Als ik er dan nog gebruik van dat weet ik niet.

Dit gaat mij veel en veel te ver.
Ik stoor mij al langer aan de onderwerpen die hier besproken worden, maar wat er in deze thread wordt uitgekraamd spant wel de troon.

Tabee.
 
maar wat er in deze thread wordt uitgekraamd spant wel de troon.
Het is gewoon een discussie en iedereen mag zijn mening verkondigen, verder zijn het gewoon feiten, je ziet het gebeuren dus niet iets wat "uitgekraamd" wordt. Daarnaast... je hoeft het toch niet te lezen? Of moeten we allemaal 1 en dezelfde mening hebben?

Anyway, als niemand aangeeft zich er aan te storen, weet ook niemand hoeveel mensen zich er aan storen en of er evt. een slotje op moet.
Er zijn ook wel onderwerpen waar ik me aan stoor, maar daarom is het gewoon de kletspraat sectie. Dat gaat niet over satelliet maar over van alles en nogwat.

Om alleen hiervoor het forum te verlaten is ook wel erg kort door de bocht, maar goed, dat is je eigen keuze.
 
Overigens moet het niet zijn dat men mij verkeerd begrijpt. Het probleem bij mij is waarom zoveel regeringsleiders steeds verbaast zijn, terwijl als je jezelf in de schoenen plaats van de ander, hoe dat op hem overkomt, dan zie je het aankomen, zeker als het zo'n aso leider is zoals Poetin.
Als wij dat kunnen in een vriendengroep, waarom kunnen hoog opgeleide wereldleiders dat dan niet?

Daarmee praat ik 0 goed en sta ook in elk geval helemaal 0 achter zijn acties. Maar dat had ik al geschreven.
 
@MAS3, ik ken jou al wat langer, en begrijp dat jij liever geen discussies als deze en andere leest.

Ik weet dat ik er affentoe ook aan mee doe, maar dan is het altijd in het kletspraat gedeelte of in video's.

Ik moet dit in mijn functie merendeels ook meelezen, maar zolang Black-Tiger hier ook aan deelneemt hoef ik in principe niks te doen. ;)

Ik lees topics als deze liever ook niet, en reageer ook zo weinig als mogelijk, want ik heb al genoeg aan mijn hoofd.
Het zijn net zoals BT het al aangeeft secties waar dit kan en mag, en ja we zijn van huis uit een sat-forum, waar het al jaren rustiger is, en we dus proberen om de leden bij elkaar te houden, oud en nieuw, dus we moeten soms een oogje dicht knijpen.

Ik heb genoeg meningen over wat er de laatste jaren speelt, maar daar begin ik niet aan, want dan ontploft er meer dan nodig is.
Ik lees gewoon mee of dat het een "gezonde" discussie is of blijft, en anders gaat, net zoals Black Tiger het zegt er een slotje op [in overleg!].

Ik praat liever ook niet over wat er allemaal in de wereld speelt op dit moment.

@MAS3 . ik kan en ga er hier momenteel ook niets aan doen, wil je het niet lezen dan neem ik aan dat je de bekende spreuk kent. :sneaky:




Klik.
 
in de kroeg moet je er uit gaan met discussies en je pils thuis gaan drinken.
in een forum kun je een discussie mee lezen
groot voordeel op een forum, het hoeft niet.
heb zelf ook wel eens dat ik iemand op z'n b.*** wil slaan maarja dat kost me een beeldscherm niet handig.
maar de kroegen zijn weer open daar kun je dat dan wel weer 1x uit proberen net als vroeguh
enigste nadeel in de kroeg is dan dat je een kroeg verbod krijgt das dan weer jammer met een kroegen tocht door het dorp met 1 kroeg.
punt is dat als je het ergens niet mee eens bent een ander ALTIJD onzin uit kraamt in je eigen ogen
 
punt is dat als je het ergens niet mee eens bent een ander ALTIJD onzin uit kraamt in je eigen ogen
Klopt, maar het zou wel handig zijn als men dan weet -welk- van genoemde punten dan zo onzinnig zouden zijn? Dan is er namelijk iets te verdedigen. V.w.b. die oude verdragen en het treden met voeten daarvan, is gewoon terug te vinden in de geschiedenis.
En ik heb herhaaldelijk aangegeven tegen de handelwijze van Poetin te zijn, dus lijkt me niet dat wij allen hier wat dit betreft van mening verschillen.

Anyway, als er meerdere mensen aangeven zich niet prettig te voelen bij een discussie, net als op het eind van de covid discussie, kan die gewoon ook netjes gesloten worden zoals met die discussie gebeurt is. Maar als niemand iets zegt weet ik ook niets.

groot voordeel op een forum, het hoeft niet.
Exact! Op enkele andere forums heb ik zelf ook bepaalde onderwerpen (hoeven niet eens discussies te zijn) die ik niet eens lees.

Misschien nog het belangrijkste punt. Biedt dan eens een alternatief! Start dan zelf eens een discussie of onderwerp wat je wel leuk vindt? Want aan een leeg forum hebben we ook niets.
 
Laatst bewerkt:
Ik wilde eigenlijk dit onderwerp niet omhoog halen, maar het wordt wel bijzonder akelig nu.

Rusland wordt helemaal gek en voorziet zelfs (ook in het nieuws) een Derde (nucleaire) Wereldoorlog, zijn bereid te sterven voor Rusland.
 
Ik heb wel gehoord van dreiging maar als hij er mee gaat gooien zijn de rapen gaar.
Laten we hopen dat hij tot inkeer komt.
 
Inderdaad. Als je dat zo hoort is die kans best aanwezig als hij daar gezichtsverlies gaat leiden.
Of tot inkeer komen of hopelijk dat een andere groep daar de boel over neemt en die gek vast zet in Siberië.
 
@ Tijger, normaal gesproken meng ik mij niet in dit soort discussies, maar zal dit nu éénmalig doen. Jij stelt "nu wordt het wel heel erg akelig". Voorop gesteld dat was het natuurlijk al vanaf het begin. Heel die bullshit op de russische televisie is pure propaganda van onze vriend Poetin en alleen bedoeld om paniek, angst, onrust en tweespalt te zaaien in het westen. Ik ben er van overtuigd dat de Engelse en Amerikaanse inlichtingsdiensten er boven op zitten en precies op de hoogte zijn wat er staat te gebeuren en voordat onze vriend op de knop kan gaan drukken zij er zorg voor dragen heel Rusland van de kaart geveegd gaat worden en geloof mij vriend Poetin weet dat ook donders goed. Ik ben dan ook geenszins van plan mijn leven te laten beinvloeden door dit soort berichten. Wat mij betreft gewoon doorgaan met zware wapens leveren en dat russische gepeupel van de aardbodem vegen. Zo dit is mijn mening en ga hier verder niet meer over in discussie.

B.
 
V.w.b. het leveren van wapens aan de Oekraïne ben ik het helemaal met je eens Boets.
Ik bedoelde er namelijk niet mee te zeggen dat we daarom dus maar zouden moeten stoppen met wapen leveranties zodat de Oekraine zich kan verdedigen. Dat is geen sprake van.

Maar het risico van gebruik van kernwapens (al dan niet klein) door die halve zool stijgt wel een beetje. Vergeet niet dat we hier met een dictator te maken hebben die al oud is en geen gezichtsverlies wil leiden, en hij is zo gek als een deur op dit gebied.

Ook dat het propaganda is op de Russische TV zijn we het over eens, echter die gaat nu wel behoorlijk een richting uit maar het gaat mij meer om soortgelijke nieuwe uitspraken van zowel Poetin als zijn minister.

