Jump to content
Sign in to follow this  
Guest snipko

Newcs: "card failed on port" Ipbox 910HD

Recommended Posts

Guest snipko

Newcs geeft card failed in men logfile.

Heb al alles geprobeerd maar krijg het echt niet aan de praat :-)

 

Hopelijk kan hier iemand me helpen. Interne cardreader van Ipbox 910HD zou moeten werken op E2 Aaaf Don't Cry image

 

Hier de logfile:

 

This is NewCS 1.67 RC1 [build: 95] - the New CardServer by the Butter-team..

Compiled on Jul 14 2009 at 12:01:03

Reading Config file from /var/tuxbox/config/newcs.xml

TCP-log password is enabled, set to: NewCSpwd

level: internal

type: all

output: console,tcp

logger config: level 16777215 type 255 output 5

Console log options: level 16777215 type 255

TCP log options: level 1 type 255

[ 20:45:37 ] [ Box detect ] Box type 9 (Kathrein (ST) HD Box)

[ 20:45:37 ] [ Config ] Option for device 0 (Lower) not present, defau

lting to NO

[ 20:45:37 ] [ Config ] Option for device 0 (Lower) not present

, defaulting to NO

[ 20:45:37 ] [ Config ] Option for device 0 (Lower) not present,

defaulting to NO

[ 20:45:37 ] [ Config ] Option for device 0 (Lower) not present, defa

ulting to NO

[ 20:45:37 ] [ Config ] Pincode for device 0 (Lower): 0000

[ 20:45:37 ] [ Config ] Option for device 0 (Lower) not present, no static

sids added to filter

[ 20:45:37 ] [ Config ] Option for device 0 (Lower) not present,

no PIN Code will be sent

[ 20:45:37 ] [ Config ] /dev/sci0 ECM priority: round

[ 20:45:37 ] [ DNS ] Resolved Hostname localhost to: 127.0.0.1

[ 20:45:37 ] [ Newcamd ] Server name : newcs

[ 20:45:37 ] [ Newcamd ] Des key : 0102030405060708091011121314

[ 20:45:37 ] [ Config ] Option or not present for User: snipko

, DISABLING reverse login

[ 20:45:37 ] [ Config ] Option not present for User: snipko, NO reader

control enabled

[ 20:45:37 ] [ Newcamd ] User 2: snipko, Pass: dummy, Host none, Port: 0, Au

: On, Spider allowed: No, Sidoverride: No, level: 1

[ 20:45:37 ] [ httpd ] httpd-user: newcs, password: newcs, accesslevel: admin

[ 20:45:37 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache

[ 20:45:37 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache

[ NewCS ] Process ID is: 1296

[ 20:45:37 ] Calibrating delay loops

[ 20:45:37 ] usleep(5) takes: 0 s 15 us

[ 20:45:37 ] usleep(10) takes: 0 s 19 us

[ 20:45:37 ] usleep(100) takes: 0 s 108 us

[ 20:45:37 ] usleep(500) takes: 0 s 507 us

[ 20:45:37 ] Allocation memory for 200 regular users

[ 20:45:37 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 1001

[ 20:45:37 ] [ SockSrv ] Server thread started

[ 20:45:37 ] [ Loader ] Started HTTP-server on port: 8080

[ 20:45:37 ] [ Loader ] Reader type 5 on node /dev/sci0

[ 20:45:37 ] [ Sci ] Closing device /dev/sci0 [Handle=-1]

[ 20:45:37 ] [ CardMan ] Reseting reader parameters

[ 20:45:37 ] [ Sci ] Opening device /dev/sci0

SCI returned 0 on IOCTL IOCTL_SET_PARAMETERS

[ 20:45:37 ] [ Sci ] resetting card now

[ 20:45:37 ] [ Sci ] Reset

[ 20:45:39 ] [ Sci ] Card reset

[ 20:45:39 ] [ Sci ] Timeout is 3743808us

[ 20:45:39 ] Sci_read:

;

 

[ 20:45:39 ] [ Sci ] Timeout is 1243968us

[ 20:45:41 ] [ Sci ] Read Timeout (15 of 32)

[ 20:45:41 ] Sci_read:

.

 

[ 20:45:41 ] [ CardMan ] Atr header is 3B F7 [NORMAL]

[ 20:45:41 ] [ ATR ] Data:

.

.

 

[ 20:45:41 ] [ ATR ] T=0 1etu=372.00us Guardtime:13etu WWT:144000etu

[ 20:45:41 ] [ ATR ] Historical bytes: p p [0A] [0E] l [b6] [D6]

[ 20:45:41 ] [ Loader ] Init Seca card

[ 20:45:41 ] Card reader locked for reader Lower [/dev/sci0]

[ 20:45:41 ] [ Sci ] Changing to: T=0 ETU=372 EGT=1 Freq=3570000.000MHz

[ 20:45:41 ] [ Sci ] Changing to: WWT=9600 BWT=0 CWT=8203

[ 20:45:41 ] [ Seca ] Sending to Card: C10E000008

[ 20:45:41 ] [ Sci ] Delay is 104us

[ 20:45:41 ] Sci_write:

.

