Jump to content

Parabolica

Members
 • Content Count

  337
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Parabolica

 • Rank
  Sr. Member
 • Birthday 06/30/1956

Personal Information

 • Location
  In the midlle of nowhere
 1. Op de website van maastrichtbereikbaar staat al en tijdje te lezen dat i.v.m. werkzaamheden de webcams offline zijn. Andere (bewegende) webcams in Maastricht zijn er niet zo gauw te vinden behalve deze dan.
 2. Ik mag geen reclame maken maar bij deze provider is het voldoende om 4 á 5 x p/j even te bellen naar een ander (eigen) nummer, je moet dan wel opnemen zodat het beltegoed daadwerkelijk afneemt. Zodoende kan je dan heel lang met het beltegoed doen. Trouwens, zo heb ik mijn W10 ook geactiveerd. Mijn Facebook, die ik steeds verwijder en eens in de zoveel tijd even open en weer sluit, daar ben ik die twee-traps verificatie eigenlijk nog niet tegen gekomen. Maar als je WhatsApp gebruikt en iemand gebruikt Facebook op zijn mobiel dan gaan alle gesprekken inclusief jouw telefoonnummer toch naar Facebook toe terwijl ik daar nooit toestemming voor heb gegeven. Daarom ben ik overgestapt naar de app Signal.
 3. Een virtueel telefoonnummer is één van de mogelijkheden maar omdat twee-staps-verificatie steeds vaker gebruikt gaat worden heb ik een sim van een niet al te dure prepay aanbieder in een oude mobiel gestoken (zonder internet toegang) en die ik gebruik als het nodig is. €10,00 bel tegoed erop en eens in de 3 maanden effe bellen om het nummer actief te houden en klaar is Kees.
 4. Dit komt omdat ze niet zo verschijnen als in die ene Burcht. Wacht maar, leren lopen doe wel zo gauw ze roepen "pak me dan". Heel veel sterkte toegewenst en ik duim voor een spoedig herstel.
 5. @Freggel, als je nog Sata schijven hebt liggen dan kan je eventueel een usb hdd behuizing aanschaffen en de HD koppelen aan die WD My cloud of aan je PC.
 6. Dat bij jou jouw mail opstart is best wel apart. Gisteren kreeg ik op mijn oude PC een update binnen en na de installatie klapte er weer 3 vensters open. Eén venster met mijn startpagina, één venster met de MSN pagina en één met informatie over de update. De MSN pagina bezoek ik nooit en hij komt ook niet in mijn favorieten lijst voor dus dit voegt MS voor hun plezier en mijn gemak er zelf aan toe. Microsoft heeft er ooit voor gekozen om na een update een browser te openen met informatie over de nieuwe versie update. Blijkbaar is het niet eenmalig maar blijft het zich elke keer herhalen (foutje in W10?). Voor die draaiende fans na het afsluiten, probeer de drivers van het moederbord eens te verwijderen en op nieuw te installeren. Haal de drivers wel op bij de fabrikant van het moederbord en laat ze niet installeren via een update van W10.
 7. 2 PC's van mij met W10 (zowel oud als nieuw) hebben/hadden hier ook last van en dit heeft volgens mij echt te maken met de W10 software. Een tijdje opent zich er niks en daarna komt het voor een dag of 2 weer terug. Zou je vensters niet sluiten voor het afsluiten dan komt meestal de melding na het opstarten dat explorer onverwachts is afgesloten en of je de laatste sessie wilt herstellen, in mijn geval kwam die melding nooit dus W10 ziet het ook niet als een crash en wordt er gewoon goed afgesloten. Sinds de recente update van Versie OS-build OS 17763.529 is het bij al 10 dagen niet meer voorgekomen op mijn nieuwe AMD Ryzen PC.
 8. Begrijp ik het goed the matrix dat jij een kluis hebt gekocht maar dat je niet meer bij je geld kan komen? Het meest duidelijke is "bewaar uw combinatie op een beilige plaats, zodat u deze niet kunt vergeten. Dus stuur de code maar per e-mail door aan mij.
 9. Heel veel sterkte Freggel1 en ik hoop dat jouw ontwerp gekozen wordt.
 10. Ook namens mij de beste wensen voor 2019 en dat iedereen die goede voornemens heeft ze ook zal verwezenlijken in dit jaar.
 11. Ik sluit mij hierbij aan en ook ik wens iedereen prettige kerstdagen toe en een voorspoedig en gezond 2019 toe.
 12. ik zag het nu pas dus nog van harte gefeliciteerd Freggel1.
 13. Graag gedaan @des ik hoop dat het jou nu lukt om de foto's terug te halen.
 14. Hallo Des, Alleen als er achteraf wijzigingen zijn gedaan op de HD dan zal je met een recovery progje de foto's moeten proberen terug te halen op jouw HD maar is er niks gebeurd dan staan de foto's er gewoon nog op. En afhankelijk van de grote van de HD kan het heel lang duren met een recovery progje. Zoals jij al scheef is de HD er later weer aangekoppeld en in principe wijzigt dit niks aan de HD. Ik heb dit zelf ook een aantal keren zo gedaan en alles stond er gewoon nog op. De Dreambox zal de HD wel eerst moeten mounten wat normaal automatisch gaat afhankelijk van de image. Zoals ik al eerder schreef niet formateren als de box daar om vraagt! Het beste wat jij dus kan doen is gewoon de Dreambox met een UDP kabel aan je netwerk koppelen (of eventueel de WIfi op je box instellen) en de box een vast IP adres geven via de netwerk instellingen in het menu van de Dreambox. DHCP kan natuurlijk ook alleen kan het zijn met DHCP dat dan het IP adres elke keer wijzigt bijvoorbeeld na een reset, dit moet je dan elke keer weer aanpassen in het programma DCC of DCC zelf laten zoeken naar de box en dat duurt best wel lang. Niet elke image laat de dreambox automatisch zien in een netwerk want dit kan je tegenwoordig in en uitschakelen en het is ook afhankelijk hoe jij je thuisnetwerk (homegroup) heb ingesteld. Van belang is dat het IP adres van de box wel in dezelfde IP range zit zoals jouw PC/Laptop. Dus heeft jouw PC/Laptop een IP adres zoals 192.168.1.10 dan geef jij de Dreambox een IP adres 191.168.1.15 mits die ook vrij is. Dan de gegevens van de subnet Mask en de default gateway invullen en dan heeft de Dreambox toegang tot het netwerk en internet. Noteer het IP adres van de box en zet dat in DCC, dan de user en het wachtwoord van de Dreambox invullen en dan heb je toegang met DCC. Standaard is de username 'root' en het wachtwoord 'dreambox'. Met de optie FTP in DCC kan je dan door alle mappen browsen op de box. Je zal de HD via de koppeling "mnt/media/HD" terug kunnen vinden. Ik hoop dat dit gemakkelijker werkt voor jou en zijn de foto's toch weg dan pas zal je met een recovery progje aan de gang moeten gaan.
×
×
 • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.