Jump to content

Black Tiger

Administrators
 • Content Count

  15,379
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

538 Excellent

About Black Tiger

 • Rank
  Addicted Member
 • Birthday October 15

Personal Information

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nederland is overigens als testland er bij genomen. Dit o.a. omdat hier ook veel afname is van Netflix. Op dit moment kun je zelfs gratis kijken naar Disney+ tot aan november. Dit is wel alleen mogelijk op android, tablet, telefoon en laptop, maar nog niet op TV's omdat er nog geen app voor is. Het kan dus ook via chromecast.
 2. De solo pro is echt een clone. Het oude bericht is feitelijk een solo pro v3. Ze schrijven gewoon solo v3 om het af te korten maar het gaat echt wel om de pro. Dat zie je ook aan het voorlaatste bericht waar verwezen wordt naar solo pro v4 software. In dat bericht is ook te lezen dat je zelf niets hoeft aan te maken, gewoon de zip van de firmware uitpakken naar de usb en dan maakt ie zelf de diretory's aan. Of je er ook v4 software in kunt blazen is maar de vraag.
 3. Er bestaat duo-lnb's voor, het ligt er dan aan welk oog je vast maakt, dat staat op het doosje. Normaliter richt je die uit op de 13 oost. Idem met losse lnb's. Dat kun je op deze site goed zien. Voor de 23,5 en 28 is dat iets anders, weet ik niet zeker of daar wel een duo lnb voor is anders moet je daar met losse lnb's werken. Dan moet jein elk geval zorgen dat als je achter de schotel staat, kijkende richting lnb, de 23,5 links bevestigd is en de 28 oost rechts. Dat moet kruiselings. Ik denk dat je hem dan het beste kunt afstellen op 23,5 oost of net er tussenin. Deze is wat moeilijker. Misschien dat iemand anders deze combi heeft en daar nog tips over kan geven. Hier in de tuin hangt een T-55 schotel en dat werkt super omdat je daar een rail in hebt en ook nog zonodig iets kunt kantelen.
 4. Kun je eens kijken op de sticker en dan precies aangeven wat er op staat? Want VU heeft geen Solo Pro uitgebracht. Van de Solo versies zijn er: - vu plus solo - vu plus solo 2 - vu plus solo se - vu plus solo 4k En dat waren ze dan. Zo staat het ook op de site van de fabrikant. Geen VU plus solo pro te vinden. Dus als het echt een Vu Plus Solo Pro zou zijn, hoop ik niet dat je die nieuw gekocht hebt anders snel terug ermee want dan is het een clone en dan zou het me niet verbazen als je daar geen Openpli of andere officiële firmware op kunt draaien en aangepaste firmware nodig hebt. In geval van nieuwkoop kan men beter een officiele VU+solo (125 euro) kopen of een VU+zero (rond de 80 a 90 euro), daar kun je alles op draaien.
 5. Gezien de schotel grootte zal dat misschien niet zo gek veel uit maken. Maar als je het moeilijk hebt de lnb's naast elkaar te plaatsen dan wel. Hoe beter je de lnb's kunt uitrichten, hoe sterker het signaal naar binnen knalt natuurlijk. Ik durf echter geen uitspraken te doen hoeveel dat in % of dB gaat uitmaken. Het is dan natuurlijk wel eenvoudiger om dual lnb's te gebruiken en dan 1 kabel naar beneden en 1 kabel naar boven te doen zodat iedere ontvanger onafhankelijk van elkaar naar elke satelliet kan kijken. De twee benodigde diseqc's kun je dan vlak bij de schotel monteren dus dan heb je daarna toch maar 2 kabels die naar binnen gaan.
 6. Ah nee, sorry, deze had ik niet verwacht. Normaliter post je actueel nieuws en dat had ik op het journaal al gezien, dus vandaar niet geklikt klopt. Hahahaha, ja deze twee in het filmpje kun je 't ook van verwachten dat ze gepakt worden. LoL.
