Spoofing

boudeman

New Member
Lid sinds
26 mrt 2022
Berichten
45
Waarderingsscore
12
Punten
8
Locatie
Duitsland
Het speelt nu bij ons, wel wonend in Duitsland, maar toch....

Iedereen kent inmiddels de tricks wel: microsoft die je belt dat er een computerprobleem is, een telefoontje dat je neefje ernstige problenen heeft en onmiddellijk geld nodig heeft, e.d. Dom dat mensen er nog steeds intrappen.

Ik had email contact met iemand, die in de Landkreis aangenomen is om te bevorderen dat mensen overstappen naar zonnecellen (Solar). Hiermee is trouwens alles ok.

Toen werd ik opgebeld met een lokaal nummer, waarbij "Beratung" thuis werd aangeboden. Dat is snel, dacht ik en de afspraak is gemaakt voor vandaag.

Ergens begon het toch bij mij te jeuken.

Contact opgenomen met Landkreis: weten van niets; Contact opgenomen met energie leverancier: weten van niets; Hun telefoon nummer gedraaid: geen verbinding mogelijk

De jeuk werd sterker.

Zoeken op internet naar de naam, die zij toen noemden: Energiewende Deutschland. Goed gekozen naam; pagina's vol, maar hun organisatie niet te vinden in de massa verwijzingen.. Toen gezocht op: Energiewende Deutschland wer ruft an? Bingo.

Negatieve berichten uit paar grote steden in Duitsland; maar nog niet uit de lokale omgeving. Hebben ze hun werkterrein verlegd? Inmiddels ook doorgekregen dat telefoonnummers gespoofed kunnen worden. Je ziet een lokaal nummer en kan bijv. uit Turkije gebeld worden.


Vanmiddag is de afspraak. Keurig briefje op de deur dat wij van Beratung afzien. Onze buurman werkt bij de politie, en die houdt een oogje in het zeil. Wij houden de deur gesloten, maken ons onzichtbaar en kijken stiekem wie er komt.

wordt vervolgd.
 
:bank:
 
Misschien is er vanmiddag niemand op die afspraak afgekomen...
 
Laten we het hopen. Ik zie dat ook inderdaad met spoofing gebeuren en dan proberen ze je een energiecontract aan te smeren, zogenaamd omdat je bij je huidige leverancier zit dat je automatisch opdracht hebt gegeven om de beste deal uit te zoeken.
Als je dan gaat navragen wie de huidige leverancier is dan proberen ze die vraag te omzeilen en uiteindelijk gaan ze raden en dan vallen ze veelal door de mand.
Daarom vragen ze tegenwoordig in het begin al heel vriendelijk bij welke leverancier je momenteel zit.

Echter met dit soort dingen zoals afspraken voor advies thuis, dat is nog veel gevaarlijker. Dat lijkt namelijk niet meer alleen op spoofing zoals die mensen die zogenaamd van Microsoft bellen, maar eerder op mensen die aan bankfraude doen en dan zogenaamd bellen uit naam van de bank en met het gespoofde nummer van de bank.
Daar komen er ook van bij je aan huis. En in jouw geval lijkt het er nogal op dat ze dan eerder op diefstal uit zijn dan op een lichtere vorm van internet oplichting.
Sowieso in de gaten houden, want misschien komen ze vandaag niet maar staan er over een paar dagen plots wat vreemde snuiters voor de deur, die misschien zelfs ook wel netjes uit zien.
Toch maar liever niemand open maken die je niet kent als je geen afspraken gemaakt hebt.
 
@janblues ???
@eendenteam goed geraden, rond afgesproken tijd is er niemand aan de deur geweest (we hebben natuurlijk stiekem gekeken). Zouden ze onraad vermoed hebben? Of wat anders? We blijven voorzichtig als er gebeld wordt.
@Black Tiger Inderdaad, wij zijn ons van gevaar bewust als we iemand zouden binnenlaten. Ik heb een waarschuwing gestuurd naar de lokale krant. Ik denk wel dat ze zo'n bericht gaan publiceren.
 
wellicht zijn die gasten al opgepakt
 
Of te druk en kunnen zij het "aanbod" niet aan! :ROFLMAO:
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan