tuning afstemmen mislukt

markrutte10

Jr. Member
Lid sinds
21 jun 2021
Berichten
58
Waarderingsscore
7
Punten
8
Locatie
nederland
Dreambox 920 tuning afstemmen mislukt kabel dreambox
Hallo,
ik heb een probleem met de zenders
deze geven allemaal tuning afstemmen mislukt
Ik heb in de configuratie al een kabelscan met dvb-c geprobeerd
Tijdens de scan geeft hij bijna 350 kanalen weer
als de scan is afgelopen 0 zenders gevonden.
Al geprobeert een andere image erop gezet, geen verandering
Kan iemand mij hiermee helpen
bedankt
 
Laatst bewerkt door een moderator:

mimisiku

Active member
Special Friend
Lid sinds
29 apr 2021
Berichten
233
Waarderingsscore
53
Punten
28
Locatie
Nederland
En welk image staat er nu op deze box? En belangrijker… welke tuner is er ingebouwd?
 

markrutte10

Jr. Member
Lid sinds
21 jun 2021
Berichten
58
Waarderingsscore
7
Punten
8
Locatie
nederland
Images Sat Lodge
PurE2
Neweningma
Tuner A1 Si1269
Tuner A2 Ai2169
DVD T2
DVB -C
DVB-T
heeft altijd goed gewerkt
 

mimisiku

Active member
Special Friend
Lid sinds
29 apr 2021
Berichten
233
Waarderingsscore
53
Punten
28
Locatie
Nederland
Zou beginnen met een DreamOS compatibel image…
DVB-C actief maken
Frequentie 474 Mhz, QAM64, NetwerkID 05555 en Symbolrate 6875 (oud Ziggo) of 6900 (oud UPC)
 

markrutte10

Jr. Member
Lid sinds
21 jun 2021
Berichten
58
Waarderingsscore
7
Punten
8
Locatie
nederland
Ik heb al met deze instellingen geprobeert maar werkt niet
ik zal de DreamOS installeren
 

mimisiku

Active member
Special Friend
Lid sinds
29 apr 2021
Berichten
233
Waarderingsscore
53
Punten
28
Locatie
Nederland
Newnigma is DreamOS compatibel…. Dat zou moeten werken…
 

mimisiku

Active member
Special Friend
Lid sinds
29 apr 2021
Berichten
233
Waarderingsscore
53
Punten
28
Locatie
Nederland
Als hij eerst 350 zenders vindt is de tuner niet stuk… Kan het niet simpelweg zijn dat die 350 zenders al in je hoofdlijst staan? Dan slaat hij ook maar 0 kanalen op (ze zijn er immers al)…
Kijk eens in de kanaallijst en kies All of Alle….
 

markrutte10

Jr. Member
Lid sinds
21 jun 2021
Berichten
58
Waarderingsscore
7
Punten
8
Locatie
nederland
maakt geen verschil
misschien kabel defect
anders weet ik het ook niet meer
het begint er steeds meer op te lijken dat de dreambox defect is
jammer nog geen jaar uit
 

mimisiku

Active member
Special Friend
Lid sinds
29 apr 2021
Berichten
233
Waarderingsscore
53
Punten
28
Locatie
Nederland
Nee, hij scanned, dus hooguit een software fout. Gewoon de fabriekssoftware erop en de tuner correct instellen… Ik heb de DM920 met DVB-C FBC en de Triple MIS Hybrid… Werkt prima….
 

markrutte10

Jr. Member
Lid sinds
21 jun 2021
Berichten
58
Waarderingsscore
7
Punten
8
Locatie
nederland
Ik heb hem nog een keer laten scannen nu vond hij er 418 zenders
Ik ga doen wat je hebt geschreven
Laat ik je morgen weten
Bedankt alvast
 

edbe

Jr. Member
Lid sinds
12 okt 2009
Berichten
114
Waarderingsscore
9
Punten
18
Leeftijd
49
Locatie
Eygelshoven
had je geen andere naam kunnen verzinnen of heet je echt zo?
 

mimisiku

Active member
Special Friend
Lid sinds
29 apr 2021
Berichten
233
Waarderingsscore
53
Punten
28
Locatie
Nederland
Dat is mijn Polynesische naam… Kan ik niets aan doen… Hoezo?
 

Parabolica

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
9 feb 2003
Berichten
3.513
Waarderingsscore
154
Punten
63
Locatie
In the midlle of nowhere
Ik zou als het opslaan niet goed werkt gewoon een standaard zenderlijst uploaden naar je ontvanger en dan even rebooten en kijken of de kanalen nu wel verschijnen.
 

sat-ed

Addicted Member
Special Friend
Lid sinds
4 mei 2010
Berichten
697
Waarderingsscore
103
Punten
43
Locatie
grunn
had het nog niet eens gezien ..
ik vind het provocerend! :ROFLMAO:
 

freggel1

Addicted Member
Moderator
Donateur
Lid sinds
5 jan 2003
Berichten
19.408
Waarderingsscore
242
Punten
63
Leeftijd
56
Locatie
Zundert
@markrutte10, heb je toevallig al eens gekeken in de map "last scanned"?
 

eendenteam

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
1 feb 2004
Berichten
6.169
Waarderingsscore
19
Punten
38
Leeftijd
119
Kan wel eens op een al langer bekend probleem duiden. Een oplossing hiervoor is mogelijk deze plugin: enigma2-plugin-systemplugins-tunererror
Deze is van de Oostenrijker Gutemine, maar die zit de laatste tijd met zijn feeds te "goochelen". Bovendien adviseren we (voorlopig) geen plugins van Gutemine meer te downloaden en te installeren, omdat hij in de diverse .py-bestanden en ook in het .so (share object) bestand allerlei opdrachten heeft opgenomen waardoor de kans zeer groot is dat sommige van zijn plugins van je box worden verwijderd en in enkele gevallen zelfs tot een GS leidt waarna je alleen maar dit kunt verhelpen door een nieuwe image te flashen.

Mocht je die tunererror plugin willen proberen (wij hebben versie 1.1-r5 in gebruik) en kun je die niet vinden, dan willen wij het wel van onze 920 af halen en inpakken, zodat je die zo naar "Systemplugins" kunt kopiëren
 



Hosting Fun

Bovenaan Onderaan