 7. Yep, dit maakt het heel duidelijk. Dat zou heel misschien kunnen met zo'n T-stuk wat ik had, maar dan moet je wel het goede hebben. Tegenwoordig hebben ze er zoiets (klik) voor. Wij maken geen reclame en je hoeft hem ook net hier te kopen, is alleen als voorbeeld omdat deze wel voor satelliet geschikt is. Er staat het volgende bij: Dus dat kan betekenen dat deze niet in combinatie met een diseqc switch werkt, dat zou je even na moeten vragen. Maar het lijkt me wel te kunnen als ik kijk naar de handleiding (klik) van deze switch die ik bij Conrad vond.
 8. Ja pure domheid, die Youtube vloggers denken dat ze alles kunnen maken, heb dat al meer gezien van vloggers. Ook in grotten en dan verhalen vertellen over grotten die totaal niet waar zijn. Achja, it's the sand of time... schijnt modern te zijn tegenwoordig maar dan moeten ze ook maar leren op de blaren te zitten.
 9. Let daarmee op. Openpli heeft nooit firmware voor deze ontvanger gemaakt. De versies van "Openpli" wat daarvoor in omloop zijn, betreffen dus speciaal door anderen aangepaste versies, vergelijkbaar met die voor dreambox clonen. En Openpli biedt daar ook geen support voor.
 10. Ik begrijp het eigenlijk niet helemaal, maar volgens mij wel deels. Ooit heb ik wel eens met een T stuk een satellietschotel aangesloten om met twee ontvangers te kijken. Eentje was dan hoofdontvanger en als dat T-stuk signaal van die kant door kreeg blokkeerde hij het signaal naar de andere kant. Zo kon ik op 1 lnb kijken met 2 ontvangers, maar niet tegelijkertijd. Dat was echter in het analoge tijdperk, of dat nu met digitale HD ontvangers ook nog kan durf ik niet te zeggen. Misschien kun je onderstaande vragen beantwoorden (puntsgewijs liefst) om meer duidelijkheid te krijgen. 1.) Je wilt met 2 ontvangers kunnen kijken, boven en beneden. Hoezo wil je daar niet tegelijk mee kunnen kijken, alleen vanwege kabels? 2.) Je hebt het over lnb's. Meervoud dus. Hoeveel satellieten wil je met beide ontvangers kunnen kijken en welke? 3.) Hoe heb je e.e.a. op dit moment aangesloten, wat voor soort lnb's en welke switches?
 11. Ja het is vanavond ook al weer 02.43 uur. LoL. Toch blijft me dat dwars zitten. Ik had het zo mooi open vannacht al rond 04.00 uur en dan blijkt toch die DNS me verkeerde info verstrekt te hebben. Nja, maakt niet uit. Het loopt nu in elk geval weer en ook weer op alweer een nieuwere MariaDB versie.
 12. Dat is raar. Vannacht was het domein al geresolved en heb ik het forum open gegooid. Bleek vanavond dat het weer dicht was. Schijnbaar is toch op de oude server het forum geopend. Dat is op zich vreemd, omdat zoals gezegd het ip naar de juiste server verwees. Vreemd. Anyway, we zijn er weer.
 13. Oh ik dacht dat het alleen met downloaden van de zenderlijst gebeurde. Nee dan zou ik het zo vlug niet weten.
 14. Dat schreef ik toch? Een oorzaak kan zijn dat de downloadserver waar hij naar wil verbinden niet bereikbaar is. Dat betekent dan dat hij in deze melding blijft hangen. Waar je dat kunt controleren weet ik helaas niet, dat zit ergens in de firmware ingesteld dus dat is niet zichtbaar.
 15. Is dit een soort van VUPlus clone? Ik zie dat Openesi eigenlijk voor VU ontvangers is (lijkt ook wel weer op Dreambox inderdaad). Wat je zou kunnen doen is controleren of het netwerk van deze box goed werkt. Het zou ook kunnen zijn dat de update site er tijdelijk uit ligt en men het dan later eens moet proberen. Echter, als het een Enigma2 ontvanger is (ziet het wel naar uit) dan zou je ook gewoon een zenderlijst met Dreamset er op moeten kunnen zetten. Daar hebben we een handleiding voor. Daar staat wel bij "voor Enigma1" maar je kunt in Dreamset ook gewoon Enigma 2 kiezen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.