de meest geëvolueerde en slimste dieren.

Dat van de ijstijd is mij bekend. Zal de uitstoot een bepaalde verandering versnellen? Zou best kunnen, maar ook ik heb de gedachte dat zonder de mens die verandering er ook wel gekomen zou zijn.
 
  • Leuk
Waarderingen: Dr.Z
De theorie is dat een toename van CO2 een voorbode is van een ijstijd. Deze toename is een natuurlijk proces en niet een gevolg van, dus de mens heeft er minimaal invloed op gehad. ..ok, eerlijk is eerlijk, het zal een kleine bijdrage geweest zijn.
Wanneer ik wat meer tijd heb zal ik wat grafieken plaatsen uit het verleden.....
 
Ik heb ook al eens wat cijfertjes uit het verleden bekeken. Men zei toen nog dat de mens en de grote industrialisatie gezorgd had voor een enorme toename van co2 uit stoot.
Maar elders vond ik weer dat er nauwelijks verschil zat in de periode ervoor toen er nog veel weiniger industrie was. Dus dat verbaasde me al.
De enorme bomenkap overal ter wereld zal ook best invloed hebben omdat die ook CO2 op slaan, maar ik heb niet het idee dat een ijstijd of misschien zelfs een hete tijd of door draaien van de aarde een verandering van klimaat, nooit zou kunnen terugkomen.
En het moet al miljoenen jaren bezig zijn want laten we eerlijk zijn, koud=koud en de ijstijd over de hele aarde is ook verdwenen doordat de temperaturen opwarmden, toch? Of mis ik ergens iets?

Het is uiteraard niet slecht dat we iets doen tegen al die giftige uitstoot, niets op tegen, maar het moet wel leefbaar blijven en de weegschaal slaat volgens mij nu een beetje te ver door.
 
De weegschaal slaat absoluut te ver door. Dat komt mede door dat stelletje milieuschreeuwers die zonder enige kennis zomaar iets roepen.
Een aantal jaren geleden was kernenergie een not-done voor die lui, terwijl zij op dit moment met enige nuance kijken naar kernenergie als oplossing voor het klimaatprobleem.
.......hoe kun je zo vreselijk draaien.
Maar wanneer zij eindelijk een zeggenschap krijgen voor kerncentrales, dan kan het befaamde borstkloppen weer beginnen..

"we moeten minder vlees eten, want milieu..." Het alternatief is bomenkap voor de soja als vleesvervangers waardoor er meer CO2 in de atmosfeer komt dan wanneer wij koeien eten.
Nu is het nog hip en een economisch winstoogmerk, maar er komt een tijd dat ook die vega-terroristen gaan nadenken en bedenken dat het kappen van bomen toch eigenlijk niet zo'n goed idee is.

...dan heb ik het nog niet eens over de biomassacentrales. Bomen kappen om op papier CO2 neutraal te zijn...ja ja...

Maar, er moet zeker wat aan de uitstoot van auto's en industrie worden gedaan om de leefbaarheid in de grote steden acceptabel te maken.
Wanneer je in de omgeving komt van Amsterdam en je draait het raapje even open, dat je direct een soort van metaalsmaak in je mond krijgt van de vervuiling..
Dus tja, er is zeker iets voor te zeggen.

..Maar wie wil er in hemelsnaam nog in Amsterdam zijn...
 
Laatst bewerkt:
Voor wat betreft de klimaatverandering door de mens zijn er een aantal factoren die mee spelen.
- De uitstoot door industrie
- De toename van de wereldbevolking
- De enorme bomenkap

De uitstoot door de industriële revolutie is begonnen in 1750. De manier van toen was enorm vervuilend, maar daar staat tegenover dat er minder mensen op de wereld waren, waardoor de industrie kleinschaliger was.
Kijken we naar de wereldbevolking dan zien we dat er bijna 8 miljard mensen over de wereldbol lopen. Rond het jaar 1800 (dus 50 jaar na het begin van de industriële revolutie) tikte we pas de grens van 1 miljard aan. De wereldbevolking is dus daarna in een relatief zeer korte tijd enorm toegenomen waardoor de industrie ook enorm is toegenomen. Een grotere aanslag op het klimaat dus.
Verder regelen o.a. bomen het co2 niveau en zuurstof in de lucht. En dit betreft voornamelijk de bomen in het amazone gebied. Zomaar willekeurig ergens bomen terug planten lijkt dus mooi, maar heeft niet altijd het gewenste effect. Naast bomen heeft ook de plankton in de zee/oceaan een enorme invloed op de afbraak van co2. Plankton is ook heel belangrijk voor het leven in de zee/oceaan. Ook met de hoeveelheid plankton is het niet super rooskleurig gesteld. Dit zal voornamelijk voor de generaties na ons problematisch gaan worden zonder ingrijpen.

Klimaatveranderingen komen gemiddeld om de 10.000 jaar voor, veroorzaakt door de cyclus van de Aarde waardoor de Aarde warmer of kouder zal worden. Dit is een punt waar de mens geen invloed op heeft. Wel word dit natuurlijke proces versneld door de mens. Het zorgelijke is dat de mens met een wereldbevolking van bijna 8 miljard de ruimte die minder leefbaar gaat worden (extremere warmte en droogte) niet kan missen. Smeltende poolkappen reflecteren ook minder zonlicht waardoor er dus ook meer zonlicht geabsorbeerd zal worden en extra warmte op zal nemen.
 
De toename van de wereldbevolking
Hier zou een einde aan moeten komen.
Mensen die trots zijn op hun 12e kleinkind, zouden eens moeten leren nadenken.. Misschien wordt het tijd voor een één kind beleid voor de aankomende 40 jaar??
 
Misschien wordt het tijd voor een één kind beleid voor de aankomende 40 jaar??
Ik vrees dat dat er niet van zal gaan komen. Net als het feit dat we allen steeds ouder worden (meer medische mogelijkheden, waardoor de zorgkosten dan ook blijven stijgen).
Er zijn 2 zaken waarmee de wereldbevolking kan slinken:
- oorlogen (kost veel slachtoffers en brengt daarna vaak weer een stukje wederopbouw en welvaart)
- nieuwe pandemie

Een grotere wereldbevolking zorgt ervoor dat er meer geconsumeerd zal worden. De mens dringt de natuur steeds verder weg. Ik heb eens een docu gezien op National Geographic waarin duidelijk werd dat virussen hierdoor steeds makkelijker kunnen muteren en op de mens over kunnen springen, voornamelijk in gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid. Dit hebben we gezien met SARS, MERS en Covid-19. Ga er maar van uit dat er meer staat te wachten.
Ook zal de opwarming van de Aarde nieuwe virussen vrij gaan geven. En dankzij het reizende vermogen van de mens door middel van vliegtuigen zal dat dan binnen een korte tijd wereldwijd worden verspreid met nieuwe lockdowns als gevolg.

Bovenstaande is natuurlijk wel een doemscenario wat nog jaren kan duren voordat het gebeurt. Een extra reden dus om nu al verantwoord met het klimaat om te gaan. Technisch gezien kunnen we het al. Economisch gezien is het nog lastiger aangezien daar een behoorlijke kostenpost aan vast zal zitten. En met lokale producten zullen we uiteindelijk meer moeten betalen. Kleding geproduceerd in Nederland met een salaris voor een Nederlandse volwassene zal duurder zijn dan door kinderhanden geproduceerde kleding in Bangladesh. Aan de andere kant levert het ook weer winst op voor onze economie, want het uitgegeven geld blijft in ons eigen land.

Er valt nog heel veel te winnen, maar dat zal ons zeker in het begin ook veel gaan kosten.
 
Als het me lukt dan haal ik het vlees bij de wereldmarkt, daar krijg ik perfect vlees/kip voor minder dan de supermarkt en zonder water. Een kilo kipfilet kost 6,00 euro, kilo rundergehakt 6,50 euro en dat allemaal super vers. Het nadeel is dat je in zo’n winkel altijd met meer terugkom dan de planning was, aan de andere kant ijs komt altijd weer met nieuwe dingen in aanraking in de winkel.
 
wereldmarkt/halal slager daar haal ik alleen nog een (h)eerlijk stukje vlees.

1 plus 1 gratis trap ik niet meer in, dat betekend alleen maar dat je zonder aanbieding minimaal 50% teveel betaald voor dat product:whistling:
 
wereldmarkt/halal slager
De manier waarop de dieren halal worden geslacht staat mij zeer tegen!
..en hat doden van het dier wordt het vlees exact op dezelfde manier verwerkt, dus tja, wat is het verschil?
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan