Jump to content

nicewithice

Members
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About nicewithice

 • Rank
  Jr. Member
 • Birthday 11/30/1957

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hallo Nederland, vandaag ben ik nogmaals op het dak gegaan, bij 22 graden en zon zelfs even warm gehad lol...Ik heb een portable teeveetje meegenomen, mijn sat finder en een sat receiver met een signaalsterkte meter ingebouwd. Toen ik die aansloot had ik meteen 80 % signaal en kwaliteit, maar ik dacht toch nog eens wat te proberen, ik heb de hotbird LNB dan bijna een kwart in wijzerrichting gedraaid en daar had ik dan plotseling 90 % signaal en 85 % kwaliteit. Alles weer vast gezet, kabels afgeschermd, en tja, ik heb nu terug alle RTBF zenders, en ook alle andere, incl Rai, Rus, RTP etc...dus ik ben weer een happy camper ! Waarschijnlijk is door mijn werk aan de kabels en de storm van voorbije week daar wat verkeerd gegaan, en mschien dat die RTBF zenders juist op het randje waren, weet het niet, ben ook geen expert maar zoals gezegd ik leer elke dag bij hier. Bedankt allemaal en een fijn weekeinde !
 2. Eerste en vooral nogmaals bedankt voor de hulp hier. Men leert steeds bij. IVM Hotbird, het vreemde is dat de SAT receiver zegt geen signaal, maar ik heb alle FTA plus een paar betalende kanalen die ik kan zien. Inclusief alle RAI kanalen, ERT ( Grieks ) een paar Russische, Polen ook, maar geen enkele Franstalige. Ook niet La Trois. Ik heb nog eens op mijn dak geweest, alle verbindingen zijn ok. Is er verschil in signaalsterkte onderling bij 1 sateliet zender ? TTZ als je alle hotbird zenders neemt zijn die allen even sterk en goed te ontvangen of scheelt dat ? Overigens is gisteren mijn pakketje aangekomen, splitter dadelijk geinstalleerd en alles werkt normaal nu. Moet nu wel de kabels vervangen en afschermen. En dan overleg ik om ischien voor hotbird een seperate schotel te installeren ? Zoals het er nu allemaal bijhangt gaat het niet lang meer goed denk ik. Zie foto. https://ibb.co/sVzqm5Q
 3. We zijn nu bijna een maand verder, de splitter en kabels zijn nog steeds onderweg, ( Griekenland is blijkbaar ver voor Amazon ) ik heb al wel de hele boel proper, droog en zuiver gemaakt, en ook siliconenvet gebruikt. En zie, ik heb imo betere kwaliteit en signaal ! Maar toch een vraagje nog. Ik heb ook hotbird, ik kan bijna alle programmas zien, maar af en toe vallen er enkele weg, bijvoorbeeld RTBF 1 en 2, vorige week fantatstiche ontvangst en nu geen signaal. Hoe kan dat zijn als ik andere hotbird kanalen wel kan zien ? Ik gebruik een SAB receiver en soms switch ik naar de originele M7 receiver, en steeds met TV Vlaanderen kaart. Bedankt.
 4. Bedankt voor je antwoord, ik ga die kabels eens opzoeken en aanschaffen denk ik. En wat betreft de switch, diseqs, ja vreemd genoeg is die defekt. Rechtstreeks verbinden aan de receiver gaat, switch ertussen gaat niet, eenvoudigere test bestaat niet denk ik. OK, het was een 6 euro switch, maar ik denk niet dat er veel insteekt ?
 5. Hoi, ik heb hier in Griekenland een schotel sinds 2012, er staan 3 duo LNB's op, en alles is aangesloten via 2 splitters op mijn Twin Sat receiver. Heeft jaren gewerkt, tot nu vorige week ik geen opnames meer kon maken en ook Hotbird zeer slecht te ontvangen was. Ik ben dan dom genoeg bij de sat receiver begonnen, reset, format etc...Geen verbetering, dan alle kabels naar boven ( dak )gecheckt, nog niets, dan eindlijk op mijn dak de sat direkt aan de LNB gekoppeld, nog niks. Kabel eraf en een andere erop en werkt als nieuw. Dus ik heb dan alle 6 kabels ermaar eens afgehaald, en man oh man, die zijn gewoonweg bijna verpulverd door de zon en waarschijnlijk het zout van de zee. Soomigen waren groen van binnen, anderen hadden geen kabel meer onder de isolatie. Na vervanging heb ik dan ook bemerkt dat 1 switch het ook begeven heeft, wat ik raar vond maar was wel de switch die aan de slechte LNB"s hing. Mijn vragen nu: Ik wil alle coax kabels vervangen, wat is de beste soort ( bestand tegen voornamelijk zeer veel zon, zout van de zeelucht en af en toe regen ? Ik merk dat er koperen en zilveren zijn. Zelfde vraag voor de LNB verbindingen, moeten die geisoleerd zijn, afgeschermd etc ? Splitter zelfde vraag, en kan die ook eigenlijk stuk gaan, als die bijvoorbeeld op een slechte LNB aangesloten is ? ( Ik vermoed dat er enige LNB's kortgesloten waren ook. En eventueel, zijn er LNB's die ook aan te raden zijn in deze omstandigheden ? Ik heb tot hiertoe inverto's gebruikt, eigenlijk zijn ze niet slecht maar je weet maar nooit. Bedankt voor alle eventuele tips en hulp. Yassas !
 6. Kan het zijn dat opnames alleen probleemloos werken indien de harde schijf in een soort linux formaat geformateerd is ? Ik heb Fat32 en NTFS geprobeerd, met wisselend geluk, nu gebruik ik ext3 formaat ( nooit van gehoord maar was een optie ) en tot hiertoe alles OK. Geen haperingen en gemakkelijk terug en verder spoelen...Tjonge jonge wat een doenerij...
 7. Probleem (tijdelijk ??) opgelost. Ik heb zowat rondgelezen op internet, en vond daar enigma 2 software, ik dacht vermits deze receiver toch eruit gaat een goede leerschool. Heb die software geinstalleerd maar vond ze maar niks, terug eraf gegooid, en dan geboot in spark, en voila, de opnames die nu gemaakt zijn spelen wel af, maar de eerste 2 a 3 minuten wel een beetje vervormd en een paar haperingen. Een ding is zeker voor mij, dat is hier een kompleet nieuw terrein voor mij, wel interessant, ik hoop nog veel te leren en experimenteren. Bedankt voor de hulp.
 8. Na een week of 2 deze receiver in gebruik te hebben is er nog 1 pobleem dat ik niet opgelost krijg. Ik kan programmas opnemen, zelfs 2 ter gelijker tijd, maar de meeste kan ik niet of enkel zonder klank terug bekijken. Ik heb een 500 GB HDD aangesloten, en als ik die op mijn PC of Fantec Media player aansluit zie ik alles, met geluid, maar op de sat receiver niets of geen geluid, en in de meeste gevallen loopt hij dan nog vast ook. Enig idee wat dit kan zijn ? Of toch tijd voor een betere receiver ??
 9. Goed nieuws, hotbird LNB een beetje naar beneden geschoven en veel betere ontvangst nu. Bedankt voor de tip.
 10. Yep, dat is denk ik het probleem, bij mijn vorig dakbezoek heb ik alles uit elkaar gehaald en gereinigd en ingewreven tegen de roest etc.. En dan dacht ik ook daarna hoe hingen die weer juist...Dus terug op dak volgende week.
 11. Bedankt. En ik bedoel het signaal, bij sommige zenders valt het beeld soms weg of komen er blokjes op het scherm, anderen hebben dat niet.
 12. Nadat ik nu enkele dagen mijn receiver heb uitgetest, heb ik natuurlijk weer een paar vragen. Ik hoop ik kan ze hier plaatsen, indien niet, admin, laat me weten en ik schrijf ze in een ander topic. Een ding is algemeen, het zijn waarschijnlijk allemaal beginnersvragen, want jongens deze receiver is wel een verschil tegenover mijn Philips. En de receiver is dan mischien nog niet de beste, het is een SAB Unix Triple HD. Eerste vraag, sommige programmas op hotbird zijn van super kwaliteit, anderen niet, hoe komt dit eigenlijk ? Moet ik daar een gouden middenweg voor zoeken kwestie schotel en LNB afstelling ? Of eventueel een tweede schotel ? De LNB voor hotbird staat wel redelijk "scheef" tov de schotel...Foto hieronder. Tweede vraag, de EPG laadt niet alle info, voorbeeld details van filmen mis ik (soms). Op FTA kanalen duidelijk meer info als bijvoorbeeld bij TV Vlaanderen kanalen. Bedankt.
 13. Eureka, probleem opgelost. Het waren de verbindingen aan de (dual) LNB, beiden maakten geen contact meer. Het is hier vlak aan zee natuurlijk vochtig, maar dat ze beiden de geest zouden geven vond ik raar. Dus nu heb ik ook Hotbird terug, signaalsterkte op dak is 90, onder tussen 60 en 79, kan de lengte van de kabels er ook wat mee te maken hebben ? In ieder geval allen bedankt voor de tips en support. Ik heb nog vragen maar die zal ik in seperaat topic schrijven als ik de receiver een beetje heb uitgetest.
 14. Bedankt voor de reacties. En ja, ik was terug op mijn dak, en heb die switchen aangekeken, zien er redelijk verroest uit, en het zou natuurlijk ook kunnen dat er daar ergens een slecht kontakt is. Ter info, enkel als ik rechtstreeks aan de LNB de oude receiver aansluit zie ik alle hotbird kanalen, maar die oude receiver heeft geen kaart slot, en kan dus geen betaal zenders ontvangen .Als ik dan weer naar beneden ga zie ik slechts 5 of 6 zenders op de nieuwere receiver, en in de lijst met zenders zijn ook de betaalprogrammas niet zichtbaar. Ik ga me in ieder geval nieuwe switchen aanschaffen, en alle kabels de stekkers schoonmaken , korter ook en desnoods nieuwe stekkers eraan.
 15. Ik heb alle diseqc instellingen geprobeerd, het probleem is meer dat ik enkele zenders kan zien maar de betaalzenders niet. En ik heb een TV Vlaanderen kaart erin. De Astra zenders kan ik zien, Hotbird nada.
×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.