Jump to content
Sign in to follow this  
freggel1

Marokko wil winnende Zundertse corsowagen

Recommended Posts

Ik wil dit bericht hier wegzetten omdat we hier als Corsogemeenschap toch wel trots op zijn:

 

 

ZUNDERT/CASABLANCA - Klein-Zundertse corsobouwers zijn uitgenodigd om de winnende wagen van het Bloemcorso in Zundert uit 2002 te komen herbouwen in Casablanca. Het gaat om een wagen van buurtschap Klein Zundertse Heikant getiteld 'Moeders kroost'.

 

De wagen bestond uit een enorme moedertijger met een aantal welpjes om zich heen. Een reproductie van die wagen komt nu wellicht op een grote bloemenbeurs in juni in Casablanca te staan.

 

Eerder contact

PR-man Barry Joosen van het Bloemencorso zegt dat er al eerder contact was tussen Marokko en Zundert voor een gezamenlijk project. Dat ketste af om financiële redenen. Maar zodoende lagen de contactgegevens waarschijnlijk nog ergens in het laatje in Marokko.

 

Buurtschap vereerd

Voorzitter Jos Jochems van het buurtschap Klein Zundertse Heikant zegt vereerd te zijn met de belangstelling vanuit Marokko. Volgens hem noemen sommigen de corso-tijger uit 2002 nog steeds de mooiste corsowagen ooit.

 

Nog geen ja

Jochems is inmiddels in overleg met de stichtingvoorzitter van het Zunderts corso. Jochems geeft aan nog geen ja te hebben gezegd. "Om die tijger op ware grootte te herbouwen zijn een man of zes zeker een maand bezig. Bovendien beginnen de bouwers hier in Zundert ook alweer in mei, dus dan komen we die hier tekort." Ook moet volgens Jochems goed bekeken worden wat de kosten van de hele operatie zouden zijn en of de Marokkanen bereid zijn die te betalen.

 

 

De wagen

 

 

Bron: Omroep Brabant


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Schitterend!

Die betreffende wagen lag nog goed in mijn geheugen, de foto bevestigde dat m'n geheugen me deze keer niet in de steek liet.:)

 

Een van de mooiere wagens, maar wat wil je he.... een tijger.:D:D

 

Maar zonder gekheid, er zijn ook nog wel mooiere wagens geweest, de mensen in Zundert en andere wagenbouwers die aan de Corso meedoen, maken de prachtigste dingen en je vraagt je af hoe ze het in elkaar krijgen.

 

Erg mooi om te horen dat ze nu zijn uitgenodigt zo'n wagen in een ander land te gaan bouwen. Dat bewijst maar weer dat zo'n Corso toch een stuk internationaler is dan misschien sommigen zouden denken.

 

Proficiat Zundert!


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Echt super mooi gemaakt!


GROETJES, Bones

NanoXX 9800HD, Philips 7141, Scorpion Universal Quad Lnbf 0.1, Lenson Heath 80 cm, Stab Italia Rotor HH100

Share this post


Link to post

Of het echt te verwezelijken gaat zijn dat is vraag 2, maar ik ga het op "ons" corsoforum in de gaten houden vanaf nu, want het zou idd erg mooi zijn als dit gaat gebeuren.

 

Een bericht van de voorzitter van ons Corso:

 

ZUNDERT - Een hele eer. Zo noemt Rinie van Tilburg, voorzitter van Stichting Bloemencorso in Zundert, het verzoek vanuit Marokko om de legendarische corsowagen 'Moeders kroost' opnieuw te bouwen en tentoon te stellen in Casablanca.

 

Bedoeling is dat de corsotijger tegenover de grote moskee Hassan 2 komt te staan tijdens de internationale vakbeurs 'Maroc Garden', die in juni wordt gehouden. De vliegreis en verblijfskosten van de Zundertse corsobouwers worden door Marokko betaald.

 

De tijger, gebouwd door buurtschap Klein-Zundertse Heikant, won in 2002 zowel de eerste prijs van de vakjury als van de publieksjury. Nog steeds wordt de corsowagen door velen gezien als de allermooiste die ooit werd gebouwd. Of de tijger weer opnieuw zal verrijzen, is echter nog maar de vraag.

 

Hoe leuk en eervol de uitnodiging van Marokko ook is, ziet Van Tilburg ook een aantal praktische problemen. "In zo'n wagen zitten duizenden manuren. Die bouw je niet in een week. Het zou hooguit op kleinere schaal kunnen. Bovendien zijn er in juni nog geen dahlia's, dus daar moeten we ook iets op verzinnen." Van Tilburg zegt wel serieus na te denken over het Marokkaanse verzoek. "Misschien kunnen we iets organiseren samen


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.