Jump to content

Bones

Members
 • Content Count

  1,473
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

143 Excellent

About Bones

 • Rank
  Addicted Member
 • Birthday 10/23/1958

Personal Information

 • Location
  Muiden

Recent Profile Visitors

191 profile views
 1. Geweldig! Wat een mop! Ik had de tranen in mn ogen van het lachen.
 2. Bones

  Nanoxx 9800HD

  Hoi allemaal, Een paar dagen geleden had ik op een ander sat board 2 filmpjes geplaatst, het ging over de MultiStream die weldegelijk mogelijk is met de witte CI(+) icm de oranje smartcard. Ik dacht net dat ik dit ook op het board van BT moet plaatsen; Jullie hebben mij altijd zo fantastisch goed geholpen; en jullie zijn zo vriendelijk. Het gaat dus erom dat ik via die witte CI(+) module 2 opnames tegelijk kan maken en tegelijk naar een andere zender kan kijken. Ik draai met de firmware 02.55.01T-A van Kampfrolli; deze firm is oorspronkelijk bedoeld voor de softcam. CDS had mijn softcam uitgeschakeld, ik kreeg de melding: "Wrong Card". Gelukkig had ik indertijd een witte CI(+) module gekregen van CDS (deze kreeg ik gratis omdat ik mijn module met wereldbol-afbeelding retourneerde). Beide modules had ik trouwens nooit gebruikt omdat ik mijn softcam gebruikte. Jullie gaan dus zien dat ik 2 opnames tegelijk maak en dat ik naar 1 zender tegelijk kijk; de 2 opnames zijn ongecodeerd, dus achteraf decoderen hoeft niet. Veel kijk-plezier!
 3. Hoi Nummer10 Van harte gefeliciteerd!!
 4. Hoi Vrije Fries, Ik kreeg m niet binnen. iig dank voor je reactie.
 5. Hoi Vrije Fries, Ik kreeg m niet binnen, wel kreeg ik MMG-D185 HD Enc Op 11471V kreeg ik deze binnen, maar met een symb van 7199, DVB-s2. Is 11472V, 13311 DVB-S2 toevallig ook de freq waar dat schip Huntegruden (of zoiets) op wordt uitgezonden?, dat zou dan alles verklaren omdat ik Huntegruden nooit meer heb kunnen ontvangen sinds ze van freq -jaren geleden- veranderd zijn. Veel groeten man! Bones
 6. Hoi Nummer10 Veel succes bij Team Onderhoud!
 7. Hoi Nummer10 Op 11472V, 13311 DVB-S2 trok ik niks binnen, totaal geen signaal; Daarna deed ik een blindscan van 11470 t/m 11474 vertikaal; Op 11471V kreeg ik signaal van een symbolrate van 7199 DVB-s2. De naam van dat station is: MMG-D185 HD Enc Ik hoorde duitse muziek (geen Rieu), beeld had ik echter niet. Ik heb getest tot 20:26 uur. Jammer man! Veel groeten en om de teleurstelling te verwerken raad ik ja aan om "Bommetje" te maken in je geweldig mooie zwembad.
 8. Jaren geleden deed ik dit op bijna iedere sat, tegenwoordig heb ik helaas minder tijd; ik deed vroeger iedere maand een blindscan van de exotische sats, nu doe ik dat niet meer zo vaak.
 9. Ik ga mn best voor je doen; die txp stond nog in mijn ontvanger, maar niks in mn zaplist. Ik ga die txp dus morgen opnieuw handmatig uitlezen want nu zit er geen signaal op. Ik had altijd problemen met 1 bepaalde txp, dat was die txp waar dat schip "Huntegruden" (of zoiets) op uitzond. Dat schip deed Noorse fjorden aan. 1x -in het begin- kreeg ik m gewoon binnen, het jaar daarop ging ie naar een andere txp en kreeg ik m niet meer. In ieder geval ga ik morgen voor je aan de slag!
 10. Hoi Nummer10 Jij zal zeker niet zoveel last van de hitte hebben, je duikt gewoon je zwembad in. Ik zal het voor je proberen man, let wel dat al mijn opnamebestanden .trp zijn. Verder ben ik ook geen techneut, dus jij moet me uitleggen hoe ik dat bestand dan naar je toe moet sturen (ik heb wel eens iets gehoord over een gezipte map, maar nogmaals, ik heb er geen verstand van). Laten we eerst maar eens kijken of ik m binnen trek met mijn 80cm schoteltje.
