Jump to content

the matrix

Members
 • Content Count

  461
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Good

About the matrix

 • Rank
  Sr. Member
 • Birthday 04/06/1950

Personal Information

 • Location
  Almelo
 1. In 3084 bestaat nederland niet meer volgens de geleerden, zeespiegel is 70 meter gestegen er is alleen nog een eilandje bij holten en ergens rond Maastricht.
 2. Mooie mountainbikes, nog mooier deze te beklimmen
 3. @BT zijn er dan legale IPTV aanbieders? Of bedoel je Netflix ea
 4. Onder instellingen --Bediening en Gui instellingen en dan overige gui instellingen en kies daar OSD positie. Kan ook elders staan maar als je door het menu bladert kom je dat wel tegen. Daar kun je de grootte van scherm weergave instellen.
 5. Geen idee wat ik in dat boxje zou moeten plaatsen. Ben het met Freggel1 eens.
 6. De eerste , die man met dat varkensleren jasje, klonk me wel bekend maar ik vind de uitstraling en klank live ver beneden peil in vergelijk met de studio uitgave. Dat geldt ook voor de rest. Niet mijn ding die live opnames.
 7. Ben blij dat Bolletje de poot strak heeft gehouden. 10 jaar geleden kregen ze een verzoek van enkele grootgrutters waaronder AH, om het hele jaar pepernoten te leveren. Maar Bolletje ging daar niet op in en vonden het een seizoens product. En vonden een compromis eind augustus tot 6 dec. Dat is de reden dat jij nu nootjes kunt knabbelen in je bubblebad. ?
 8. Is normaal , mijn vrouwtje heeft bij Bolletje gewerkt en begin Augustus worden de machines omgebouwd voor productie en start men proefseries. Deze gaan linea recta naar de winkels om opslag van pepernoten te voorkomen. Begin september volgt een tweede lijn en wordt de capaciteit flink opgeschroefd om de vraag naar het aantal nootjes in te kunnen vullen. Het is net hetzelfde als chocolade paaseitjes die liggen ook begin het jaar in de schappen.
 9. Ik wilde als grap aanhalen of hij een maand nodig had gehad om de tekst.in dit topic te ontcijferen. Soms kan een grap mislukken. ?.
 10. Vervangende inverter is binnen helaas geen nieuw exemplaar. Wel zelfde type. En dan denk je unplug verwijderen (schuifrail) ophangen , plug en play. Inverter verwijderen en plaatsen was idd een fluitje van een cent. Maar 2x 16,5 kilo boven je hoofd tillen met mijn klachten zorgde voor een uur bijkomen. Moet erg voorzichtig zijn mag eigenlijk niet tillen . Dus voorzichtigheid is de boodschap. Na een uurtje de connectoren geplaatst van de zonnepanelen. 4x prik. De powerplug 220 volt willen plaatsen , tada een andere connector. Paste niet. Gelukkig zat er een losse connector bij . Hamvraag wat is aarde en fase en nul????Grrrrrrrrr nergens symbolen. Dus even universeelmeter opgehaald en chassis met een van de aansluitingen gemeten, hebbes.Dat was alvast de aarde de twee voorste met een plat kantje fase en nul , niet belangrijk wat wat is. Kabel aangesloten en prik erop et voila power dc 375volt 150 watt (kloten weer.) Daarna uren liggen klooien om wifi in de lucht te krijgen . Kon gewoon wifi definieren kreeg een ipadres van de router. Maar nergens info of data te bekennen. . Ook de portal kreeg geen info. Zoeken in de manual nergens iets te vinden. Wifi module was goed want de inverter werd geleverd zonder wifi module en die ik had wel. Module had ik al geplaatst en omdat ik via ipadres alles kon instellen ww en username leek het wel te werken Maar in de status tab waar het sn staat van de inverter wifimodule ipadres etc was leeg. Krijg nou wat moederboardje kapot van de inverter??? Met een spiegel en sterke lamp de module bestudeerd en vergeleken met de oude. Zagen er hetzelfde uit. Maar een techneut als ik blijf speuren en nog eens de oude moederboard in beeld gebracht, omdat die zo' n 5cm verdiept zat besloot ik een foto te maken . Deze op de tablet bekeken ingezoomd en ja hoor tussen twee utp connectoren en vlak onder een usb plug waar die voor zijn staat nergens beschreven zag ik een piepklein schuifschakelaartje , was amper met blote oog zichtbaar. Deze naar andere positie gedrukt en hoera wifi status liet alle details zien van de inverter. En op de portal kwam na enige minuten ook de grafiek weer in beeld , totale duur 6uur liggen klooien. Leuk voor mensen die geen verstand hebben van het vervangen van zo'n product, die moeten een installateur optrommelen kosten 100-150€. Slechte service van Omnik hier heb je een vervanger , zoek maar uit.
 11. Die wifi en ook LAN modules werken het beste rechtstreeks in wandcontactdoos.. Reden is dat hoogfrequente signalen niet door de draad gaan maar hoofdzakelijk aan de buitekant van de draad . De draad in de muur is massief en heeft een veel groter oppervlak dan een snoer met meerdere draadjes . Met als gevolg ministroompjes met veel verlies per lengte.
 12. mjn inverter is Omnik 4kW TL2 http://www.coophk.cl/new/kits/4kWBarato/datasheet3KW-4KW-5KW.pdf
 13. Inverter komt in als totale vermogen boven 150watt komt (in praktijk 100watt) En schakelt uit bij 50 watt. 13 panelen in serie bij zeer helder weer open spanning 520Volt 12 panelen in serie 480 volt. Spec inverter is.590 volt Spanning van strings aangesloten 450 volt maximaal dus ruim binnen spec. Hoe warmer het buiten is hoe lager het rendement omdat de panelen loeiheet worden en dientengevolge een veel lager vermogen afleveren. Hoogste waarde was 26juni , 27.2 kwh bij zeer zonnig weer 24° Piek 3500W 25 juli 23.2 kwh bij zeer zonnig weer 39.4° piek 2800W Ook zonnestand is belangrijk , loodrecht op panelen hoogste rendement. 12 panelen onder 45 graden 13 panelen onder 30 graden Beide verre van optimaal. Dus niet iets aanwijsbaar waarom de inverter na een dag goed gefunctioneerd te hebben de volgende dag niet inkomt
×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.