 

[ 20:45:41 ] [ Sci ] Timeout is 15748992us

[ 20:46:01 ] [ Sci ] Read Timeout (0 of 1)

[ 20:46:01 ] Sci_read:

 

[ 20:46:01 ] [ Seca ] ISO_read read echo failed

[ 20:46:01 ] Card reader unlocked for reader Lower [/dev/sci0]

[ 20:46:01 ] [ Loader ] Card 0100 on port /dev/sci0 failed

[ 20:46:01 ] [ Card queue /dev/sci0 ] Starting...

[ 20:46:01 ] [ Loader ] Starting Newcamd Server on port 15000

[ 20:46:01 ] [ Loader ] Starting Radegast Server on port 10001

[ 20:46:01 ] [ SockSrv ] Server thread started

[ 20:46:01 ] [ NewCS ] Ready to GO! :)

AAF-ipbox910:/bin# [ 20:46:01 ] [ Newcamd ] Newcamd thread Server started on por

 

---------- Dubbelpost automatisch samengevoegd om 21:15 uur ----------

 

Zal gelijk ook nog even men newcs.xml posten:

 

<?xml version="1.0"?>

Lower

sci

357

/dev/sci0

odd

normal

Yes

Yes

No

No

No

Yes

no

15000

Yes

0000

round

Yes

10001

localhost

20

-1

8080

yes

newcs

newcs

admin

NewCSpwd

simple

internal

all

console,tcp

1001

normal,init

Yes

newcs

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

snipko

dummy

on

off

No

1

Share this post


Link to post

Phew, da's weer een tijdje geleden dat hier Newcs draaide.

Allereerst zou ik uitzetten wat je niet nodig hebt, in dit geval de radegast server.

Dus wijzig de enabled daar naar NO.

 

Dat zal echter niets uitmaken voor de goede detectie van je Seca kaart. Dit staat ook niet goed in de config:

Yes

no

 

Dat zou ik wijzigen naar:

no

Yes

Dan gaat hij namelijk zelf proberen de kaart te detecteren.

 

Eventueel kun je de parity ook eens op "none" zetten en kijken of het dan werkt.

Maar ik zou eerst zien of hij wel start al sje die carddetect op yes zet.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Dat maakt op dit ogenblik nog niet zoveel uit Boets, gaat er om dat NewCS de kaart niet herkend.

Zonder kaartherkenning kun je met een client sowiezo al niks.;)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest snipko

Ter info, wou dus mgcamd 1.35 gebruiken maar zal idd nog niet veel uithalen :-)

Share this post


Link to post

Daarom ben ik wel benieuwd of je al kans gezien hebt de tips van mij uit te proberen.:)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Hi,

 

Als bij mij de kaart in de reader zit en de client is cccam en ik start newcs op ziet hij de kaart niet, zet ik echter de kaart in de reader met mgcamd start de server wel op en ziet hij de kaart wel. Als de server eenmaal opgestart is en ik ga dan naar cccam blijft de boel gewoon lopen en ziet hij wel gewoon de kaart. Is wat vreemd misschien, maar is wel zo. Btw start sever altijd handmatig op. /var/bin/newcs_1.67 &

 

B.

Share this post


Link to post
zet ik echter de kaart in de reader met mgcamd start de server wel

Leg dat eens wat uitgebreider uit. Reader met mgcamd? Hoe moet die dan een kaart zien? Welke reader heb je het dan over? Mgcamd wordt toch normaliter als client gebruikt?

En als je CCcam met Newcs hebt, waar komt die mgcamd dan vandaan?


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Guest snipko

Heb je goede raad net geprobeerd Black Tiger :D

Heb nu ook gewoon eens de standaard newcs.xml gebruikt die bij newcs bijzit. Hier is de logfile:

 

AAF-ipbox910:/bin# This is NewCS 1.66 [build: 82] - the New CardServer by the Bu

tter-team..

Compiled on May 22 2009 at 11:28:45

Reading Config file from /var/tuxbox/config/newcs.xml

TCP-log password is disabled!

