Jump to content

* * * Sinterklaas is weer in het land * * *


Piet schoorsteen Funboard Stoomboot

Sign in to follow this  
Maestro

Dreambox DM800 HD PVR clone en usals probleem

Recommended Posts

Maestro

Ik heb een probleempje met de usals motor. Sinds kort krijg ik niets te zien op de badr4 satelliet. Hij draait naar de positie maar ik zie vervolgens helemaal niet niets (Arta, 1,2,3 en hot Bird zijn geen probleem). Ik hoorde van satelliet verkoper dat ik wat moest draaien met usals. Toen badr4 nog werkte draaide ik handmatig en had ik de positie opgeslagen op 1. Kan het zijn dat ik een verkeerde satelliet positie heb opgeslagen?

Share this post


Link to post
Black Tiger
Toen badr4 nog werkte draaide ik handmatig en had ik de positie opgeslagen op 1

Het kan zijn dat je hem dan iets fout hebt opgeslagen, kan ook zijn dat hij iets verschoven is.

Het verbaast me ook enigszins dat de schotel nog draait. Want vaak als er met Usals gewerkt wordt en er posities worden opgeslagen, willen bepaalde motors nog wel eens kuren hebben.

 

Ik zou daarom de opgeslagen positie eens verwijderen en zien of de motor dan wel fatsoenlijk naar de Badr draait, want nu draait hij naar de opgeslagen positie.

Heb je dan nog geen beeld kun je altijd nog handmatig een beetje bijdraaien en daarna opnieuw vast zetten.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Maestro

ik heb via menu > instellingen> zenders zoeken> rotorinstellingen> Afstemmen en focussen op de gele knop calibreren gedrukt. Toen kreeg ik een waarschuwing dat alle posities verloren zouden gaan heb ik op ja gedrukt. Alleen is het probleem nog niet verholpen. Astra 1,2,3 en hotbird worden goed ontvangen behalve BADR4 (26e). Je vertelde me bij draaien? hoe doe ik dat ik ben namelijk goed in programmeren maar ik heb nog nooit een schotel uitgericht/afgesteld. Zijn er hier handleidingen voor ?

Share this post


Link to post
Black Tiger

Oh daar moet ik even denken, bij Enigma1 was dat veel eenvoudiger.

 

Beetje west of oost draaien kan in Enigma2 bijv. Openpli in het rotor menu, daar kun je nog iets finetunen door draai oost of west te doen. Helaas ben ik vergeten op te letten of je daar dan ook weer posities kon opslaan.

 

Zou het helpen dat hij misschien automatisch weer goed draait als je een andere (nieuwere) zenderlijst in de ontvanger plaatst?


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
aart44

Ja je hebt het over Badr ik vermoed dat die flink zwakker is geworden eerst kreeg ik nog een 40-50 zenders op Badr4 nu nog maar 2 of 3.

Eerst kregen we Badr 4 en 5 voor 5 is de 6 teruggekomen en die is niet te ontvangen hier en de 4 is flink zwakker geworden.

Share this post


Link to post
aart44

Moet het even corrigeren gisteren weer eens getest met de ene ontvanger heb ik maar twee tv zenders op de Badr met de andere gewoon een dikke 40 tv kanalen.

Dus toch ook behoorlijk verschil in de tuners van de diverse ontvangers.

En hier heb ik een 88 cm Triax schotel.

Share this post


Link to post
Black Tiger

Ik heb een 1m draaibare Triax. Voor zover mij bekend zitten Badr 5 en 6 ook op diezelfde positie en ik kan mijn ontvanger niet apart instellen voor alleen Badr 4.

Op de positie 26 oost vond mijn ontvanger zojuist 41 kanalen, maar dat zal dan wel voor alle 3 deze satellieten zijn.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
aart44

Tuurlijk kun je die instellen voor alleen Badr4 gewoon de transponders deleten van Badr5 en 6 die andere beams hebben en hier toch niet te ontvangen zijn.

Maar BT het klopt wel je kunt je kunt nog ongeveer een 40 zenders ontvangen momenteel en dat zijn er veel meer geweest.

Share this post


Link to post
Black Tiger

Met instellen bedoelde ik echt een keuze maken. Als je transponders delete, dan ben je ze kwijt totdat je ze terug zet. Maar op die manier kan het uiteraard wel.

 

Wat is er eigenlijk zo interessant aan die Badr? Ik zie daar veel nieuws over, ook hier op Fun, en heb eigenlijk alleen vannacht eens een scan gedaan om te zien of ik er net zoveel op kreeg als jullie.

Het was me daarom ook niet bekend dat er voorheen veel meer op zat.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
aart44

Wat er interessant aan is de Badr voor mij momenteel niets meer maar de topicstarter kijkt ook naar Nilesat en zal dus de taal wel kunnen verstaan.

 

Maar in het verleden waren daar de MBC kanalen ongecodeerd te zien dat zijn gewoon Amerikaanse film en series en de Rotana muziek kanalen maar dat is allemaal niet meer te ontvangen.

Als je die wilt zien moet je nu uitwijken naar Nilesat.

Share this post


Link to post
Black Tiger

Aha, weten we dat ook weer. Bedankt voor de info!(Y)


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Maestro

@aart je kan nog steeds op de badr4 naar alle MBC kanalen kijken ongecodeerd en daar worden nog steeds veel series en films op uitgezonden. Ik keek net op kingofsat en zag dat deze zenders nu ook in HD worden aangeboden! de tuner van een dm800 clone is zeker te zwak om een goed signaal te kunnen ontvangen? de monteur haalde vorige keer max 34% en als hij meer signaalsterkte wou dan ging hotbird ineens haperen. Dit had ik nog nooit meegemaakt met mijn oude strong receiver. Maar ik las ook dat je badr5 kon ontvangen hetzij er maar 3 zenders op zitten maar wel in HD.

 

@bt en @aart hoeveel % signaal is er mogelijk met een rotor en een clone hd dreambox? (in het verleden haalde ik op MBC 11919 H 54%!)

Share this post


Link to post
aart44

Op 11919 H 27500 krijg ik helemaal geen signaal meer ja ik wist dat de MBC kanalen nog op de Badr zaten maar helaas misschien met een schotel van 3-4 meter.

Daarom gaf ik ook aan dat het signaal behoorlijk zwakker is geworden op de Badr.

Ja proberen kun je maar die 54% zal wel niet meer lukken.

Share this post


Link to post
Maestro

Ik heb me laten overtuigen dat de badr4 in vergelijking met nilesat minder te bieden heeft. Dus die badr4 laat ik maar voor wat het is:)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.