Jump to content

Dirk Digicomm

Members
 • Content Count

  801
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

82 Excellent

About Dirk Digicomm

 • Rank
  Addicted Member
 • Birthday 07/21/1942

Personal Information

 • Location
  Niedersachsen (D)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Bart Van der Aerschot Ik moet je helaas teleur stellen. Ik was in het bezit van een GigaBlue Quad. Deze was voorzien van Open Mips. En een VU+ SOLO2 met OpenPli Deze ontvangers zijn ook voorzien van twee tuners. Sinds oktober 2016 gebruikte ik een CI module van TV-Vlaanderen. Ook in dit geval was het niet mogelijk om naar twee verschillende gecodeerde zenders te kijken of op te nemen of een combinatie hiervan. Bij mijn terugkomst naar Nederland heb ik twee kabeltuners in de GigaBlue geplaatst voor gebruik op de kabel. Ook hierbij hetzelfde verhaal met de CI+ module van de kabelprovider. Hierna heb ik een VU+ duo4k aangeschaft met kabeltuners. Ook bij deze ontvanger hetzelfde verhaal met OpenPli. Ik had alleen het geluk dat de CI+ module geleverd was met een echte smartcard. Na installatie van Oscam is de smartcard te gebruiken in de kaartlezer. Het gelijktijdig gebruik van verschillende gecodeerde zenders is dan mogelijk. TV-Vlaanderen kijk ik nu op mijn smartTv via IPTV. Daarmee kan ook niet alles tegelijk. Helaas mag/kan ik hier geen schotel plaatsen. Als je een abonnement bij TV-Vlaanderen hebt kan je ook kijken met de app van TVV op je smartphone en streamen naar je TV. Opnemen doe je dan van je VU+ Groeten, Dirk
 2. Jij hebt niets verkeerd gedaan maar MS. Je kan in W10 uitzetten wat je wil, MS voert gewoon uit wat ze nodig vinden. Ik heb een miniPC met W10 waar twee weerprogramma's op draaien. Hier gebeurt niets anders mee. Automatische updates staat uit. Ook heb ik een laptop met W10. Hierop staat ingesteld dat er gevraagd moet worden om opnieuw op te starten. Op beiden worden gewoon de updates uitgevoerd en opnieuw opgestart zonder te vragen. Op de miniPC worden op deze manier nieuwe functies geïnstalleerd welke ik niet wil en nooit zal gebruiken. Het neemt wel ruimte in op de SSD kaart die al niet zo groot is. Deze bleek vorige nacht ook weer geupdated en opnieuw opgestart te zijn.
 3. Wacht even het eind van de maand af. Ik heb hier een datumklok met analoog uurwerk, ooit gekocht in Duitsland. Deze ging keurig op tijd van zomer- naar wintertijd. Van winter- naar zomertijd doet deze het in het laatste weekend van april. Dit is al jaren zo, ondanks dat de instellingen op Nederlands staan. Het eerste jaar zette ik de klok bij het ingaan van de zomertijd met de hand een uur verder. Aan het eind van april ging hij vanzelf een uur verder. Nu laat ik hem staan en gaat vanzelf na een maand naar zomertijd. De klok wordt gestuurd door DCF77 signaal. Ik heb jaren in Duitsland gewoond en kan alleen bevestigen dat het tijdstip van zomer- en wintertijd wissel gelijk is met Europa.
 4. Heel verschillend. In 2004 een HP 5110 all-in-one gekocht. Net buiten de garantie van een jaar bleven de koppen eigenwijs aan de rechterkant staan. Het is nooit gelukt om dit te herstellen. In 2005 een HP 5510 all-in-one gekocht. Deze doet het nog steeds perfect. Voor deze printers heb ik een Epson printer gehad. Hier heb ik veel inkt verstookt met het regelmatig doorspuiten van de printkop voordat hij fatsoenlijk een print maakte. Deze heb ik vervangen door de HP 5110 vanwege de weggegooide inkt.
 5. Toen ik nog in Duitsland woonde had ik via voip een gewoon Nederlands telefoonnummer. Het is simpel aan te vragen. Het kengetal kan je zelf kiezen. Je krijgt een klein kastje dat je op de router aansluit. Je prikt er een telefoon in en kan bellen. Ik kon alleen met dit nummer niet anoniem bellen. Misschien stuurt deze vogel daarom ook zijn nummer mee. Degene die door mij gebeld werd kreeg het Nederlandse telefoonnummer te zien. Dit is overal bruikbaar waar internet is, ongeacht het land.
 6. Ik vond in het systeem niets meer over een HDMI poort buiten aangifte in Help hoe ik de HDMI poort moest gebruiken. @matrix, het eerste deel van de link werkt totaal niet. De tweede monitor wordt niet gezien. Het tweede deel komt niet overeen met mijn drivers. Op twee verschillende TV'S krijg ik een andere foutmelding. Eén gaf aan dat hij niet overweg kon met de resolutie. De tweede gaf een andere melding. Op beiden bleef het scherm verder zwart. HP Support Assistant op de laptop geeft wel aan dat er een update is voor Intel High-Definition (HD) Graphics Driver. Deze voert hij niet uit. Hij geeft alleen een foutmelding dat de upgrade mislukt is. Ik heb het systeem terug gezet op de vorige versie. Hierdoor werkt alles weer. Ik ben alleen de nieuwe uitbreidingen kwijt, maar die zou ik waarschijnlijk toch niet gebruiken. Wat je niet kent kan je ook niet missen. Inmiddels geeft hij aan dat mijn Windows up-to-date is met de datum van gisteren. Hij voert de update niet opnieuw uit. Het werkt weer. Ik kan niet vinden hoe ik de automatische update kan uitzetten. Het blijft Windows 10. Niet mijn voorkeur Windows.
 7. De z.g. grote update van Windows 10 met veel nieuwe uitbreidingen schakelt de HDMI uitgang uit op een HP laptop. In het systeem is nergens meer niets te vinden van HDMI. Voorlopig is de enige oplossing om terug te gaan naar vorige toestand van voor de update. Uiteraard zijn alle nieuwtjes weg maar de HDMI aansluiting werkt dan weer.
 8. Een dag te laat maar niet minder gemeend, gefeliciteerd BT.
 9. Toch maar systeemherstel uitgevoerd. Ik kon maar één dag terug. Waarom??? Dit was de 12e. De update was van de 13e. Na langdurig werk door de PC kwam deze terug met een "Unbekanter Fehler 0x0000022". Het besturingssysteem is Windows 7 prof. 64 bits Duits. Deze melding werd vooraf gegaan door de melding dat systeemherstel niet uitgevoerd was met een brok tekst waar ik niets van snapte. Bij controle bleek dat de updates voor Outlook 2007 verdwenen waren en de andere updates zijn blijven staan. Uiteindelijk bleek Outlook en het agenda programma EssentialPM weer normaal te werken. Alleen het verwijderen van KB4011086 was in dit geval niet voldoende. Automatische updates heb ik maar uitgezet. De PC lijkt weer normaal te werken.
 10. Ik heb deze update verwijderd en heeft helaas geen herstel opgeleverd. Ook heb ik in een agendaprogramma voor een deel Scandinavische tekst. Ook hier bleef de Scandinavische tekst. Ik heb er wel aan gedacht om een systeem herstel uit te voeren, maar is te veel gewijzigd na de laatste hersteldatum. Dat durf ik niet aan.
 11. Stom. Natuurlijk bedoelde ik een driekwart eeuw. Met driekwart jaar kon ik hooguit mijn luier bevuilen.
 12. Dank jullie wel. Al weer driekwart jaar. Ik hoop er toch zo gezond mogelijk een kwart bij te doen.
 13. Als je korte beentjes hebt, heb je een voetenbankje nodig bij een 65+ pot. Zo comfortabel zitten ze ook niet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.