 11. Hoi BT, Dank voor de uitleg! Groetjes man! Bones
 12. Verleden week -toen ik mijn softcam nog gebruikte- kreeg ik opeens de melding "Gecodeerde zender" op de CDS zenders. Ik keek in het menu van mijn ontvanger en zag de melding "Wrong Card". Gelukkig had ik nog een witte CI(+); toen ik daar mijn (oranje) CDS kaart in wilde doen zag ik dat het bovenste plasticje van die kaart voor de helft had losgelaten. Ik belde naar CDS en vertelde dat; de aardige dame zei: "Het maakt niks uit, je kan dat plasticje er gewoon vanaf trekken of wil je een nieuwe smartcard?" Ik zei: "Ja doe maar een nieuwe". Binnen 2 dagen had ik m in huis; het was een nieuwe ongebruikte smartcard (dat kan je zien omdat er geen krasjes op zitten). Dus het hele verhaal -dat ik op een ander board had gelezen- dat CDS geen smartcards meer verstrekt is onzin. Uiteraard heb ik de nieuwe smartcard meteen in mijn softcam geprobeerd, helaas, wederom kreeg ik de melding "Wrong Card". Toen heb ik m in die witte CI(+) module gestopt, en alles werkte weer. Ik heb mijn firmware dus niet veranderd. Verdere informatie Ik ging ook kijken in de site van CDS: Mijn Canal Digitaal, mijn nieuwe smartcardnummer was daar al ingevuld en mijn oude smartcardnummer was verwijderd. Ik heb diverse firmware versies geprobeerd en andere CI's (zie het Testpanel van dit board onder NanoXX 98000HD). (De Aston dual 1.07 met de versie 2.26 werkt bij mij niet meer trouwens). Nou jongens, Alles werkt perfect, ik kan 2 zenders tegelijk opnemen. Daarnaast kan ik ook nog een andere zender tegelijkertijd bekijken (als die zender niet lowlightend in mijn zaplist staat, anders kijk ik gewoon naar een andere zender. Veel groeten allemaal, Bones
 13. Mooi werk BT, hij staat mooi in de Handleidingen sectie. Groetjes, Bones
 14. De NanoXX 9800HD heeft geen interne harde schijf dus ik gebruik een externe harde schijf, dit is de Platinum van My Drive 500GB, 6,4cm zonder externe voeding (wordt aangestuurd door alleen de USB-poort). Het reclame knippen gaat via de Mediaplayer, deze zit in bovengenoemde versie. Ik pak mijn afstandbediening, Ik druk op de knop Media, vervolgens zie je alle films die je hebt opgenomen, je selecteert de film die je wilt bewerken dmv het pijltje naar boven of naar beneden, als je die film hebt geselecteerd druk je op de knop OK. Bovenop de afstandbediening zit een knop met een vergrootglas; De film gaat nu spelen; Dmv de pijltjes naar rechts (en links als je terug wilt) selecteer je wanneer de reclame begint; als je nu op de groene knop duwt zie je de tekst: Start positie knippen. Je spoelt die film tot aan het begin van die reclame, dan duw je weer op de groene knop en je ziet dat de tekst verandert in Eind positie knippen. Dan spoel je door dmv het rechter pijltje tot je aan het eind van de reclame bent, dan duw je weer op die groene knop en dan gaat er een soort programma draaien (je ziet onderop diverse keren een gele balk lopen met de percentages van de vorderingen); Als dat programma klaar is krijg je een soort melding van "bewerking voltooid, druk op OK" Dat doe je ook met alle andere reclames van die film. Groetjes man! Bones P.S. volgens mij werkt het ook op de Vantage 9000HD maar die heeft wel een interne HDD; De firmware heet daar 02.55.01T-O maar dat weet ik niet zeker, dus voor de Vantage gebruikers: eerst een backup maken van je huidige firmware, en tevens een backup maken van je SYS en Channellist
×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.