Jump to content

Black Tiger

Administrators
 • Content Count

  15,449
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

544 Excellent

About Black Tiger

 • Rank
  Addicted Member
 • Birthday October 15

Personal Information

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Facebook heeft een ernstig beveiligingslek in WhatsApp gedicht waardoor een aanvaller op afstand willekeurige code op telefoons had kunnen uitvoeren. Alleen het versturen van een kwaadaardig MP4-bestand naar een WhatsApp-gebruiker was voldoende om "remote code execution" mogelijk te maken. Het probleem werd veroorzaakt door het verwerken van de metadata van een MP4-bestand. Het beveiligingslek is verholpen in WhatsApp voor Android versie 2.19.274, WhatsApp voor iOS versie 2.19.10, WhatsApp Enterprise Client versies 2.25.3, WhatsApp voor Windows Phone versie 2.18.368 en WhatsApp Business voor Android versie 2.19.104 en WhatsApp voor Business voor iOS versie 2.19.10. WhatsApp-versies voor de net genoemde versienummers zijn kwetsbaar. Gebruikers krijgen het advies om naar de laatste versie te updaten. Facebook laat niet weten of er misbruik van het beveiligingslek is gemaakt. Eerder dit jaar bleek dat een andere kwetsbaarheid in WhatsApp die remote code execution mogelijk maakte actief was gebruikt om gebruikers met spyware te infecteren. Om dit lek te misbruiken volstond het voor aanvallers om slachtoffers via WhatsApp te bellen. @bron: security.nl
 2. Ah toppie. Mooi dat je het gevonden hebt. Bedankt voor de terugkoppeling! Jij ook bedankt voor de info Leen!
 3. Tja hier ook, iets hoger, 6,44 p.p. dus bij mij gaat de premie met 12,88 p/m omhoog. Ben benieuwd. Zou nog iets minder worden qua fysio las ik ergens, maar heb me er nog niet in verdiept.
 4. Graag gedaan, hopelijk gaat het lukken, hou ons op de hoogte!
 5. Netflix, HBO en Amerikaanse kabelbedrijven gaan het delen van wachtwoorden door hun abonnees aanpakken. Dat meldt persbureau Bloomberg. Doordat klanten hun wachtwoorden met anderen delen, die zodoende gratis naar programma's kunnen kijken, zouden de bedrijven miljarden dollars mislopen. De mediabedrijven zouden dan ook verschillende tactieken overwegen om het probleem aan te pakken, waaronder mogelijk het verplichten van periodieke wachtwoordresets of het via sms versturen van codes die moeten worden ingevoerd om te kunnen blijven kijken, aldus bronnen tegenover Bloomberg. Wanneer deze tactieken niet zouden werken zou mogelijk zelfs het inloggen via een vingerafdruk kunnen worden verplicht. Abonnees kunnen vaak vanaf één account meerdere streams bekijken. Drie jaar geleden liet Netflix-directeur Reed Hastings nog weten dat het delen van wachtwoorden iets is waar het bedrijf mee moest leren leven, aangezien het ook vaak legitiem gebeurt, bijvoorbeeld tussen partners en kinderen. Er zijn echter aanwijzingen dat Netflix deze tolerante houding gaat veranderen. Vorige maand maakte chief product officer Greg Peters nog bekend dat er naar de situatie wordt gekeken en er een "consumentvriendelijke" oplossing wordt gezocht. @Bron: security.nl
 6. Ik kan me natuurlijk vergissen, maar volgens mij kun je in principe maar met 1 telefoon tegelijk verbinding maken met een Chromecast. Lijkt me ook niet zo vreemd anders zou men elkaar misschien kunnen gaan storen. Wat ik wel gelezen heb is dat je wel telefoons als "gast" kunt toelaten. Dus 1 hoofdaccount verbonden met de Chromecast, dat is dan jouw Samsung J7 en dan de Samsung A50 van je vrouw als gast. Je kunt hier (klik) meer over de gastmodus en het instellen daarvan vinden, misschien kun je daar iets mee?
 7. Er zit niet zo gek veel in maar er is zoals aangegeven echt wel kwaliteitsverschil in te vinden. Zo'n Spaun switch zal een stuk duurder zijn. Maar persoonlijk heb ik dus 2x en 3 jaar een switch moeten vervangen en de Spaun hangt al 15 jaar. Zal toch zijn redenen dan hebben. Maar als die 6 euro switch ook al een aantal jaren hing, kun je zo een ook gewoon gebruiken. Ze zijn immers gemakkelijk genoeg te vervangen als je er goed bij komt.
 8. Hallo. Griekenland, lijkt me heerlijk daar met mooi weer, doorzichtige zee en souflaki's. Maar het heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Zon en zout zijn niet altijd even handig inderdaad, zeker niet nu die zon soms zo'n hoge temperaturen af geeft. Ik kan je niet overal antwoord o;p geven maar voor kabel kun je het beste goed geisoleerde buitenkabel nemen die wel tegen een stootje kan. 1.) Voor zover mij bekend is dan Hirschmann toch nog altijd een kabel om rekening mee te houden zoals de Hirschmann KOKA 799 of KOKA PVC6. 2.) LNB verbindingen, tenminste als je bedoeld waar de kabel de lnb in gaat, daar zit vaak zo'n isolatiekapje bij. Dit gebruik ik zelf ooit aangezien daar toch relatief eenvoudig wat water in kan gaan staan waardoor de pluggen sneller zullen roesten, dus ik tape die pluggen af. Maar dat is in Nederland. Ik durf niet te zeggen of het wel of niet goed is om deze te isoleren of af te schermen. Misschien dat iemand anders daar een goed antwoord op heeft. 3.) Ik neem aan dat je met een splitter een diseqc switch bedoeld. Hier zijn wel behuizingen voor te krijgen. Diseqc switches kunnen ook stuk gaan ja, zijn het vrij zelden of je moet van die goedkope uit China komende dingen hebben. Ik heb er 2 stuk gehad, totdat ik een goede Spaun gekocht heb en die hangt hier al 15 jaar aan de muur nu. Met genoeg storm en bliksem en wat dies meer zij en 1 kapotte lnb. Ik durf niet te zeggen of een slechte LNB of eentje met sluiting een diseqc switch kapot kunnen maken maar ik zou me dat wel kunnen voorstellen. Heb er echter nog niet veel van gehoord. 4.) Inverto lnb's zijn prima. Mocht iemand nog lnb's weten speciaal geschikt voor dit soort omstandigheden laat het gerust weten, maar ik heb er nog niet van gehoord eerlijk gezegd. In de zuidelijke landen zoals ook Spanje en Italië waar je ook zee met zout water en zon hebt. LNB's zijn vrij recht toe recht aan dingen en aldaar gebruiken ze dezelfde. Kan nooit kwaad er een of twee extra op voorraad te hebben zodat je snel kunt switchen als je denkt dat er iets stuk is. Aanvullingen (of evt. verbeteringen) op mijn antwoorden van mensen met verstand van zaken zijn uiteraard welkom.
 9. Het werkt wel, alhoewel je daar flash moet activeren dus niet de meest geschikte site. Flash ligt er straks helemaal uit.
 10. Vandaag verschenen. Het Up/Downlink Magazine nummer 11 van november 2019. Inhoud van dit nummer: 2 (Kanalen)nieuws en wijzigingen 2 Algemeen omroepnieuws 4 Astra 1, 19,2 oost 4 Astra 3, 23,5 oost 4 Astra 2, 28,2 oost 5 Hotbird, 13,0 oost 5 Eutelsat 9B, 9 oost 6 Kabel, IPTV, DAB+, DVB-T2, FM, AM, VOD, 5G, streams (enzovoort) 8 Reacties en vragen van lezers 9 Wetenswaardigheden 19 Hardwarenieuws 19 Philips Hue Play HDMI Sync Box 19 Softwarenieuws 19 iDreamX v3.0.20 laatste 20 Signal Meter voor Enigma 20 Ziggo Wifi Assistant, voor iedereen beschikbaar 21 De Transponder 21 Oproep voor ‘demonstranten’ 21 Uitsmijters 21 België verbaasd over levensduur eigen satelliet 22 Kat overleden na brand in Helmond, schotel gered…
