Jump to content
Sign in to follow this  
Guest kevinl

Satellietcommunicatie Iridium

Recommended Posts

Guest kevinl

Even wat informatie hierover, aangezien er redelijk weinig mensen hierover kennis hebben.

 

Iridium is een systeem voor mobiele satellietcommunicatie dat oorspronkelijk door Motorola is opgezet. In eerste instantie werd er uitgegaan van 77 satellieten die op ongeveer 800 km hoogte rond de aarde cirkelen. Iridium is dan ook het 77e element van het periodiek systeem. In een later stadium is dit teruggebracht naar 66 satellieten. De dekking is wereldwijd. Een aantal landen is echter om politieke redenen uitgesloten van dekking, t.w. Noord-Korea, Noord Sri Lanka, Hongarije en Polen.

 

Iridium levert met name spraak in aanvulling op GSM. Daarnaast is datacommunicatie mogelijk op een snelheid van een standaard GSM-dataverbinding (9,6 kbit/s).

 

In 1997 is begonnen met de lancering van de satellieten. In 1999 was Iridium echter al failliet. De boedel is in maart 2001 opgekocht door Iridium Satellite LLC, een bedrijf dat is opgericht door een aantal voormalige topmensen van Iridium. Zij hebben de boedel gekocht voor een bedrag van $ 25 miljoen terwijl het oorspronkelijk naar schatting $ 6 miljard heeft gekost.

 

Aanvankelijk was voornamelijk de Amerikaanse overheid afnemer van Iridium Satellite LLC diensten. Sinds de aanslagen van 11 september 2001 lijkt de groei in het klantenbestand alleen maar groter te worden. Verder is de intentie van Iridium zich voornamelijk op de grote, industriële bedrijven te richten, hoewel het met de komst van Iridium Prepay tegenwoordig ook aantrekkelijker is geworden voor particulieren.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.