Alleen v.w.b. 1 ding vergis jij je:
en voordat onze vriend op de knop kan gaan drukken zij er zorg voor dragen heel Rusland van de kaart geveegd gaat worden
Dat is dus niet mogelijk. Het is namelijk bekend dat de raketten een tijd nodig hebben om die afstand af te leggen, Poetin heeft daarmee dus ook kans genoeg om ofwel als eerste te drukken, ofwel als de VS dat eerder doen, tijd genoeg om ook de knop in te drukken en daarmee de VS (en anderen) ook van de kaart te vegen.
Hoe dan ook, als er gedrukt gaat worden, door wie dan ook, is het voor iedereen voorbij op de hele aarde.

Dat wil niemand. En ze zeggen ook Poetin niet, dat verwacht niemand. Maar niemand verwachtte ook dat die halve zool toch de hele Oekraine zou binnen vallen anno 2022 en hij deed het toch... vandaar dat ik me een beetje zorgen begin te maken. Lijkt me niet meer dan normaal.
 
Als ik het nieuws net beluisterde heeft Nederland niks om zich te verdedigen en misschien de hele eu wel niet. Als Poetin deze kant op komt is Amerika misschien al te laat.
 
Ik denk niet dat Poetin ooit met een leger zou komen. Hij kan nu al niet de Oekraine veroveren laat staan dat ie langs Duitsland komt.
We hebben hier wel verdedigingsmiddelen alleen vrij weinig.
Maar ik hoop alleen dat er nooit een nucleaire oorlog komt en met geloofsgekken en machtswellustige dictators die toegang tot zoiets hebben weet je maar nooit.
 
Zouden de kernwapensystemen van Rusland niet al lang gehackt zijn? Misschien dat de luiken niet open willen bij de lancering, of dat die dingen de hele andere kant op vliegen.
Zou het niet zo kunnen zijn dat die raketten gewoon uit de lucht geschoten kunnen worden?
Het valt mij namelijk op dat er geen enkele reactie komt op de dreigementen van Putin. Het westen komt wel heel erg zelfverzekerd over.
 
Zou het niet zo kunnen zijn dat die raketten gewoon uit de lucht geschoten kunnen worden?
Volgens mij kunnen beide partijen daar wat van, maar je kunt nooit alles uit de lucht schieten want ze hebben er zo enorm veel aan beide kanten.
Het westen komt inderdaad heel erg zelfverzekerd over. Gisteren zei er nog iemand die bij de Navo werkte (als ik het goed zag, in elk geval ergens hoge functie) dat ie zich geen zorgen maakte, dat een kernoorlog niet te winnen was en dat Rusland dat ook wel wis.
Waarop die presentator wat altijd in zijn bretels loopt (naam ff kwijt, was vroeger van de quote 500) vroeg of dat niet wat te eenvoudig gedacht was.
Dat vraag ik me dus ook af.

Wat ik al eerder in dit topic aan gaf, als je iemand (met name gekke dictators) compleet een hoek in drukt, hetgeen nu wel steeds meer het geval wordt, zeker als we ook geen gas meer gaan afnemen, dan kunnen er gekke dingen gebeuren. Het is toch altijd iets om in het achterhoofd goed in de gaten te houden.
In een hoek gedrukte idioten kunnen soms gekke onverwachte sprongen maken.
Ik ben er in elk geval iets minder gerust op. Oekraine moeten we blijven steunen, zonder meer.
 
Ik wil hierbij aan iedereen even mijn oprechte excuses maken.

Het blijkt dat ik elders in deze discussie een enorme taalfout heb gemaakt en door een discussie via pm kwam ik daar bij toeval achter. Ik was me van geen kwaad bewust.

Het gaat hierbij om "begrip hebben voor" en "begrijpen". Ik dacht serieus dat dit zowat hetzelfde betekende. Mijn fout, want dat is niet zo.
Schijnbaar ben ik niet de enige las ik op internet, deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, terwijl ze verschillende betekenissen hebben.

Begrip hebben voor = goedkeuren.
Begrijpen = bevatten, snappen.