 11. Eindelijk eens zo'n organisatie teruggefloten. En terecht mijns inziens. Ze moeten zich net zo goed aan de regels houden voor opsporing als wij aan de regels van niet downloaden. Daarbij is nog altijd de Thuiskopieheffing die feitelijk ook al langer illegaal is en een doorn in het oog van velen. Je mag immers niet meer downloaden en daarmee is het argument van deze heffing ook van tafel. De Thuiskopie heffing was bedacht als vergoeding voor auteursrechten gezien in NL downloaden van films en games niet illegaal was (uploaden wel) in het verleden. Om dan toch voor het gebruik tegemoet te komen is die stichting opgericht. Aangezien door Brussel nu ook in NL downloaden van films en games illegaal is, heeft Stichting de Thuiskopie mijns inziens ook zijn bestaansrecht verloren. Maar dat levert geld op dus ondanks dat dit nu onterecht is zullen ze hier nog niet zo snel mee stoppen. Vandaar dat ik het ook goed vind dat DFW door de rechter is teruggefloten.
 12. Hahaha ja had ik gisteren bij het nieuws ergens gehoord, HvNL of NPO weet ik niet meer. Totale waarde liep zelfs al op 1 miljard dollar!! Phuuu... Moet die eigenaar toch genoeg mensen in dienst hebben gehad voor te knippen want daar ben je zo vlug nog niet klaar mee, zelfs machinaal niet.
 13. Geen slechte prijs, er zijn nog wel enkele liefhebbers voor. Moet je wel goed mee uitkijken, die SNES spellen worden steeds duurder, ook op rommelmarkten zijn de prijzen daarvan weer stijgende. Zeker ook spellen van de originele Playstation 1 (niet de nieuwere PS1 of one of hoe heet die). Wel toevallig, wij hadden tijdelijk dingen in dozen gedaan vanwege dat we hier laminaat gingen leggen. Gaan we nu weer uithalen en nog steeds sluiten we onze allereerste zwarte Xbox aan. Met veel spellen op een grotere harddisk. En de Wii uiteraard ook, nog zat leukigheid te spelen. Vaak zijn die oudere spelletjes ook gewoon leuker dan die moderne.
 14. Onderzoekers hebben op servers van een niet nader genoemde telecomprovider malware ontdekt die inkomende sms-berichten van gebruikers onderschept en opslaat zodat ze door de aanvallers kunnen worden gedownload. De malware wordt door securitybedrijf FireEye Messagetap genoemd en zou door een Advanced Persistent Threat (APT)-groep zijn ingezet die voor de Chinese overheid zou werken. De malware werd tijdens een onderzoek op een cluster van Short Message Service Center (SMSC)-servers aangetroffen. Deze servers zijn verantwoordelijk voor het routeren van sms-berichten naar de beoogde ontvanger. Wanneer die niet bereikbaar is, worden de berichten door de server opgeslagen. De malware op de servers onderschept sms-berichten met bepaalde woorden of die van bepaalde telefoonnummers of IMSI-nummers afkomstig zijn. Nadat de malware de lijsten met IMSI- en telefoonnummers en woorden in het geheugen van de server heeft geladen, wordt begonnen met het monitoren van alle netwerkverbindingen van en naar de server. Hiervoor gebruikt Messagetap de libpcap-library. Zodra de malware een sms van een opgegeven IMSI- of telefoonnummer voorbij ziet komen of een bericht met een bepaald woord, wordt het sms-bericht in een CSV-bestand opgeslagen zodat de aanvallers die vervolgens kunnen downloaden. @Bron: security.nl
×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.