Duizenden WordPress-sites besmet via wachtwoordreset-lek in Elementor-plug-in

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.377
Waarderingsscore
843
Punten
113
Leeftijd
59
Locatie
State Penitentiary
De afgelopen dagen zijn duizenden WordPress-sites besmet geraakt via een wachtwoordreset-lek in een populaire Elementor-plug-in, zo meldt securitybedrijf Sucuri. Elementor is een zogeheten "page builder" plug-in die de standaard WordPress-editor vervangt. Het biedt gebruikers meer vrijheid en mogelijkheden voor het vormgeven van hun WordPress-site en introduceert allerlei extra functionaliteit.

Voor Elementor zijn ook weer allerlei plug-ins beschikbaar, waaronder Essential Addons for Elementor. Deze uitbreiding voorziet Elementor van allerlei nieuwe onderdelen. Meer dan één miljoen WordPress-sites maken er gebruik van. De wachtwoordresetfunctie van de plug-in bevat een kwetsbaarheid. De functie controleert namelijk niet of een door de gebruiker opgegeven key voor het uitvoeren van een wachtwoordreset wel geldig is en wijzigt vervolgens direct het wachtwoord van de opgegeven gebruiker. Een aanvaller kan zo het wachtwoord van de beheerder wijzigen en de website overnemen.

Het probleem is aanwezig in versie 5.4.0 tot en met 5.7.1. Vorige week verscheen versie 5.7.2 waarin de kwetsbaarheid is verholpen, maar dit is niet duidelijk vermeld. Wel is duidelijk dat veel WordPress-sites de update niet hebben geïnstalleerd. Sucuri meldt dat het al meer dan zesduizend besmette WordPress-sites heeft gedetecteerd. Vervolgens installeren de aanvallers backdoors en een plug-in die malafide code bevat. Daarmee worden onder andere bezoekers naar andere websites doorgestuurd. Beheerders van websites waarop de plug-in draait worden dan ook opgeroepen om die te updaten mocht dat nog niet zijn gedaan.

@Bron: security.nl
 
Dank voor de waarschuwing! De websites draaien hier overigens op 5.8.x :)
 
De websites draaien hier overigens op 5.8.x :)
Da's mooi, maar het gaat niet om de Wordpress versie maar om de Essential Addons versie voor elementer en daarvan is de laatste versie met de fix 5.7.3. ;)
 
Oeps... Niet goed gelezen ;) Ik wilde al gaan opscheppen dat ik op de grote servers versie6.x.x heb draaien! :biggrin:
 


GamesGames

Advertenties


Kerst 2022Kerst 2022
Terug
Bovenaan Onderaan