Jump to content

khalidinio

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About khalidinio

 • Rank
  New Member
 • Birthday 01/02/1983
 1. dank je wel. Ik heb heel vaak dreamup gebruikt, maar dan wel met een werkende netwerk adapter. Ik ben benieuwd of het mij gaat lukken via de wifi netwerk.
 2. Bedankt voor je reactie. Bedoel je de handleiding met de volgende naam: Firmware op een Dreambox 500/600 zetten
 3. Hoi allemaal, Ik heb een dreambox dm 800 hd se. De lokale netwerk adapter is kapot gegaan. Nu heb ik hem wel werkend gekregen via wifi, maar ik wil de dreambox gaan flashen met een andere image. Is dit op een of andere manier mogelijk? Ik geloof dat dreamup via de lokale netwerkadapter werkt.
 4. Owjah, als ik naar die zenders ga die niet werken krijg ik de melding "afstemmen mislukt". Voor zover ik weet komt dit doordat de frequentie niet juist is van die zender.
 5. Ja dat klopt en die had ik ook al ingeladen in de dreambox voor dat ik deze topic had gestart, maar helaas werkte heel veel zenders niet zoals: 16: comedy central family 34: eredivisie live 1 HD 46: eurosport 2 47: motortv 48: espnamerica 52: film1 series 53: film1 family 54: film1 sundance 59: 13street 69: vh1 70: vh1 classic 73: sterren 24 75: slamtv 80: 192tv 100: jimjam 102: zapp 104: disney jr en een aantal turkse zenders. Kan iemand misschien een gecorrigeerde zenderlijst leveren? Of kan ik dit zelf op een bepaalde manier zelf oplossen? Ik weet dat als ik scan dat ik niet alle zenders te zien krijg.
 6. Hoi, Ik ben op zoek naar een recente E2 ziggo zenderlijst voor omgeving Roermond/Limburg. Kan iemand mij helpen want als ik scan vind ik niet alle zenders en ik heb nu een oude zenderlijst waarbij veel zenders niet werken.
 7. Hoi, Ik ben op zoek naar iemand die UPC cardsharing heeft? Iemand op dit forum?
 8. Dank! Dus als ik zo'n T90 schotel haal zou het moeten lukken? Is er maar 1 T90 schotel of heb je die in verschillende typen en metaal?
 9. Hoi allemaal, Ik heb nu een 78 Triax schotel met 4 lnb's die ik zelf heb uitgericht op hotbird, astra 1, 2 en 3. Nu staat mijn schotel in de tuin en is die best wel dichtbij mijn huis (ik heb maar een klein tuintje). Als je zo met het blote oog kijkt denk je dat de schotel gericht staat tegen mijn dak. Nu werkt alles ok, maar ik wil misschien over naar een 130 cm schotel die ik kan ruilen met iemand. Maar voor ik dat doe vraag ik mij af of het theoretisch gewoon zou moeten werken omdat ik nu ook gewoon hotbird en de astra sats kan ontvangen met goed signaal (tussen de 75 en 100)? Of zit nile sat heel ergens anders waardoor de kans groot is dat mijn dak in de weg zit? ps. Je kan toch wel gewoon zowel hotbird, astra 1, 2, 3 en nile sat ontvangen op een 130 cm schotel? Of moet je een motor hebben? Dank..
 10. Hey allemaal, Ik heb nu een dreambox dm 800 hd sattelite werkend. Ik weet dat je FTA zenders hebt die gratis zijn, maar dat je ook je dreambox kan connecten met een server van een vriend bijvoorbeeld:D. Nou ik weet dat je hiervoor cccam moet configureren. Ik heb cccam nu draaien en heb ook een config file van deze cccam gevonden via de tool DCCE. Nu bestaan er een aantal websites die gratis servers aanbieden om te testen denk ik. Ik wil dus een poging wagen om daarmee wat zenders te ontvangen. Ik moet daarvoor dus een c line aanmaken met daarin wat gegevens zoals : host, poort, gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens het configuratie bestandje opslaan en kopieren naar mijn dreambox. Daarna de dreambox rebooten. Ik vraag mij nu af of dit voldoende is, of moet ik nog meer doen? Ik lees ook het een en ander over keys. Wat is de meerwaarde van keys als je al een connectie hebt met een server? Ik heb een vermoeden dat het voordeel van zo'n server mij de moeite gaat besparen om regelmatig nieuwe keys te gaan vinden en te installeren. Dat wordt dan al voor je gedaan door de server eigenaar. Heb je geen connectie naar een server dan moet ik dus elke keer de moeite nemen om keys te vinden en deze dan weer in mijn dreambox zetten. Klopt dit zo'n beetje? Ben nog een beetje een newbe, maar wel technisch hoor. Ik ben namelijk systeembeheerder/software engeneer van beroep:D.
 11. Bedankt, maar ik kan hem daar niet vinden. Volgens mij is dit een beetje oude clone.
 12. Hey, Weet iemand waar je de versie van een moederbord kan vinden op een dreambox dm 800 hd? Ik kan hem niet echt vinden op het printplaatje! Bedankt!
 13. Bedankt voor je reactie. Ik zal kijken wat ik nu ga doen. Ik denk als ik een oudere tuner probeer dat die dan wel werkt.
 14. Ik heb gisteren een poging gedaan de tuner proberen te wisselen. Hardwarematig is het vervangen gelukt. Maar als ik de dreambox start is de tuner niet zichtbaar in de tunerconfiguratie. Ik heb de verschillende images nog allemaal geprobeerd: pli-enigma2-jade3-dm800-20091005-6705_8a8f8.nfi SifTeam_Extreme_Edition_dm800_r88_SIM_BL70_OCP_.nfi NabiloBlackHole_DM800_07.nfi Bij sommige images wilde de dreambox niet booten. Je hoorde dan een terugkomende tikje uit de boxen van de tv (tik..........tik.......tik....etc). Ik had er zelf de volgende tuner inzitten: Philips CU1216mk3(DVB-C) En heb deze proberen te vervangen door een L3 tuner. Iemand enig idee wat er aan de hand is? Zou ik niet over de juiste drivers beschikken of is de tuner gewoon stuk?
 15. Hey allemaal, Ik weet dat er verschillende tuners bestaan voor de dreambox dm 800 hd. Zoals: L3 tuner Alph M tuner Ik weet dat de m tuner tot nu toe het beste is, maar vraag mij af wat er zo nadelig is aan de L3 tuner? Ik ben namelijk van plan die te gaan gebruiken in mijn dreambox dm 800 hd clone. Momenteel zit er een c tuner in.
×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.