Besparingstips

Bespaar tips voor strenge winter.
Als je niet stookt kun je de vriezer open zetten.
Stekkers er uit.
En je gaat met een elektrische deken op de bank zitten dan krijg je geld terug van de zonnepanelen.
 
Ik heb alle apparatuur rondom audio en tv op een smart powerswitch gezet.
Kijk amper TV en als ik iets wil zien dan meestal op de Ipad. Vrouwtje heeft een TV monitor op een gigablue kabel tuner die ga ik ook op een smart switch zetten.

Dus TV , onkyo receiver Appletv, satelliet ontvanger 2 subwoofers gaan 24u per dag uit.

Muziek (radio 10) luisteren we nu via een google nest wat een geluidje 👍🏻


Via google nest kan ik de smart powerswitch aan en uitzetten. Bv voor formule 1 (hey google zet media aan" "hey google zet media uit.
 
Ik heb een tweetal stekkerdozen (klik) gekocht waarbij je elk stopcontact per stuk kunt uitschakelen.
Op die manier kan ik alles in laten steken maar uitschakelen wat langer niet gebruikt wordt zoals o.a. AppleTV en een NAS die weinig gebruikt wordt en het Android kastje wat 1x per week (voor F1) gebruikt wordt. Maar de dect telefoons blijven bijvoorbeeld zo aangeschakeld.
Zo kun je gemakkelijk toestellen uitschakelen en ook weer inschakelen als je ze nodig hebt.

Verder enkele slimme stopcontacten (klik) gekocht bij Ali die via wifi werken. Zijn daar goedkoper dan hier. Er zijn meerdere apps waarin je deze kunt koppelen. Achter mijn pc liggen enkele stekkerdozen waar ik wat moeilijker bij kan. Een druk op het knopje in de app en de hele stekkerdoos is uitgeschakeld. Het leuke hiervan is dat je via de app dit ook via tijdschema's kunt laten schakelen.
Tevens kun je hiermee ook het stroomverbruik zien, alhoewel ze niet heel nauwkeurig zijn, zeker niet bij verbruik onder 100 watt wordt gezegd. Maar ideaal om te schakelen om moeilijk bereikbare plekken.

De pc gaat vroeger uit, de stekkerdozen dan ook. Al met al een totale besparing van een 200 watt aan sluipstroom.
 
@BT 200 watt per dag of per uur. Ik kom uit op gemiddeld ca 200 Wh dat is ruim 5 kW per dag , daar schrok ik toch wel een beetje van. Op jaarbasis 1750 kW

Daar sta je niet bij stil als je 24 per dag thuis bent

PS die smart powerswitch kun je ook bij de action kopen kosten 7€95 Vergelijkbaar bij Ali , alleen geen enorme levertijd

Werken onder de lsc app en ook onder tuya smart en tuya smart life
 
Laatst bewerkt:
@BT 200 watt per dag of per uur.
Dat gaat om 200 watt continue. Als ik ging slapen was er een verbruik van een 420 Watt aan continueverbruik nog.
Dat is hetgeen ik heb weten terug te dringen naar 200 watt... eigenlijk nog iets minder maar de ijskast die loopt zowat elke 5 minuten en zo blijf ik rond of net boven die 200 watt hangen. 75 a 85 watt is verklaarbaar dus zit ik nog met een continue stroom van ongeveer 100 a 120 watt die ik "kwijt" ben.
Dat is dan per uur. Dus ik heb nog steeds 200x24=4,8 kWh per dag. Dat is nog steeds erg veel ja. Vandaar dat ik wil weten waar die verdwenen 100 watt naar toe zijn. Daar gaan we nog nader naar op zoek.
Daar sta je normaliter inderdaad niet bij stil, ik schrok er ook van toen ik er achter kwam dat er over de 400 Watt aan sluipstroom per uur was.

alleen geen enorme levertijd
Nou... dat ligt er maar aan. Volgens de website zijn ze niet verkrijgbaar. Maar ik plaatste de link ook alleen als voorbeeld. Ik heb namelijk ronde stekkers gekocht bij Ali. De afgebeelde van de link en die van de Action zijn vierkant.
Hema schijnt ze ook te hebben, of te hebben gehad, exact dezelfde (ook van Tuya) als de Action maar 2x zo duur. ;)
Wel even opletten i.v.m. privacy, er zat vorig jaar nog een achterdeur in en het zou kunnen dat er nog steeds data van je verzameld wordt via de app.
Ik heb er weinig data van mij in zitten en het verbruik mogen ze weten dat boeit me niet.
 

