Prachtige overwinning!

Max even niet. Maar nu zijn maatje. :eerste:
 
Die heeft het deze keer ook wel uitstekend gedaan. Nog nipt Leclerc achter zich kunnen houden. En toen opeens on Leclerc niet meer in de buurt komen.
Max had het ook uitstekend gedaan na die slechte start, veel geluk had met virtual en echte safetycar, maar bijzonder jammer van die misser toen hij 5de lag anders had ie nog wat meer punten gehad.
Dat gevecht voor de 7de plek was ook nog wel spannend, is het hem toch nog gelukt.
Maar goed, hij ligt zover voor dat het niet zo vreselijk is dat het nu wat minder was.
Heel mooi gedaan Perez! (Y)

Bijzonder opvallend is wel de tweevoudige misser van Hamilton. Een keer een fout is al vrij zeldzaam bij hem, maar 2x in 1 race is wel apart.
 
Die RedBull is sneller dan wij allemaal en de F1 teams denken.
Perez op kop en Lec er achteraan..... Perez leek Lec net aan achter zich te houden en later kwam de DRS er bij.
Nog kon Lec er net niet bijkomen en toen Perez 5 seconden straf aan zijn broek dreigde te krijgen ging hij er als een speer vandoor en kwam Lec niet eens meer in de buurt.
Het foutje van Lec hielp Ferrari ook niet echt mee, maar Perez verdween aan de horizon en was in een paar ronden 7 seconden verder.
Ik denk dat RedBull een machtige auto heeft gebouwd die zij nog even niet voor 100% laat zien.
 
dreigde te krijgen ging hij er als een speer vandoor
Dat was al na de bijna inhaalpoging van Leclerc, die daarna ook duidelijk problemen kreeg met de wegligging.
Op dat circuit waren de Red Bulls duidelijk sneller dan al het andere materiaal op de baan. Of er nog veel meer in zit weet ik niet, zou best wel eens kunnen, hetgeen dan alleen nog maar gunstig is voor de toekomstige races.
Maar het schijnt volgend jaar allemaal weer te veranderen dus ik ben benieuwd.
 
Jammer van al die regen, ze hadden wel wat meer mogen racen, maar toch een verdiend wereldkampioen 2022! :eerste::eerste: :eerste:

Door toeval zat ik net 10 minuten voor de start beneden en ben gelijk maar gaan kijken. Na een mindere start wist Verstappen toch heel mooi Leclerc net voor te blijven. Helaas was de pret van korte duur (voor mij dan) want teveel ongelukken, safetycar en de rest hebben jullie inmiddels ook wel gezien of gehoord.

Na een 3 kwartier was ik het een beetje zat en ben maar verder gaan slapen en heb de rest dus moeten kijken bij Ziggo in de nabeschouwingen.
Niet meer heel veel gekke dingen.
Wel weer goed van Perez dat hij Leclerc onder druk zette, zodat die een fout maakte en zijn tweede plek verspeelde, anders was bij de volgende race Max pas kampioen geworden.
Voor Honda is het natuurlijk prachtig dat dit nu toch op het circuit van Suzuka gebeurde, het thuisland.

Proficiat Max!(Y)
En nu op naar het constructeurskampioenschap!
 
Ik denk dat dat wel goed komt BT.
 
Met dat constructeurs kampioenschap? O ja daar maak ik me geen zorgen over. ;)
 
Op welke planeet woont MAX?

Wat een wedstrijd!
 
  • Leuk
Waarderingen: Dr.Z
Tja het was inderdaad weer schitterend. Klein beetje saai in het begin, maar na die falende pitstop werd het pas echt een wedstrijd en spannend tot het einde.
Max zette gewoon zijn tanden in het stuur en gaan en zorgde zelfs nog ervoor dat ie 5 seconden voorsprong had op het eind, zodat -als- hij toch nog track limits aan zijn broek zou krijgen, dat hij dan alsnog als eerste zou eindigen.

Hele mooie wedstrijd, en Hamilton is een uitstekend coureur, maar wel erg kinderachtig wat ie op het einde deed, bij enkele bochten mauwen over track limits. Ja misschien daar, misschien ook een bocht 9. Totdat hij zelf 3 waarschuwingen aan zijn broek had en het gejank ophield.
Na de wedstrijd buiten zag ik hem Max totaal negeren, geen felicitaties, binnen zei hij iets over hard werken.
Nee sorry, dat beetje respect wat ik nog die man had is nu totaal weg. En dat is niet vanwege een oranje bril maar gewoon van hoe hij telkens doet en reageert en jankt.
Beetje jammer voor de race dat ie dat deed. Dan kun je veel beter tegen een Leclerc racen, die rijdt ook wat ie waard is als het kan, maar niet zo'n mauwdoos.

Jammer ook dat de grote baas net zaterdag overleden is en dit heeft moeten missen, want Red Bull is nu ook constructeurs kampioen, dus een dubbele overwinning.
En die was zeer verdiend deze keer!
 
We hebben denk ik allemaal genoten. Jammer dat Sains niet meer mee kon doen.
 
Pfuwww, en weer eentje!!!
 
Ik dacht even waar is Max.
Maar hij was er al.
14 seconden dat is best veel.
 
Waren het al niet 15 op het eind? Hoe dan ook in elk geval dik 14 seconden ja.
Maar inderdaad een geweldige overwinning. Dat hij met die banden nog op het eind zover weg kon rijden bij Hamilton, die weer eens zat te janken met de nodige regelmaat.
Ook dat Max tijd gewonnen zou hebben onder de VS... weeeh.... nouja, in elk geval feliciteerde hij Max dit keer wel, en ook nog eens in het interview. Het werd tijd.

Want het was wederom ook weer een record voor Max. De eerste coureur met 14 overwinningen in 1 seizoen!!
Dus dat zijn al 3 bekers wat mij betreft. Wereldkampioen, constructeurs kampioen en eerste coureur met 14 overwinning in 1 seizoen. :eerste::eerste: :eerste:

Daar kan Hamilton zich een houtje op bijten. En vele anderen ook. En het is nog niet gedaan. Er komen nog een paar races dus het zit er best in dat het nog wel meer races in 1 seizoen gaan worden.
 
Nou even geen Wilhelmus.
En waarom max perez geen extra punt gunde snap ik even niet.
Perez heeft veel voor hem gedaan.
 
Perez heeft veel voor hem gedaan.
Nou..... ook alleen maar op 2 of 3 cruciale momenten. Voor de rest hebben we Perez heel vaak totaal niet gezien of te ver naar achter.

Overigens is inmiddels bekend waarom Verstappen dat deed, en ik kan het me dan wel voorstellen want toen was er nog volop strijd om het WK.
Zelf liet Max in het midden waarom, maar bij Viaplay weet Tom Coronel waarom het is. In Monaco verzekerde Sergio Perez zichzelf namelijk van een betere startplek dan Verstappen door opzettelijk te crashen in de kwalificatie.

Verstappen greep daardoor naast een eventuele pole en overwinning, die Checo wel pakte, en daar was Max blijkbaar niet van gediend. Telegraaf-journalist Erik van Haren, erg close met de Verstappens, bevestigt dit.
Ga er maar van uit dat dit wel de reden zal zijn.

Waar ik wel blij om ben is dat Hamilton nog altijd geen race gewonnen heeft. Er waren zeker veel Engelse stemmers, want waarom hij driver of the day is geworden dat is mij een absoluut raadsel. Hij heeft immers niets gedaan. Op plek 2 begonnen, is ietsje gezakt en op plek 2 geëindigd. Maar er zat niets spectaculairs in dat je zou moeten zeggen "driver of the day". Daar waren anderen echt meer geschikt voor.
Zelfs Verstappen zou dat nog meer verdienen, gezien die incl. 5 strafseconden tot 2x toe van zowat achteraan kon beginnen en toch nog 6de is weten te worden.
 
Echte teamplayer die Max, zijn ego belangrijker dan een eventuele tweede plaats in de eindklassering voor zijn team maatje 😒🤮
 
Dit gebeurd dus ook bij Ferrari tussen Sainz en Leclerc en we lachen onze lul uit onze broek en zeggen we wat een sufferds daar bij Ferrari.
 
Laatst bewerkt:
Dat kan dan een reden zijn maar ik vind als je alles al hebt gun dan je team maat ook wat.
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan