5 miljoen Nederlands mail adressen verhandeld!!

Black Tiger

Addicted Member
Administrator
Moderator
Lid sinds
8 feb 2001
Berichten
34.838
Waarderingsscore
1.028
Punten
113
Leeftijd
60
Locatie
State Penitentiary
De politie heeft bij een onderzoek naar bankpasfraude ontdekt dat er lijsten circuleren met maar liefst 5 miljoen unieke Nederlandse e-mailadressen. Deze lijsten worden verhandeld en opnieuw gebruikt door criminelen, waardoor mensen onbewust slachtoffer kunnen worden van phishingaanvallen. De politie raadt aan om te checken of jij slachtoffer bent geworden.
Volgens politierapporten betreft het in totaal 7,3 miljoen unieke mailadressen, waarvan 5 miljoen Nederlands zijn. Deze mailadressen worden ingezet voor het versturen van phishingmails, waarbij criminelen zich voordoen als bijvoorbeeld banken of bedrijven.
De phishingmails zijn soms nauwelijks van echt te onderscheiden en proberen ontvangers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke gegevens, die vervolgens kunnen worden misbruikt voor oplichting of andere vormen van cybercriminaliteit.

Zo check jij of jouw mailadres nog veilig is​

Om te controleren of jouw mailadres op de lijst staat, kun je terecht op politie.nl/checkjehack (gebruik alleen de officiële website en vermijd andere sites). Als jouw mailadres op de lijst voorkomt, ontvang je een e-mail met tips en informatie over wat te doen.
Als je geen e-mail ontvangt, staat jouw adres niet op de lijst. Het is van groot belang dat zoveel mogelijk mensen deze controle uitvoeren om verdere misbruik van de gegevens door criminelen te voorkomen.

Zes verdachten aangehouden​

Hoewel er zes verdachten zijn aangehouden, betekent dit niet dat de lijsten met mailadressen verdwijnen. Integendeel, deze lijsten worden verhandeld en opnieuw gebruikt door cybercriminelen. Het is daarom cruciaal voor individuen om te controleren of hun mailadres op deze lijsten staat en alert te zijn op verdachte e-mails.

@bron: hart van nederland
 
En de crimineel gaat nu iedereen een mail sturen met een "politie" link om hun email adres van die lijst te krijgen.

Of denk ik nu weer vreemd?
Mischien denk ik wel als een crimineel lol

Maar goed je zult er maar opstaan.
Alleen het spam risico al
 
  • Leuk
Waarderingen: edbe
wat gaan ze doen ze pakken die criminelen op en een paar uur later zijn ze weer vrij?
Dat althans dat is hier in belgie wel het geval.
 
  • Leuk
Waarderingen: edbe
Taakstraf: voorarrest en daar iedereen verontschuldigingen aanbieden , maar dan 1 voor 1
Dan pas vrij
 



Hosting Fun

Advertenties

Terug
Bovenaan Onderaan