Jump to content

Stevenvc19

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Stevenvc19

 • Rank
  New Member
 • Birthday 10/05/1995

Personal Information

 • Location
  Blaasveld (België)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eutelsat 5W Transponder 12606 V 35000-2/3 8PSK geeft geen signaal! Sommige zenders van deze transponder zijn wel via 12627 H te bekijken. Via deze transponder geeft 20 mediaset HD en Rete4 HD wel een origineel audiospoor mee! Iemand enig idee of de 12606 V tijdelijk uitgeschakeld is? Bij mijn weten zijn de zenders Italia2, La7 en La7D nu niet meer te ontvangen. Italia 2 zit ook op 12522 V maar hier krijg ik ook geen signaal binnen. Edit Black Tiger: Font en size gebruiken we niet dus even een edit om de codes weg te halen zodat het meer leesbaar wordt.
 2. Beste Black Tiger, Ik ga de pdf inderdaad eens doornemen. Daar ga ik nog veel van kunnen leren. In ieder geval alvast bedankt voor de info! Ik ben sinds enkele jaren meer bezig met het afstellen van schotelantennes maar ik vind het "zoeken" naar de satellieten (qua hobby) door de LNB's over de rail te schuiven het leukste ;-) Daarom heb ik me nooit echt verdiept in de wiskunde die er achter schuil gaat. Maar die wiskunde is wel zo handig om de grenzen van het mogelijke te onderzoeken!
 3. Hallo Black Tiger, Dank voor jouw info. Wat betreft de triax 78: Ik bedoelde wel degelijk de Astra 2 op 28.2 oost met de Britse zenders. Ik ontvang geen Astra 3 omdat ik enkel FTA kijk en er op Astra 3 niet echt interessante FTA kanalen zitten. De invalshoek tussen de 28.2 oost en 13 oost is gecoverd doordat de rail waar de LNB's opzitten schuin geplaatst staat. Ik zou inderdaad de schotel op Hotbird kunnen uitrichten maar ik vrees dat ik dan nog steeds het probleem heb dat de afstand tussen de LNB's te klein gaat zijn om 9 oost te ontvangen -in de veronderstelling dat dit het probleem is-? Voor de triax 88: De reden waarom er maar 3 LNB's op deze schotel staan en ik op deze schotel de Astra 2 niet ontvang is omdat een boom in de tuin van de buren het zicht naar deze satelliet blokkeert. Astra 1 gaat nog net. De Astra 2 ontvang ik op een aparte triax 78 wat verder in de tuin. Aangezien de LNB's voor Hotbird en 9 oost op de triax 88 eigenlijk al tegen elkaar staan ga ik er van uit dat ik voor de triax 78 smallere LNB's nodig heb. (Indien ik geen rekening houd met de verticale Invalshoek waar jij van spreekt) Eigenlijk moet ik mijn vraag misschien wat makkelijker stellen: - Geeft een grotere diameter van schotel een grotere afstand tussen de LNB's? - Is de horizontale invalshoek van de satelliet ook een factor die de afstand tussen de LNB's Dit zijn eerder vragen om wat meer te weten te komen van de werking van de schotel. :-) Wat de foto's uploaden betreft ga ik eens een keertje oefenen wanneer ik wat meer tijd heb :-) -ik antwoord momenteel van op mijn werk ;-) -
 4. Goedemiddag iedereen, Ik heb een vraag ivb met het ontvangen van eutelsat 9 oost in een multi-LNB opstelling. Ik heb een triax 88 waar ik Astra 1, Hotbird en eutelsat 9 op ontvang. De LNB's staan nagenoeg tegen elkaar om dit signaal te ontvangen. Ik heb bij mijn grootouders een triax 78 geïnstalleerd waarop ze Astra 2, astra 1 en Hotbird ontvangen. Echter krijg ik hier geen signaal op 9 oost. Ik neem aan dit dit komt omdat de schotel kleiner is en daardoor de LNB's dichter tegen elkaar moeten zitten dan bij een triax 88? Of zie ik het verkeerd? Of heeft het te maken met invalshoek van de satellieten? Mijn triax 88 staat bijvoorbeeld zo afgesteld dat de eutelsat 9 oost bijna als prime focus staat. Dit komt omdat ik vroeger ook eutelsat 5 west met dezelfde schotel wou ontvangen. (terzijde: sinds de franse zenders in multistream zijn beginnen uitzenden heb ik 5 west op een andere schotel als prime-focus uitgericht omdat het beeld anders bij de minste regenbui wegviel) Stel dat ik mijn 88 schotel opnieuw uitricht op Astra 1, neem ik aan dat ik nog steeds Eutelsat 9 oost zou moeten kunnen ontvangen? (ik wou een foto bijvoegen maar ik heb nog niet meteen door hoe ik dat hier moet doen! ben nieuw hier op het forum) Alvast bedankt om jullie ervaring met mij te delen!
×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.