TCP-log set to simple mode

level: normal

type: init

output: console

logger config: level 1 type 3 output 1

Console log options: level 1 type 3

[ 18:00:14 ] [ Box detect ] Box type 9 (Kathrein (ST) HD Box)

[ 18:00:14 ] [ Config ] Option for device 0 (lower) not present, defau

lting to NO

[ 18:00:14 ] [ Config ] Option for device 0 (lower) not present

, defaulting to NO

[ 18:00:14 ] [ Config ] Pincode for device 0 (lower): 0000

[ 18:00:14 ] [ Config ] /dev/sci0 ECM priority: round

[ 18:00:14 ] [ Config ] Option not present for User: ip9000, defaulting

to NO

[ 18:00:14 ] [ Config ] Option not present for User: ip9002, defaulting

to NO

[ 18:00:14 ] [ httpd ] httpd-user: root, password: myipbox, accesslevel: admin

[ 18:00:14 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache

[ 18:00:14 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache

[ NewCS ] Process ID is: 1175

[ 18:00:14 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 0

[ 18:00:14 ] [ Loader ] Started HTTP-server on port: 9000

[ 18:00:14 ] [ Loader ] Reader type 5 on node /dev/sci0

[ 18:00:14 ] [ Sci ] Closing device /dev/sci0 [Handle=-1]

[ 18:00:14 ] [ Sci ] Opening device /dev/sci0

SCI returned 0 on IOCTL IOCTL_SET_PARAMETERS

[ 18:00:14 ] [ Sci ] resetting card now

[ 18:00:14 ] [ Sci ] Reset

[ 18:00:16 ] [ Sci ] Card reset

[ 18:00:17 ] [ ATR ] T=0 1etu=372.00us Guardtime:13etu WWT:144000etu

[ 18:00:17 ] [ ATR ] Historical bytes: p p [0A] [0E] l [b6] [D6]

[ 18:00:17 ] [ Loader ] Init Seca card

[ 18:00:37 ] [ Loader ] Card 0100 on port /dev/sci0 failed

[ 18:00:37 ] [ Loader ] Starting Newcamd Server on port 10000

[ 18:00:37 ] [ NewCS ] Ready to GO! :)

[ 18:00:37 ] [ Newcamd ] Newcamd thread Server started on port 10000

newcamd: main loop

 

 

Hier de configfile:

 

lower

sci

357

/dev/sci0

odd

normal

Yes

Yes

No

No

No

0000000000

No

yes

10000

Yes

no

0000

round

 

upper

sci

357

/dev/sci1

odd

normal

Yes

Yes

No

No

No

0000000000

No

yes

10001

Yes

no

0000

round

 

10

10

9000

yes

root

myipbox

admin

normal

init

console

yes

cardserv

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

ip9000

local

on

ip9002

local

on

 

---------- Dubbelpost automatisch samengevoegd om 18:17 uur ----------

 

Maar dus nog steed card failed :

 

---------- Dubbelpost automatisch samengevoegd om 20:12 uur ----------

 

Jihuuuuw gelukt! ;-)

Heb de Mhz op 550 gezet, carddetect op yes en dan de regel van de pincode 0000 verwijderd :banaan:

 

Nu geeft hij card ready maar verbind blijkbaar nog niet goed met men softcam. Wat doe ik nu weer verkeerd :-)

Ik start eerst newcs op via telnet en dan de softcam (ook via telnet)

 

AAF-ipbox910:/bin# mgcamd_1.35 &

AAF-ipbox910:/bin# tuxbox mgcamd v1.35 by mixvt (compiled Jan 20 2010 22:15:45)

[mg] Net:32:7:0:5s Show ecm:1, emm:0 Up:1 Au:1 Dir:0 Osd:neutrino:8080:3 Cache:7

Log:2:127.0.0.1:28007 Reread:0

[mg] Ecm cache time: 15

Box type: dbox2

Conax.Key error 2: No such file or directory

SoftCam.Key error 2: No such file or directory

AutoRoll.Key error 2: No such file or directory

Conax.Key error 2: No such file or directory

CCcamd route: host 127.0.0.1 port 10000 ip9000:local

[mgcam] emm thread started

[cccamd] My nodeID 4e99fd680f1c676d

[cccamd] =============== Connecting to 127.0.0.1:10000... ===============

[ 20:05:44 ] [ Newcamd ] new connection from 127.0.0.1 on socket 8

[ 20:05:44 ] [ Newcamd:10000 ] Connection from 127.0.0.1

 

 

Newcamd.list:

 

CWS_KEEPALIVE = 300

CWS = 127.0.0.1 10000 ip9000 local 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14

 

---------- Dubbelpost automatisch samengevoegd om 21:08 uur ----------

 

Tis gelukt!! Hartelijk bedankt voor de hulp.

Steken vele uurtjes speurwerk in :-)

Share this post


Link to post
Tis gelukt!! Hartelijk bedankt voor de hulp.

Graag gedaan! Het is inderdaad soms echt goed zoeken en soms zie je ook door de bomen het bos niet meer met al die configregeltjes.:)

Maar fijn te horen dat het gelukt is!


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  




  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.