Jump to content

freggel1

Moderators
 • Content Count

  5,505
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

259 Excellent

About freggel1

 • Rank
  Addicted Member
 • Birthday 02/22/1965

Personal Information

 • Location
  Zundert

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik kwam het toevallig tegen, en was dus nieuwsgierig, ik heb namelijk binnen vaak mijn koptelefoon op. Ik ben dus benieuwd hoe het gaat klinken op de koptelefoon die ik besteld heb.
 2. Wat ik precies bedoel, wat is er nodig om dit geluid optimaal te horen? Ik heb een 5.1 versterker, maar daar klinkt het bij echt niet goed op, dus ik heb nu bij Ali een andere koptelefoon besteld, die 8D aan kan, maar ik ben benieuwd of het echt werkt en klinkt zoals het moet.
 3. Uhhh.... ik zit vaak te zoeken naar goede videoclips, en meestal heb ik dan ook mijn koptelefoon op mijn harses. Maar nou kom ik iets tegen, wat waarschijnlijk allang gevonden kan worden. 8D sound/audio??? Metallica Het klinkt op mijn huidige koptelefoon voor geen meter! Dus wordt het weer een nieuw stel oordoppen???
 4. freggel1

  Ovenvers!

  De taart was erg lekker! En het vlees en alle dingen er om heen ook! [kouwe schotel/stokbrood..] En tja de kachel heeft zijn werk ook gedaan.
 5. freggel1

  Ovenvers!

  Vanmiddag lekker de BBQ aan, maar eerst lekkere slagroomtaart met koffie vooraf.
 6. freggel1

  Ovenvers!

  Ik weet dat ik daar op moet letten Jan. De meterkast vernieuwen staat allang op de agenda...
 7. freggel1

  Ovenvers!

  Die gasprijsstijgingen dat wacht ik nog even af. De oven die ik nu heb is een elektrische, en dat wordt de volgende ook, maar ik weet niet zeker of ik een 6-pitter binnen ga zetten. Buiten in de garage of het prieel plek zat, en gasflessen zullen er altijd blijven denk ik.
 8. freggel1

  Ovenvers!

  Hoe ik het deeg maak dat weet ik wel B. Maar het zijn in mijn geval 2 dingen, de verkeerde appels, en een kapotte thermostaat in de oven waardoor ik de precieze temperatuur niet meer weet. Ik zit nu dus een beetje in dubio, een nieuwe thermostaat of een oven met daarboven een 6-pist gasstel. [Boreti bijvoorbeeld].
 9. freggel1

  Ovenvers!

  De appeltaart ziet er lekker uit, maar is compleet mislukt! Ik had Golden Delicious gebruikt, en alvast wat droge koek er door gemengd, maar na dat de taart gaar was droop het vocht van de appels er uit, en werd de bodem compleet snot. Het kunnen in mijn geval 2 dingen zijn, verkeerde appels, of de oven want ik vermoed dat de thermostaat kapot is en de oven warmer wordt dan de ingestelde waarde??? Wordt vervolgd, en komt zeker weer goed!
 10. freggel1

  Ovenvers!

  Ovenverse appeltaart... En de basis voor de slagroomtaart:
 11. freggel1

  Ovenvers!

  Aanstaande vrijdag wordt weer een dag om lekkere dingen te gaan bakken! Zaterdag hebben we weer een BBQ met de buren, maar eerst een lekker bakkie koffie met slagroomgebak of roomboterappeltaart! Foto's volgen.
 12. Dit heb je idd bij de Eenden gelezen Jan, was ongeveer 15 jaar geleden daar een onderwerp. Maar ik weet niet of je even op die website hebt gekeken die ik er onder plaatste? [zonder reclame natuurlijk] ze hebben daar erg lekkere koffie denk ik. Ik weet even niet meer waar het was, maar een tijdje geleden was er een programma op tv van een paar gasten die allerlei soorten koffie maakten, en je kon daar zelf naartoe gaan, en je eigen koffie samen stellen. Wij doen dat hier met chocolade, diverse soorten door elkaar, of 1 gespecialiseerde chocolade. https://www.callebaut.com/nl-NL/products/CAPPUCCINO
 13. Oeps als ik deze cijfers hoor ---> ikke 193 hoog en ongeveer 110 kilo. Maar even terug naar de Koffie. Kopi Luwak | De duurste koffie ter wereld: Kopi Luwak is de duurste koffie ter wereld. Deze uit Indonesië afkomstige koffie (kopi) kost tussen de € 90,- en € 450,- per 500 gram en wordt daarom ook wel de kaviaar onder de koffiesoorten genoemd. Maar waarom is deze koffie zo duur en wat maakt het zo speciaal? Wat is Kopi Luwak? Kopi Luwak is een koffiesoort gemaakt van Robusta of Arabica bonen, welke worden verbouwd op plantages. De koffieplant krijgt bessen waar twee pitten inzitten: de koffiebonen. In Indonesië lopen op deze plantages van oudsher civetkatten (ook wel bekend als de Luwak) rond. Ze zijn dol op het vruchtvlees van koffiebessen en eten de bessen op zodra ze rijp zijn. De Luwak verteren alleen het vruchtvlees; de bonen komen bij de ontlasting gearomatiseerd naar buiten. De koffiebonen worden door de lokale bevolking handmatig uit de uitwerpselen van de Luwak gehaald en worden vier tot zeven dagen gedroogd. Vervolgens worden de koffiebonen gewassen en licht gebrand en verwerkt tot Kopi Luwak. Het is een ongelofelijk verhaal, maar waar. Hoe smaakt en ruikt het? 
De smaak van Kopi Luwak is aardachtig, mossig, siroopachtig, zacht en rijk. Zijn bijzondere smaak dankt deze koffie aan het feit dat zuren, maagsappen en enzymen van de Luwak even hebben kunnen inwerken op de bonen tijdens het verteringsproces. Door de hitte bij het koffiebranden werken deze zuren sterk op elkaar in, wat zorgt voor de specifieke smaak. De geur wordt omschreven als: “mooi, met veel body en een perfecte balans tussen zoet en fris”. Waarom is het zo duur? In het koffieseizoen verzamelt de lokale bevolking de uitwerpselen van de Luwak. Aangezien dit moeilijk te vinden is, is de prijs zeer hoog en heeft de koffie een exclusief karakter. Per jaar wordt er slechts zo'n 200 tot 250 kilogram Kopi Luwak bonen geoogst. De vraag is echter vele malen hoger dan het aanbod en hierdoor worden Luwaks tegenwoordig uitgezet op de plantages. Desondanks is Kopi Luwak nog steeds schaars en blijft het de allerduurste koffie ter wereld. Niet iedereen vindt Kopi Luwak lekker en veel vinden het een eigenaardig idee om deze koffie, gemaakt van uitwerpselen, te drinken. Bron: bobplaza.kom koffie. 🍜
×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.