Jump to content

Wing39

Members
 • Content Count

  549
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

124 Excellent

About Wing39

 • Rank
  Addicted Member
 • Birthday 07/03/1965

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Absoluut BT, de ervaring leert ook dat eutelsat vaak wat zwakker is dan de Astra en Hotbird
 2. Denk dat je in de de optie geavanceerd moet inschakelen voor deze GSO en dan met name de DiCeQs 1.1 Kom je er niet uit stuur een pb
 3. Op een rail ga je hoe dan ook hetzij op de westelijke of oostelijke satellieten aan signaal inboeten want je hebt ook te maken met de skew van de rail om de Clarck belt goed te kunnen volgen. Motor lijkt me in dat opzicht een goed alternatief..maar het luistert heel nauw deze afstelling. Het is al eerder beschreven maar ik doe het kort nogmaals: (nou ja Kort Allereerst je ophangpunt......deze moet absololuut waterpas staan, anders krijg je hem nooit goed uitgericht. Vervolgens stel je de motor helling af op 52 graden. Vervolgens stel je de helling van de schotel af op 22 graden Hierna hang je de motor op met het ophangpunt in het verlengde van je ophangpunt aan de muur. In het verlengde hiervan hang je weer de schotel aan de motor. Als alles recht in elkaars verlengde staat draai je alles vast. Vervolgens draai je de motor ietsjes los zodat je er heel voorzichtig mee kunt draaien. Je draait de motor in zijn geheel naar het westen en probeert satelliet Sirius te vinden 4.8 E Dus niet de motor draaien met de ontvanger maar echt in zijn geheel om het ophangpunt aan de muur. Heb je Sirius eenmaal gevonden, dan draai je alles vast. Hierna controleer je of je meest oostelijke sat. signaal geeft, daarna controleer je de meest westelijke sat. Geeft deze ook beeld dan zullen ook je tussenliggende satellieten werken. Geeft dat geen beeld, dan zul je moeten gaan fine tunen. Heb je hier geen ervaring mee, dan kan je beter het iemand laten doen die het al vaker heeft gedaan zodat je het een keer gezien hebt. Hopelijk heb je wat aan deze info
 4. geef mij nog steeds de pc of laptop maar...tablets gebruik ik alleen als er geen pc beschikbaar is.
 5. Ik had t graag voor David gedaan, maar Krommenie is me nu toch echt even te ver van Den Haag. Gouda was destijds wel goed te doen.... denk dat marie zijn suggestie de beste oplossing is, Assendelft is een steenworp van Krommenie. Succes ermee kerel hoop dat het opgelost wordt.
 6. @marie: Ja hij heeft al eens beeld gehad met de bestaande schotel, maar dat was op een andere locatie (Gouda) Heb ik destijds voor m geprobeerd uit te richten, wat ook niet wilde omdat er een enorme boom in de weg stond. @ David....in Haarlem op de Amsterdamseweg zit een goeie satelliet boer, vraag me af of het voor jou de moeite loont om een sat meter van pak m beet 200 a 300 euro te kopen. Denk dat je goedkoper uit bent als je het laat doen Gr. Wing
 7. Mensen, waar is iedereen, het zou zo mooi zijn om dit mooie forum weer wat levendiger te maken. Bij deze ook een oproep aan iedereen om wat meer activiteit te ontplooien, er zijn de laatste tijd zoveel nieuwe zaken apparatuur enz in satellietland het moet toch mogelijk zijn om hier wat mee te doen.
 8. Hoi Freggel, Ik doe om te paar weken een kabelscan en orden de zenders met dreamset...daarna gaan ze naar de box Helaas zit ik in regio 5555 anders had ik je mijn lijst gestuurd. Ik werk sinds kort met een Gigablue Quad, wat een top ontvanger , kan zich m.i asoluut meten met de VU.
 9. ik ben bang dat we tot de conclusie moeten komen dat Whitey de box naar fabrieksinstellingen moet zetten en dan maar hopen dat zijn leverancier alle gegevens nog heeft voor hem.
 10. Lijkt me wel, als je de config bestanden hebt is er dus zoals ik al eerder aangaf geen probleem. Je hebt gewoon een denkfout gemaakt door aan te nemen dat bij een fabriek reset de oude software er weer opstond. Kan altijd gebeuren. Dat is dus niet zo , Linux werkt iets anders dan een windows pc. Als jij er pli opgezet hebt dan begrijp ik niet waarom de box niet benaderbaar is want je hebt met het opzetten van de pli ook het oude wachtwoord gewist wat de leverancier er opgezet heeft. Heb je het gewone wachtwoord al geprobeerd gebruikersnaam root en wachtwoord dreambox?
 11. Ik weet niet wie je dat wijs gemaakt heeft, maar ook op een clone blijft je image verder intact nadat je hem op fabrieks instellingen hebt gezet Je hebt alleen een tool nodig als je de verkeerde bootloader of niet geschikte image erop flasht waardoor je bootloader of image corrupt raakt. Maar om zeker van te zijn zouden we het aan onze clone goeroe Aart44 kunnen vragen.
 12. Omega...waar baseer jij de bewering op dat naar fabrieksinstellingen zetten zeer nare gevolgen kan hebben. De image blijft normaal draaien, je raakt alleen je instellingen, zenderlijsten en configs kwijt. Als het een clone is en je propt er niet de verkeerde image op of je blaast de bootloader niet op is er weinig aan de hand. Heb diverse boxen met NO CA FOUND melding weer tot leven gewekt, wat vaak het gevolg was van een verkeerde bootloader. Het is idd wel handig om gegevens uit de config file proberen te peuteren met PPpanels zoals jij beschrijft. Hebben we het over een originele box dan is er helemaal weinig aan de hand met een reflash van de box. Om de box toch benaderbaar te maken voor een eventuele reflash zul je toch naar de fabrieksinstellingen moeten, een andere oplossing is er bij mijn weten niet.
 13. Ja kerel, dan is de enige manier om hem naar de fabrieks instellingen terug te zetten, dat reset ook gelijk het wachtwoord weer. Nadeel hiervan is dat je ook als je config instellingen kwijt bent, tnzij hij ooit een backup gemaakt heeft van de Cccam.cfg. Er was wel een manier om het wachtwoord eruit te peuteren met tuxcommander, maar ben bang dat dat ook niet gaat werken want dan zul je de box eerst moeten kunnen benaderen. Ja of hij moet naar de leverancier van de box en vragen om het wachtwoord.. Laat maar horen als ik je ergens mee kan helpen.
 14. Sorry whitey, ik was misschien niet helemaal duidelijk. Ik bedoel, welke image draait er op de box. Mocht je er echt niet uitkomen en je woont niet te ver van zuid holland af mag je m ook langsbrengen. Heb momenteel zeeën van tijd om je te helpen.
 15. Welke versie gebruik je en welke imge staat er op de box. Ik heb gemerkt dat sommige versies Dreamset niet echt lekker willen werken of uit het niets kuren gaan vertonen. Probeer een andere versie of in plaats van de box op http reloaded te zetten, doe het op telnet reloaded, dat wil ook nog wel eens helpen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.