Energie besparen? Zo tap je stroom af bij de buren​


Wijnand Sterck

2 minuten



getagged met 2star, energie, geld
elektriciteit-energie-verlengsnoer-haspel-stroom.jpg

Foto: Tminaz / Shutterstock.com
Naast gas is ook elektriciteit momenteel peperduur. De prijs van elektriciteit is in de afgelopen maanden maar liefst vijf keer zo hoog geworden. Met zulke hoge tarieven kan het lonend zijn om stroom af te tappen bij de buren. Elektricien Dave Koepoort geeft advies.
“Om stroom af te tappen bij de buren, heb je een flink verlengsnoer nodig. Een haspel met verlengkabel kost enkele tientjes. Laat je daardoor niet tegenhouden, want die investering verdien je snel terug”, zegt Koepoort.
“Mensen die stroom willen aftappen bij de buren denken soms dat ze moeten gaan rommelen in de meterkast. Gelukkig is dat een misverstand. Het huis van je buren beschikt waarschijnlijk over een buitenstopcontact, dat normaliter wordt gebruikt voor de tuinverlichting. Jouw verlengkabel kun je eenvoudig tussen de struiken naar de tuin van de buren leiden. Als je de kabel een beetje ingraaft, zal deze niet opvallen.”
Je kunt nu gebruikmaken van de stroom van de buren. Op die manier ben je maandelijks al flink goedkoper uit. Sluit je op de verlengkabel een elektrische kachel aan, dan bespaar je ook op de verwarmingskosten.
“Na een tijdje kunnen je buren gaan klagen over de absurde stroomrekening. Het is belangrijk dat je dan je gezicht in de plooi houdt. Knik bevestigend en zeg dat jij ook zo schrok van de energierekening. Geef Rusland de schuld. Laat je buurman krantenartikelen over de energieprijzen zien en zeg dat iedereen last heeft van de hoge stroomprijzen. Behalve jij natuurlijk, maar dat zeg je niet.”

Bron:https://nieuwspaal.nl/energie-besparen-zo-tap-je-stroom-af-bij-de-buren/
:ROFLMAO:
 
De cv pomp en de afzuigbox staan ook 24 uur aan.
 
Hier staat ook een afzuiging aan, die is van de winter nodig als we gaan douchen. Dat ding staat echter 24/7 aan en gebruikt 7 watt p/u. Kan dus evt. ook uit.
De cv pompt stond op 24 uur maar heb ik terug gezet. Echter nu nieuw ketel, dus geen idee wat ie doet.
 
Lidl heeft ze ook maar dat zijn enorme knotsen.

Ik ben ook nog driftig op zoek naar wat ik kan regelen. Heb diverse ip camera's hangen. Een stuk of 6 ik ga die herhangen en terugbrengen naar 3 stuks. Ook heb ik in de amerikaanse koel vries combi smart Thermometers hangen. Alarm ingesteld op +7 en -16 tot nu toe diverse meldingen van vriesgedeelte , blijkt dat om de zoveel uur het automatische defrost inkomt zodat er geen rijp tegen de wanden ontstaat.
De ingestelde temperaturen waren 6 en -18
Blijkt dat de temperatuur middenin vriesgedeeltec -20 was en in koelgedeelte midden in 4 graden en onderin 3 graden . Heb ze nu ingesteld op -16 en +8. En meet nu -18 en 6 graden .

Het gaat een sport worden het maximale minimum op te sporen.


Mss eens overwegen om de vaatwasser eens rustiger aan te doen en een paar keer met de hand afwassen.

En ook de droger minder vaak aan. Was ophangen zoals vroeger. De wasmachine slingert de was al bijna droog .

Daarbij heb ik ook nog een vijver met 2 pompen voor filtering en een lucht pomp voor beluchting. Samen 100 watt continue. Helaas is het advies om deze niet uit te zetten maar mss met zo'n smart powerswitch half uurtje aan half uurtje uiit.
Mss kan iemand mij daarin adviseren.
 
The matrix in de koel heb je idd verschillende temperaturen.
Maar je moet een koelkast ook goed inrichten en de producten zetten waar ze horen.

BT de nieuwere ketels hebben een eco stand op die stand wordt alles in de zuinigste stand gezet.
Ik geloof ook dat hij dan ook niet meer het water tussen door op warmt en dat scheelt weer gas.
 
BT de nieuwere ketels hebben een eco stand op die stand wordt alles in de zuinigste stand gezet.
Klopt, ik heb een Intergas ketel en die schijnt een aparte eco stand te hebben. Dan leert hij een week lang het verbruik.
Er is nog een stand dan zijn beide lampjes uit, en dan warmt ie alleen als er vraag is, dat schijnt te zijn wat bij andere ketels de eco stand is.
Daarmee ben ik nu aan het testen. Maar hij doet toch elk half uur 0,003 m3 even verbruiken. Maar goed, dat is bijzonder weinig.

Ik schijn me wel vergist te hebben in de diepvries. De vorige meting gaf erg laag aan, maar ik doe nu een nieuwe meting en hij loopt veel vaker dan gedacht. Hij loopt elk half uur ongeveer 20 minuten met 100 watt verbruik.
Sinds vannacht 00.00 uur tot nu 13.50 uur heeft hij 0,5 kWh verbruikt. Hij staat slechts op stand 1 (was voor het ontdooien stand 2). Alles is -18 daarbinnen.
Maar als het zo door blijft gaan (verwacht ik wel) dan verbruikt deze dus ook 1 kWh per dag. Met de ijskast erbij is dat 2,1 kWh per dag totaal.

Het gaat een sport worden het maximale minimum op te sporen.
Ja dat is hier ook het geval, ik had al een switch die 3 watt gebruikte omgeruild voor eentje die maar 1 watt verbruikte. :biggrin:
 
Ip camera's verplaatst kon er zo 2 verwijderen weer 10W =240 Watt per dag = ongeveer 88kW op jaar .
Camera's worden bewaard voor eventuele defect raken van de in gebruikte.
 
Ik schijn me wel vergist te hebben in de diepvries. De vorige meting gaf erg laag aan, maar ik doe nu een nieuwe meting en hij loopt veel vaker dan gedacht. Hij loopt elk half uur ongeveer 20 minuten met 100 watt verbruik.
Heeft de diepvries ijsaanslag aan de binnenkant? Dat kan namelijk het rendement verminderen (daarom ben ik groot fan van die "no frost" apparaten.
Daarnaast moet de diepvries, net als een koelkast, voldoende ruimte achter zich hebben zodat de opgewarmde lucht voldoende weg kan. De warmte die binnenin het apparaat word onttrokken moet er aan de buitenkant namelijk uit kunnen.
 
No frost is idd goed, ik heb hier ook een diepvries staan met dat systeem, nu een jaar of 10 oud, maar nog nooit hoeven te ontdooien.
 
Heeft de diepvries ijsaanslag aan de binnenkant?
Nee, zoals ik schreef is ie pas ontdooid. Daarvoor hadden we hem altijd op stand 2 staan, maar ik heb sindsdien stand 1 geprobeerd en daar werkt hij ook prima op met juiste temperatuur. En minder snel ijsaanslag. Er zit nog bijna niets in.
Dat de warmte er uit moet kunnen dat begrijp ik, wist niet dat dit met name aan de achterkant moest gebeuren omdat van de ijskast geschreven was in de handleiding dat die ook aan de zijkanten minstens 30 cm ruimte moest hebben.
Ik kan ze nog wel wat naar voren schuiven als dat nodig is. Net even gekeken, diepvries staat 10 cm van de muur af aan de achterkant. De ijskast een centimeter of 2 meer.

Het is nu net enkele minuten voor 00.00 uur dus is goed te zien wat ie verbruikt heeft vandaag sinds 00.00 uur. Dat is momenteel 0,9 kWh. De ijskast was 1,1 kWh per dag dus we kunnen 2 kWh per dag rekenen voor beide apparaten.

De ijskast is een koel/vries combinatie, deze heeft gelukkig wel de nofrost functionaliteit.
Toen we de ladendiepvries kochten was deze functionaliteit er alleen bij de zeer dure apparaten. Tegenwoordig zit het bij de meesten er wel in.
 
Laatst bewerkt:
@BT 10 en.12 cm is ruim voldoende , mijn americain heeft daarvoor afstand proppen aan fe achterkant en die zijn 5cm . De vombi staat dus 5cm vanaf de muur..

Moet nog even het verbruik meten want het is nogal een beest. Vandaag een mooi temperatuurtje in huis ca 21-22°
 
2KW x 356 (hoewel een koelkast in de winter minder stroom verbruikt dan in de zomer) = 712KW (ongeveer 2 zonnepanelen) ;)
 
Dr.Z dat is niet eerlijk.
Ik moet 365 dagen wachten op op de Sint en jij maar 356 dagen.
 
Mijn amerikaanse koel/vries combi verbruikt volgens de smart powerplug ingezet om 10u15 vanmorgen en nu 12u later 1,4kW ik hou het dan maar gemiddeld per dag op 3kW .
35 watt laag en 150W hoog

wel een slurper

Volgens de spec zou hij 475 kW verbruiken op jaarbasis. Of ze liegen of die smartplug wijkt veel af.
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan