Jump to content

sat-ed

Members
 • Content Count

  282
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About sat-ed

 • Rank
  Full Member
 • Birthday 02/01/1972

Personal Information

 • Location
  grunn

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dan heb je denk ik het probleem gevonden. dat bedoel ik ook met een klein lek die niet te vinden is als je het ding in de gaten houd komt ie vanzelf naar boven. de knijp klemmen zijn nog iets aan te klemmen met een draadtang maar veel doet het niet meer idd. als het een keer lekt zit er rommel tussen je slang en de aansluiting en dat moet of er tussen weg of weg geknepen worden. dit lijkt mij alleen nodig als er een lamp controle op zit. bij de kia picanto van een paar jaar terug zit die nog niet want die heb ik nog niet zolang geleden aangesloten. je blijft bezig je kunt ze naar mijn id beter voor een paar centen uitlaten lezen dan hoef je en geen duur ding die "alles" uit kan lezen en je blijft geen dingen kopen die maar ee n paar auto's kunnen lezen/resetten. dan nog ff deze.... stuur even een paar kilo!
 2. euh... nooit en dan ook NOOIT bij een warme motor de dop van het expansie vat halen als je niet weet wat je doet komt je geheid in het brandwonden centrum. het koelmiddel staat dan namelijk onder druk en is daardoor ook warmer als 100 graden, je creëert een geiser, moet je niet willen. maar om even terug te komen op bij vullen dan wel controleren. zeker weten dat je de goede koelmiddel hebt wat er dus ook in zit. en dan bij koude motor het liefst net rond het minimale streep. bij warme motor zal het dan naar max gaan vanwege de druk / uitzetting wat betreft een over druk ventiel zit er eigenlijk niet meer op. vandaar het expansie vat. zeer oude auto's hadden geen expansie vat en zat er een radiateur dop met daarin een overdruk ventiel die het teveel aan druk weg liet lopen meestal in een slangetje die weer onder de auto uit kwam. zolang de kop pakking er niet uit ligt zou ik me om een klein lek niet zo druk maken in de gaten houden en proberen te vinden. ligt je kop pakking er uit kun je dit uiteindelijk aan je peilstok zien chocolade melk als olie.
 3. @the matrix dan heb ik een zeer goede deal 😀 zit meestal rond de 300,- in dit geval dus ook
 4. geloof me .. das ook niet alles lol zal mijn avatar eens weer veranderen dan begrijpt men het beter denk.
 5. wij draaiden vroeguh een likje vet in de slang voor dat we hem aansloten. minder kans op lekken zeker als het een gebruikte slang of aansluiting is. en het glijd ook wat beter in elkaar 😎
 6. hoezo negatief? ben reëel die dingen leven nu een keer niet langer bij mij. zoals het nu lijkt 2 dagen met accu lading redelijk intensief gebruik.
 7. het lampje zit op een regelrechte aansluiting op de dynamo. nog een reden om te gaan zoeken naar slechte verbindingen. dat met nieuwe accu er in wel 14.2 volt kan te maken hebben dat de dynamo net niet genoeg vermogen krijgt van de oude accu om het magnetisch veld op te wekken. dan kan het zo zijn dat je laad lampje wel uit is.
 8. en jawel! heb nu ook een oppo in gebruik de reno2 wat een rap ding wat geklier gehad met de sd kaart maar blijkbaar kaart verrot. helder geluid en super rap zal mij benieuwen
 9. wel dus accu geeft normaal altijd 12 volt vol half vol bijna leeg 12 volt gaat om het vermogen wat ie kan leveren. bij een nieuwe of goed doorgeladen accu is dit ruim voldoende om ook de weerstand van de kabel oxidatie te over bruggen zit er minder vermogen in dan echt nodig krijg je dit soort dingen en nee een zwaardere accu helpt niet (duurt dan alleen langer als een week) want de dynamo kan niet genoeg bij laden zowel de normale accu als een zwaardere niet. klopt helemaal blijft alleen een kleine rimpel over maar dit is voor een accu laden geen probleem. ja en nee ding heet zo omdat die er voor zorgt dat je boort spanning niet te hoog oploopt. maar wat ding in feite doet is je magnetisch veld aan en uit zetten.
 10. er zit een diodebrug en een spannings regelaar in de wissel stroom dynamo's die spannings regelaar die in de auto zat is van het gelijkstroom gebeuren (oude types) het laden van een accu heeft niet alleen te maken met een spanning die boven de nominale spanning van je accu moet zitten maar heeft zeker ook te maken met de stroom die gaat lopen (lees amperes) laad je een accu met een accu lader (de oudere types is het heel mooi te zien) dan slaat de meter uit naar tig amperes. heeft ie nu een poosje geladen zakt de amperes terug tot uiteindelijk bijna nihil. dus het laden heeft te maken met een spanning , stroom en zeker de interne weerstand van je accu.met die combi kun je in theorie uit rekenen hoeveel vermogen je nodig bent om je accu vol te krijgen en hoelang dit dan eventueel duurt. nog even terug komend op de spanning regelaar en diode brug. als je 1 diode stuk hebt heb je in feite een kleine wissel spanning en daar kun je je accu niet goed mee laden en krijg je dus rare geintjes zoals het flauw gaan branden van je accu lamp. wat betreft controle van de aansluitingen dit is "op zicht" bijna niet te doen mijn advies koppel accu los en haal de kabels van de start motor relais en van je chassis en kijk of die groen uitgeslagen zijn. geintje meegemaakt met een dynamo van een kever motor (uiteindelijk diode stuk) en met een vrij jonge vw transporter (3 dagen laten staan accu "leeg") na bijna 3 maand zoeken incl nieuwe accu, dynamo test, lekstroom test en al het geneuzel van "auto monteurs" ik zo kwaad ben geworden dat we met 2 elektro monteurs met hobby sleutelen aan alles waar aan gesleuteld kan worden, het ook op de elektro manier hebben uit gezocht. resulteerde in een auto bijna gestript tot uit eindelijk toch maar de kabels los halen en jawel.. groen... van buiten niet te zien. probleem had dus al met al binnen een uurtje opgelost kunnen zijn maar ja tegenwoordig kijkt met alleen op het uitlees apparaat die zegt.....🙄 maar goed kijk maar wat je doet zou eerst de kabels nalopen een andere dynamo kan altijd nog is alleen zo zonde om eerst een andere dynamo er in te gooien en dan er achter moeten komen..."was het toch niet"
 11. dat "uitschakelen" is je spanning regelaar maar er moet altijd boven de 14 staan bij draaiende motor. ga voor de gein eens wissel (ac) meten heb je die namelijk wel is er dus wel een diode stuk. en verder tja... blijf er bij zeker als de accu klem al een probleem had aansluitingen controleren!
 12. er zit geen filter tussen de kuip en de pomp. waarschijnlijk is die munt tussen je trommel en je deur rubber door gekomen heb complete sokken in de kuip zien liggen 😁 probleem is dat bij een voorlader de trommel net vrij ligt van de deur rubber om de simpele reden dat de trommel moet kunnen draaien en de rubber niet en laat daar nou net wat tussen door kunnen. als je nog eens zoiets hebt.. draai de machine even om en trek het verwarmings element er uit dan kun je onder de trommel komen zonder het hele ding uit elkaar te halen. boutje tussen de aansluit draden los maken (niet er af) tik tegen die bout geven en het element heen en weer bewegen zodat de rubber vrij komt. bij het er weer in zetten likje vaseline oid op de rubber, er in duwen en heen en weer wiebelen zodat de rubber op zijn plek schiet en dan pas de moer aan draaien.
 13. @freggel1 u hebt gelijk met off topic. ik heb nog geen ervaring met oppo het wel een liggen maar nog geen rust gehad om hem aan de praat te maken.
 14. daar zit hem nou net de kneep. je kunt in een spoel alleen spanning opwekken als er een magnetisch veld is. in de tegenwoordige dynamo's zit GEEN magneet meer zoals in de oude gelijkstroom dynamo's (die inderdaad tot ongeveer de jaren 70 gebruikt zijn en ik ze dus nog tegen kom in de kever motoren) dus je zult een magnetisch veld moeten opwekken door middel van een spannings bron door de dynamo te sturen zodat deze dat veld kan opwekken. geen accu niet aan te duwen. loopt ie een keer kun je de accu er afhalen omdat het magnetisch veld zicht in stand kan houden omdat de dynamo op dat moment wel spanning levert. wat betreft een diode stuk kun je alleen meten als je een wissel spannings meter op de dynamo dan wel accu zet als de motor draait. een gelijkspannings meter geeft alleen en jawel een stabiele 14, nog iets volt aan. wat betreft punt 2 als je een slechte verbinding hebt in een stroom kring dan vreet dat vermogen vergelijkbaar met een weerstand ergens tussen te plaatsen. het kan dus zo zijn dat als je start de accu meer moet leveren als de startmotor vraagt en dus je accu "leeg" loopt. bij komend nadeel is dat je dynamo kabel naar de accu via je start motor loopt of voor je (in dit geval) rotte klem, ook een weerstand ondervind en dus geen vermogen in je accu kan pompen (vermogen is namelijk niet alleen volts) maar al met al: blij dat probleem gevonden is!
 15. Ik denk dat er iets anders nog mee speelt BT. zal je een paar voorbeeldjes geven. voorbeeldje 1 onze buren .. dure keuken gekocht en net buiten de 2 jaar garantie tijd gaat hun fornuis (jawel 90 breed oven en de hele rataplan van een duur borett... merk) kaduk. 2 elementen kortsluiting naar de aarde. (nu ben ik van huis uit draadjes knupper dus weet redelijk waar het over gaat) bedrijf opgebeld geven niet thuis want hij is ouder als 2 jaar en of hij dan 2 of 20x gebruikt is boeit niet. wij hebben daar een goedkoop merk in gezet wat ongeveer 1400 pleurie scheelde zelfs als je incl loon zou rekenen maar goed het is geen duur merk... voorbeeldje 2 wasmachine niet alles is meer wat het was (vroegûh was alle... naja die dus) gaat mijn wasmachine buiten de garantie stuk dan ga ik kijken of ik hem kan repareren. zo ja wat zijn de kosten en kan dit uit zo nee weg er mee! wat er bij die nee gebeurt is kwestie smaak / eurie's / en wat gebruik(st)er wil. wij gaan dan kijken naar de redelijke eisen dus toerental welke motor enz enz daar hangt natuurlijk een prijs kaartje aan en nu komt het hele punt waar naar mijn id dit soort dingen om draait. wat kun je betalen en wat wil je hebben. als voorbeeld merk A kost 800,- garantie 2 jaar te verlengen tot 5 kost dan 850,- merk B kost 600,- garantie 2 jaar te verlengen tot 5 kost dan 650,- ik ben dan heel simpel en dat is de kost prijs delen door de jaren garantie dat ben je kwijt per jaar en alles wat ze daarna draaien is mee genomen en winst. en nee duur merk A draait echt niet per definitie langer als merk B zelfde gaat een beetje op met die mobiele snoerloze l*l plastikies. gemiddeld gaat een mobiel bij mij jaar of 2.5 mee dan krijgt ie kuren of gaat gewoon van zichzelf uit en doet het nooit weer. nu koop ik bv een oppo of samsung of naja een of ander lawaai plastic ding als deze op dat moment voldoet aan de eisen gaat bij mij de prijs spelen want ding leeft toch geen 3 jaar. koop ik dat ding met dat stuk fruit er op die is dan duurder maar stel dat die 2x zolang meegaat dat zou dan in dit voorbeeld 6 jaar zijn. dan heb ik zeer verouderde techniek na 3 jaar en als ik de aanschaf prijs deel door de jaren.... maar goed zo ga ik er tegenwoordig mee om. aan de andere kant hebben we wel net de vu+ vervangen en dan wil men toch wel wat . maar ja een van onze cv ketels is bijna net zo oud als ik ... lol maar is makkelijk om aan te sleutelen en koste kwa aanschaf niks(maar dan ook echt niks) dus hij mag wat meer verbruiken maar gezien de kosten van een nieuwe.... ow nog 1 punt en dan hou ik echt mijn virtuele snavel even. ik denk dat er dan ook echt een verschil in aanschaf zit of men zelf kan en wil sleutelen of juist niet of dat je iemand hebt die dat voor je wil doen voor een appel en een ei
×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.