En daar ging ik dus volledig de mist in. Een aantal keren heb ik geschreven dat ik wel begrip had voor de Russische situatie. Dat zou dan betekenen dat ik het zou goedkeuren. Maar dat is dus geenszins het geval geweest. Regelmatig schreef ik ook dat ik het niet goed keur, maar dat lijkt dan tegenstrijdig zo werd mij duidelijk gemaakt. En dat snap ik nu ook wel.

Daar waar dus in mijn teksten staat dat ik ergens begrip voor heb v.w.b. Rusland, dan moet dat dus zijn dat ik het begrijp c.q. snap. Dus waarom ze iets doen (vanuit hun oogpunt gezien), behalve dan de inval, want dat snap ik nog steeds niet.
Voor alle situaties is uiteraard nog altijd van toepassing dat ik hier absoluut niet mijn goedkeuring aan geef, in tegendeel.

Oorlog is nooit goed, ongeacht wie hem begint en om welke reden. Er zijn altijd wel andere/betere oplossingen te vinden! Dat blijkt ook wel uit m'n diverse andere uitspraken van afkeur van deze oorlog en m'n steunverklaring aan Oekraine.

Nogmaals sorry dat ik door mijn blunder bij sommigen een verkeerde indruk hebt veroorzaakt v.w.b. sommige uitspraken mijnerzijds!
 
sorry dat ik door mijn blunder
Dat soort dingen maakt een mens menselijk ;)
Een vleugje Brabants (en dat zal je bij andere dialecten ook hebben) kan soms in het ABN een andere betekenis hebben.
Een tip als je naar België gaat: zeg daar nooit tegen een vrouw dat je moet poepen, dat heeft daar namelijk ook een andere betekenis :biggrin2:
 
Zouden de kernwapensystemen van Rusland niet al lang gehackt zijn? Misschien dat de luiken niet open willen bij de lancering, of dat die dingen de hele andere kant op vliegen.
Dat soort wapens zullen niet aan het openbare internet hangen, en fysieke toegang zal voor slechts een selectief groepje mogelijk zijn.
Ik vermoed wel dat via satellieten alle bekende nucleaire locaties in de gaten worden gehouden.
 
Begrip hebben voor = goedkeuren.
Begrijpen = bevatten, snappen.
heb je met een neerlandicus gesproken?
want dit haal ik dan ook door elkaar.

voor mij is "begrip hebben voor" ook nog altijd dat ik "snap waarom men dit of dat doet" maar dat wil niet zeggen dat ik het goed keur
zelfde met begrijpen , ik begrijp waarom men dat doet maar ook hier geld weer dat ik het dan niet persee goed keur
als ik ergens achter sta zeg ik dat ook zo "ik sta er achter"
en als ik iets goed keur dan is het "ik keur het goed" of "ik vind best"

het zal wel aan mij liggen maar zo zijn er meer dingen met het ABN
wat is ABN?
paar jaar terug kon een groninger geen ABN want "ze slikken de n in"
moet je nu eens goed luisteren naar de mensen op bv de tv, zeker de jongeren,
ze slikken allemaal!! de n in %^$@@# en dan kan ik geen ABN l*lle?
moet je ook mee uitkijken met dat laatste woord
straks weer iemand beledigd om dat je die niet op z,n p*kkie kan trappe omdat die te kort is.:cautious:
 
Nogmaals sorry dat ik door mijn blunder bij sommigen een verkeerde indruk hebt veroorzaakt v.w.b. sommige uitspraken mijnerzijds!

Ik ben blij dat jij het hier extra hebt toelicht want het gebeurd ons allemaal wel eens dat wij de verkeerde woorden kiezen waardoor iets compleet een andere wending kan krijgen. Net zoals in de politiek is het dan een kwestie van blijven praten en dan lost het zich hopelijk weer op. ;)

Wij gaan weer over tot de orde van de dag, mooi weer vandaag hé?
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan