Wat is dit toch tegenwoordig??? Schade aan een ander....

Status
Niet open voor verdere reacties.

freggel1

Addicted Member
Moderator
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
20.131
Waarderingsscore
562
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
Zundert
Krijg ik vanavond een bericht van mijn dochter dat ze voor de derde keer schade heeft aan haar auto waar ze zelf helemaal niks aan kan doen.

Ze stond geparkeerd in een een parkeergarage, en bij terug komst ziet ze aan het linker spatbord en voorwiel witte strepen op haar auto.

Maar denken jullie dat er een briefje op haar auto achter de ruitenwisser ligt met een sorry, en telefoonnummer?

Niks dus, zij zit weer met schade, en hopelijk krijg ik het weer opgelapt.

Sorry, maar ik wordt hier erg link van, want als ik het 1 keer zie gebeuren op deze manier, en desbetreffende rijd gewoon weg, dan denk ik toch dat hij of zij een probleem heeft.

Djuh toch!!!




 
Ik zag een vrouw uit pakeren ze raakte 4 auto's.
Toen ik op haar raam tikte, zei ik, u heeft 4 andere auto's geraakt.
Wat denk je wat ze zei,heb ik ook schade?
Ik heb toen maar even een briefje achter de ruitenwissers gedaan.
 
Dat is gewoon bijzonder asociaal als zoiets gebeurt. Maar mensen zijn schijnbaar te bang hun no-claim kwijt te raken.

Ander vraagje... kan jouw dochter ook tussen de lijntjes parkeren?
 
Mooi k*t. Is dat gebeurd op de plek waar die voor het huis stond?

Ik heb een polijstmachine. Voel ff hoe diep de krassen zijn, misschien dat ik hem er wel uit kan polijsten, mocht het nodig zijn.
 
Mijn dochter komt in parkeergarage in Eindhoven. om naar Almelo te gaan . Ziet ze een stel petjes in de VW golf naast haar auto haar auto schrapen. Gelukkig was ze sttent en filmde het geschraap. En nummerbord. Maar tuig ging er snel vandoor.

Aangifte gedaan bij politie, zaak loopt nog. Maar nu heeft ze bewijs en mochten die knapen niet gevonden worden voor een schadeclaim heeft ze genoeg bewijs voor de waarborgfonds.
 
Jammer dat het in Nederland is gebeurd, in Duitsland zou nu één van die petjes zonder rijbewijs zitten.... daar weten ze wel raad met doorrijders.
 
@Black Tiger dat ze dicht bij de lijn stond dat heb ik gezien, maar dat geeft niemand het recht om er tegen aan te rijden!

De witte vlekken zijn er intussen af, hier en daar nog een beetje lak schade, maar dat komt ook wel goed.
 
dat ze dicht bij de lijn stond dat heb ik gezien, maar dat geeft niemand het recht om er tegen aan te rijden!
Nee dat klopt, maar het maakt het vaak voor anderen wel moeilijker om uit te rijden.
Ze stond overigens eerder op de lijn dan dicht erbij.
Wat ik ermee probeer te zeggen dat men zelf ook kan proberen deze situaties zoveel mogelijk te vermijden door fatsoenlijk tussen de lijnen te parkeren.
Vaak zijn die parkeerplaatsen sowieso al vrij krap. Wil niet zeggen dat het dan nooit gebeuren kan, maar wel minder.

Nog steeds geeft dat natuurlijk geen recht van doorrijden, dat is logisch.
 
  • Leuk
Waarderingen: Dr.Z
Het gebeurt ook vaak met winkel karretjes. Wij hadden ooit een hagel nieuwe auto en daar ging iemand met karretje bij de hele zijkant langs.
Gewoon even met een karretje tussen 2 auto's door. Ik parkeer nu altijd mijn auto waar niks staat. Mijn heeft een ygo maar die is ook alweer een paar keer geraakt. En sommigen vinden het heel stoer om je spiegel er af te trappen.
 
@Black Tiger , dat ze kort naast de witte lijn stond dat weet ik, maar toen ze daar parkeerde was er aan beide zijdes geen enkele auto te bekennen.
 
dat ze kort naast de witte lijn stond dat weet ik,
Kijk eens goed. Ze staat er niet kort naast, ze staat er op. Ook als er geen auto's zijn kan men gewoon beter netjes tussen de lijnen parkeren. Juist omdat het vaak drukker wordt en op die manier parkeren wordt niet geapprecieerd. ;)
 
maar toen ze daar parkeerde was er aan beide zijdes geen enkele auto te bekennen.
Juist dan is er een ideale mogelijkheid om netjes tussen de lijnen te parkeren. Niet dat dat een reden is om er tegen aan te rijden. Voor mij persoonlijk is het een grote frustratie om te moeten parkeren naast auto's die een stuk van "mijn" parkeervak af hebben gesnoept.
Is er wel tijdig naar eventuele camerabeelden geïnformeerd? Wegens privacyregels mogen beelden maar voor een (zeer) beperkte tijd worden opgeslagen.
 
Naar de camera beelden heeft ze niet gevraagd.
 
@freggel1 het blijft balen in elk geval. :( Is er geen mogelijkheid alsnog naar evt. camerabeelden te vragen?
 
Camerabeelden mogen alleen door bevoegde personen worden bekeken. De politie heeft die bevoegdheid, maar dan moet er wel aangifte zijn gedaan. Het kan zijn dat de camerabeelden inmiddels al weer zijn overschreven door nieuwe data, maar informeren kan geen kwaad.
 
De mogelijkheid om de camera beelden te bekijken is misschien, maar zoals eerder vermeld zijn de witte strepen weg door auto poets en een boenmachine. Ik was gewoon over de emmer toen ik thuis kwam van de BBQ bij Boets, en bij thuiskomst het bericht las.
 
Yep @Peer. Op haar werk heeft er ook al iemand tegen de auto gezeten. Ze is er erg zuinig op en let er meestal op waar ze de auto parkeert, en dan achteruit in parkeren. Ik snap dat je het beste op de strepen kunt letten wanneer je inparkeert, maar het was erg rustig op dat moment.
 
Ik snap dat je het beste op de strepen kunt letten wanneer je inparkeert, maar het was erg rustig op dat moment.
Ik heb zelf de ervaring met buurtbewoners die op een rustig moment hun auto ook op of zelfs over de streep parkeren. Zelf kom ik dan thuis op het moment dat het drukker is en dan wil ik wel eens een linkerportier blokkeren met achteruit in parkeren (uiteraard wel binnen de lijntjes). Vandaar ook mijn reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan