Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Fritzbox eigenaren, let op met Remote Access en Myfritz funktie!

Recommended Posts

Black Tiger

Er zijn de afgelopen dagen aanvallen op Fritzboxen gedaan, waarbij op kosten van de eigenaren o.a. gebeld is geworden.

Voorlopig wordt iedere Fritzbox eigenaar dringend geadviseerd om de MyFritz funktie en de Remote Access toegang uit te schakelen.

 

• Criminele aanvallen op poort 443

• Aanvalspatronen in kaart gebracht

• Eerste updates voor FRITZ!Box nog dit weekend beschikbaar

• Beveiligingsvoorschrift voor poort 443 blijft van kracht

 

De aanvallen op de FRITZ!Box in de afgelopen dagen zijn getraceerd. Door intensief onderzoek is AVM erin geslaagd de aanvalspatronen van de daders te identificeren. Daaruit blijkt dat de daders via poort 443 een aanval hebben uitgevoerd en zo in de FRITZ!Box zijn binnengedrongen. Daarbij kunnen ook wachtwoorden zijn buitgemaakt. AVM zal nog dit weekend software-updates beschikbaar stellen zodat verdere aanvallen via deze methode niet meer mogelijk zijn. Het bedrijf heeft de onderzoeksresultaten gedeeld met de opsporingsinstanties.

 

Peter Faxel, CTO van AVM: „De ontwikkeling van nieuwe software doorloopt bij ons meerdere beveiligingsfases en wordt voor de lancering door gerenommeerde experts getest. Juist daarom betreuren wij de recente ontwikkelingen en de beperkingen waarmee onze klanten momenteel te maken hebben.”

 

De getraceerde aanvallen betreffen alle FRITZ!Box-modellen waarbij de MyFRITZ-dienst of de toegang op afstand door de gebruiker is geactiveerd. Aangezien naast de toegangsgegevens wellicht meerdere wachtwoorden zijn buitgemaakt, adviseert AVM gebruikers dringend alle wachtwoorden en toegangsdata van hun FRITZ!Box te vernieuwen. Een handleiding hiervoor is te vinden op http://www.avm.de/sicherheit en http://www.avm.de/en/Sicherheit/advice.html.

 

De eerder gepubliceerde aanbeveling poort 443 (voor toegang tot de FRITZ!Box via HTTPS) af te sluiten blijft vooralsnog van kracht en voorkomt deze aanvallen. AVM zal vanaf dit weekend nieuwe firmware-versies beschikbaar stellen voor alle FRITZ!Box-modellen. Na de update zijn de toegang op afstand en MyFRITZ-dienst weer onbeperkt beschikbaar. Op http://www.avm.de/sicherheit en http://www.avm.de/en/Sicherheit/advice.html kunnen gebruikers een overzicht zien van de beschikbare downloads.

 

@Bron: AVM/Fritzbox


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Black Tiger

Inmiddels zijn alle updates voor Duitse en Internationale versies uit.

Eventueel kun je hier (klik) lezen hoe je de firmware updaten doen moet. Dit is een handleiding voor de 7390 maar werkt voor zowat alle versies hetzelfde.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.