Jump to content
Sign in to follow this  
Drivefst

Probleem met nw router&powerline

Recommended Posts

Hi All!

 

Situatie: Dream 7020 beneden Dream 500 boven.

Experiabox en 2x Tp Link powerline adapter voor sharen met boven.

 

Heeft altijd prima gewerkt (mede dankzij dit forum :applaus:) tot

ik een nw experiabox kreeg.(de witte)

 

Beeld boven blijft na een paar minuten hangen en duurt een paar seconden tot plus minus 1 minuut.

De drie lampjes op de powerline branden normaal.

 

Getest rechtstreeks met utp kabel (dream 7020 naar 500): geen probleem.

Getest via router bekabeld: geen probleem

Getest via powerline adapters zonder modem na een tijdje hangend beeld.

Nu weet ik niet of dit rechtstreeks kan,dus zonder experia ertussen.

 

In de router alles wat via de experia router gaat aan gemeld met mac adres.

Incl de powerline adapters.

Beeld blijft hangen.

 

Ik weet het ff niet meer :[:huilen:

 

Is het mogelijk dat ik de adapters apart nog moet aanmelden in de router ?

Een heel verhaal maar ik hoop dat iemand mij verder kan/wil helpen.

 

Bvd ! oja, heb de c en f lijn ook opnieuw ingevoerd.

Share this post


Link to post

Phuuuu goeie vraag. Ik ken die nieuwe Experiadozen niet. Vind het ook ondingen, net als alle Speedtouch rommel.

 

Maar het beeld werkt dus, blijft dan hangen en gaat dan tussen 1 seconden en een minuut later weer verder?

Lijkt mij dat de verbinding dan steeds even wegvalt. Kijk eens bij de dhcp instellingen als je daarbij kunt komen, of de leastijd niet misschien wat krap staan ingesteld. En als je met vaste ip adressen werkt, check dan nog even of de instelling voor gateway ip nog wel juist is.

Anders zou ik het zo vlug ook niet weten want tplinks zijn bij mij ook niet aanwezig.

 

Misschien weet degene die je verleden keer geholpen heeft nog wat tips?


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Ben hier ook aan het vechten met die nieuwe Experia router model wit.

Bij mij is het bekabelt naar de dreambox UTP.

Precies het hetzelde paar tellen geen beeld en dan gaat ie weer.

Heb de instellingen zowel DHCP en Vast ipadres ingesteld.. blijft soms hangen.

Heb in de router (Experia) netjes een link gemaakt naar de DM blijft hopeloos.

Dus ik volg het hier wel.. wie weet..

Share this post


Link to post

Met kabels draait alles hier als een zonnetje moet ik zeggen.

Het gekke is nadat ik vanalles heb geprobeerd, de boel weer als voorheen draait.

Heb de hele middag goed beeld en zappen gaat ook snel.

 

Raar gedoe na mijn idee....:o

 

Hopelijk blijft dat ook zo...

Als het weer mis gaat meld ik me weer haha

 

Bedankt voor het meedenken iig :aanbid::zwaai:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  




  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.