En we hebben er weer eentje!

In P3 was Max oppermachtig maar in de kwalificatie maakte hij enkele kleine foutjes en zelfs 1x een 360 graden. :)
 
De Engels gingen helemaal uit hun dak na het zien van de 360 van Max of was het wat anders?
 
Helaas maar ongelooflijk spannend na de safety car herstart
 
Dit was zeker een spectaculaire race zeker na de safety car met al die gevechten en positiewisselingen was het heel spannend. Knap van Serge Perez die toch nog als 2de eindigde wat ook aangeeft waar Max toe in staat was geweest als hij geen schade had opgelopen.
 
Ik denk dat het rekenen begonnen is.

Sergio heeft punten binnen gehaald voor het team, en Max heeft zich bewust ingehouden.
Dit is mijn mening over deze mooie race vandaag.
 
en Max heeft zich bewust ingehouden.
??? Hoe bedoel je bewust ingehouden? Hij heeft gereden voor wat ie waard was, maar hij kon gewoonweg niet harder met die beschadiging.
Vond het nog geweldig hoe hij Mick Schumacher op het eind nog achter zich heeft kunnen houden terwijl die DRS had. Gelukkig lette hij goed op want anders was het die paar meter voor de finish nog anders geweest.
Zonder safety car was volgens mij Max geheid net buiten de punten gevallen en was Mick en de volgende hem voorbij gegaan. Maar een beetje geluk bij een ongeluk mag ook wel.

In elk geval een zeer spannende race en zeer verdiende overwinning van Sainz. Heel goed werk weer van Perez. Heb ook voor hem gestemd voor driver of the day. En dat was nodig want crybaby had 20% van de stemmen maar Perez gelukkig 20,7 en die verdiende het veel meer want die moest naar die voorvleugel wissel van veel verder komen.

Gelukkig dat Zhou niets aan zich had en Albon ook niet.

P.s. Ik was enorm blij dat deze race een van de 4 was die via RTL+ (oftewel RTL HD) werd uitgezonden, want ik zat een weekend zonder internet wegens een defect modem. Had wel bij een kennis naar Viaplay kunnen kijken, maar dat was ongelukkig uitgevallen met eten. Had ik dat moeten opwarmen, dus dat was ook een geluk bij een ongeluk. Alleen paar keer storende reclames (en lang ook net toen spannende dingen gebeurden).
Met het geluid van Olav erbij mistte ik geen info en kreeg zelfs nog dingen te horen die ze op Viaplay en RTL pas later hoorden. Olav was er snel bij elke keer. :)
 
Nou dan kijk ik er anders tegenaan @Black Tiger .

Dat hij een beschadiging had, dat was duidelijk, maar moet hij iedere race nog winnen???

Op zijn gemakkie. ;)
 
maar moet hij iedere race nog winnen???
Nee, maar dat was jouw stelling niet. Jouw stelling was dat ie zich bewust ingehouden had en daar was echter geen sprake van. Het was een kwestie van "hij kon niet anders", niks ingehouden, als ie zich ingehouden had was Mick ook nog wel langs hem gekomen. ;)
 
Om kampioen te worden moet je de meeste punten halen. En Max is een van de favorieten en dus Ja hij moet indien mogelijk iedere race winnen , net zo vaak als , L.H. een aantal jaren terug. Ook in het begin van het seizoen was Lecrerc die met de punten er van door ging.
Max is een topcoureur en hij gaat tot het uiterste. Dat zag je vorig jaar ook.toen hij toch wereldkampioen werd.

En zeg eerlijk als op pole 1, 2, 3 ,4, om beurten de Ferrari's en de Red bull staan is er sprake van een spannende of strategische wedstrijd. Met op 5 EN 6 Mercedes. Komend weekend Oostenrijk..

Al menig race met enorm veel strijd en billen knijpend slot gezien. Dus het winnen van Max gaat niet zomaar fluitend vanaf de start.
 
