Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Internet Explorer 8 lek publiek

Recommended Posts

De details van hoe een nieuw beveiligingslek in Internet Explorer 8 is te misbruiken zijn voor iedereen openbaar geworden, nu de exploit aan een populaire hackertool is toegevoegd. Dit weekend werd bekend dat een onbekende kwetsbaarheid actief in Microsoft's browser was gebruikt bij een zogenaamde 'drinkplaats-aanval'. Aanvallers hadden de website van het Amerikaanse Ministerie van Werkgelegenheid gehackt.

 

De hack is aan de populaire hacktool metasploit toegevoegd.

Daardoor zijn de details nu voor iedereen toegankelijk. Metasploit-ontwikkelaar 'sinn3r' adviseert gebruikers van Vista of een nieuwere Windows-versie naar IE9 of IE10 te upgraden. Windows XP-gebruikers doen er verstandig aan om een andere browser te gebruiken, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

 

Sinn3r stelt dat één van de adviezen van Microsoft niet klopt. De softwaregigant adviseerde om de instelling van ActiveX controls te wijzigen, maar dit zou de exploit niet voorkomen, aangezien de aanval geen ActiveX controls gebruikt.

 

@bron: security.nl


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.