Precies, het is echt niet met 2 vingers in de neus naar het eind rijden zoals een uitspraak van Olav Mol wel eens was. Dat was vorig jaar soms wel het geval. Maar het is nu weer opnieuw passen en meten en testen.
Met de Ferrari's is het gewoon wel een stuk leuker. Heb ook veel meer respect voor Leclerc en Sainz dan voor crybaby die wel een goed coureur is, maar te veel aan het zeuren en mauwen is en dat werkt dan tegen hem wat mij betreft.

Spannende races met inhaalacties zijn ook veel mooier om naar te kijken. En het is goed om te zien dat Perez dit jaar wel eens echt goed mee doet.
 
Als ik zo terugblik zijn is er geen straf uitgedeeld zoals met Russell met zijn ondoordachte actie en af en toe andere die zich schuldig maakte aan 'forcing another driver of the track'.

Ook Sergio Perez was under investigation voor leaving the track in advance toen hij in gevecht was met Leclerc maar geen verdere actie en werd het uiteindelijk geseponeerd. Dus zelfs de wedstrijdleiding begrijp het nu dat die mannen aan het racen waren en wij als kijker volop plezier hadden van die gevechten op de baan zonder dat iemand er vanaf gereden werd.
 
Toch weer 8 punten erbij na het winnen van de sprintrace.

gaat morgen weer een mooie race worden...
 
Yep heeft ie heel mooi gedaan.
En zeker ook hulde voor Perez van de 13de naar de 5de positie en zo ook punten gewonnen, zelfs nog meer dan crybaby. :)
 
  • Leuk
Waarderingen: Dr.Z
Potverdikke wat jammer nu van die actie van Perez. Iets voorzichtiger en wat meer ruimte geven en hij had vooraan mee gereden. Beetje domme actie.

In elk geval mooie race van Verstappen tegen de snellere Ferrari's en zeker mooi gereden van Leclerc, met name op het einde toen ook die auto wellicht dreigde uit te vallen met die gekke problemen. Hij heeft zich bijzonder sterk gehouden.
Uitstekend gereden en verdiende overwinning van Leclerc. Verstappen 2de, meer zat er niet in vandaag, maar ook nog snelste race ronde, ook prima gedaan.

Spannede race weer. Jammer van Sainz.
 
Het was wederom een gave race met de nodige gevechten zowel vooraan als in het middenveld.

Ferrari was gewoon de beste vandaag en door het uitvallen Sergio Perez en later ook Carlos Sainz en voor beide heel jammer. Maar de schade voor Red Bull en de punten voor de constructeurs titel bleef hierdoor enigszins beperkt. En gelukkig heeft Max de sprintrace gewonnen.
 
Ik heb er ook deze zondag weinig van meegekregen, de race stond aan, maar vanwege een verjaardag had de muziek de boventoon. :biggrin:

Maar Max heeft volgens mij er uit gehaald wat hij kon, en toch weer punten gepakt.
 
Zag net een tiktok filmpje L H negeert Verstappen en geeft leclerc een hand.

Hij heeft het nog niet verwerkt.
 
Hij heeft het nog niet verwerkt.
Dit was mij ook al opgevallen en niet alleen gisteren. Op andere podia waar HL ook opstond werd hij ook door Max compleet genegeerd.

Dit gebeurd niet alleen bij hun ook met Senna en Prost bijvoorbeeld en die elkaar ook niet konden luchten.
 
Hij heeft het nog niet verwerkt.
Ik heb het afgezet toen LH aan het woord was, hoef hem niet te horen vertellen en meestal kijk ik ook niet meer naar dat champagne spuiten dus heb dat gemist.
Maar dit is wel weer ERG kinderachtig van onze crybaby hoor. Bahbah.

Senna en Prost zaten wel in hetzelde team en daar was onderlinge strijd gaande. Maar kom op zeg, je kunt Max niet kwalijk nemen dat hij profiteerde van een "foute" beslissing van de wedstrijdleiding. Zou LH zelf ook meteen gedaan hebben. Wat een hypocriet kinderachtig figuur zeg.
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan