Jump to content
Frank Duster

DM8000 doet het absoluut niet meer... HELP MIJ ! ! !

Recommended Posts

Frank Duster

Hallo Dreambox-gebruikers,

 

Ik zit met een probleem...

 

Ik ben al jaren in het bezit van een DM 8000 PVR DVD (zónder DVD), HD van 500GB. Verder zit er op:

 

openPLi 2.1

kernel versie 2.6.18

enigma: feb 9 2012

laatste update: juni 26 2012

frontprocessor versie: 7

 

Verder staat er in een ander menu erop:

 

slot 1

 

herstel

initialiseren

geen module gevonden

geschikt voor meervoudige decoderen

hoge bitrate ondersteuning

 

Dit ALLES is niet meer terug te vinden, ik krijg de Dreambox 8000 niet meer aan, tenminste niet meer in het menu zoals het moet. Het enigste wat ik nu nog (te zien) krijg is: Welcome Dreambox Discover more.

Met een (gekleurde) wereldbol op de achtergrond.

 

Ik heb hierdoor een grote fout gemaakt...

 

Toen ik een nieuwe zenderlijst op de 8000 wilde zetten stond er in de 'beschrijving' op het net: (fabrieks)reset de 8000, wat ik in het menu ook had gedaan... ALLES weg ! ! ! Satellietinstellingen, caminstellingen, gewoon alles weg!

 

Nu dacht ik: Ik zal er eens een nieuwe image erop zetten?! Zogezegd, zo gedaan? Nee, het duurde zó lang dat ik het menu op de pc maar afbrak. Maar dat kwam me duur te staan.

 

Alles is weg, foetsie. Ik krijg er niks meer opgezet. Géén image, géén zenderlijst.

 

Ik heb Universal DreamUp V1.3.3.4 al meer dan een half uur laten draaien maar er staat nog altijd Connection prepared, now switch on the dreambox De dreambox staat ook al zolang aan maar ik zie geen vooruitgang!

 

Ik heb wél iets gelezen over de bootloader? Maar hoe moet ik dat doen?

Als DreamUP + DreamBoxEdit al niks meer doen.

 

 

Wie kan mij helpen met dit probleempje?

Wel graag antwoorden waar ik iets aan heb... om het fiasco te doen keren!

 

 

Met vriendelijke groet en bedankt voor jullie moeite...

Frank.

Share this post


Link to post
Black Tiger

Beste Frank.

Allereerst welkom op Satellite Fun.

 

Ik zal je gelijk proberen te helpen, want ik lees het volgende:

Ik heb Universal DreamUp V1.3.3.4 al meer dan een half uur laten draaien

Normaliter heb je deze bij een Dreambox 8000 niet nodig. Maar je hoeft ook niet lang te wachten zoals je beschrijft.

Als er staat "zet je Dreambox nu aan", dan kan het wel van belang zijn dit binnen enkele seconden te doen, maar dan moet je ook vrijwel meteen iets in Dreamup zien aan resultaat, anders heeft het niet gewerkt.

Gebruik je overigens bij DreamUp ook wel een seriele nullmodemkabel? Anders zul je sowieso niets te zien krijgen.

 

Er is echter een betere en eenvoudigere wijze om de software op je Dreambox 8000 opnieuw te flashen, deze hebben wij in onze Handleidingen sectie en staat zelfs bovenaan (klik) om het de mensen gemakkelijk te maken. Bij deze procedure heb je ook geen seriele nullmodem kabel nodig. Alleen een goede netwerkverbinding.

 

Volg die procedure eens en laat daarna even weten of het daarmee wel lukt.

Het beste kun je weer met die oudere Pli proberen, want die bootloader kunnen we dan later even doen als dat gelukt is.


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Frank Duster

Bedankt voor je late (tijd: zó laat nog wakker) antwoord. Maar wat is een bootloader eigenlijk? De Enigma (2)?

Share this post


Link to post
aart44

Een bootloader is een klein stukje software die zorgt voor het starten van je besturingssysteem en Enigma2 is je besturingssysteem niet je bootloader.

Op een ander forum laat je door een plaatje zien dat #84 je versie van die bootloader is.

Share this post


Link to post
Frank Duster

Bedankt, maar de Box start helemaal niet meer op. Ik krijg alleen maar het startdisplay met de DHCP (of wat ik me ook maar herinner) en als ik de powerknop + programm-down toets indruk dat het IP-adres er komt te staan. Voor de rest is de Box een dooie boel.

 

Ik ben eens benieuwd of überhaupt iemand mij kan helpen om hem weer op te starten?

 

Ik krijg van iemand wel een bootloader toegestuurd via mail, dus, ik ben eens benieuwd! (of het me ook wel lukt om de Box hiermee aan de praat te krijgen)

Share this post


Link to post
aart44

Ja dat IP adres wat er komt te staan dat hoort zo dat nummer moet je in je browser intoetsen dan kun je er andere software opzetten, zo staat het ook keurig aangegeven hier bij de links die @BT je heeft gegeven.

Maar blijkbaar lees je niets en probeer je ook niets je hebt nu al zoveel tips gehad op dat andere forum zou nu maar eens wat gaan proberen.

Share this post


Link to post
Frank Duster

HAHA, grapjas.

 

Jij denkt dat ik alles en op ieder fora ga posten en er geen bal mee doe?

Als jij nou eens wist wát ik allemaal had gedaan en geprobeerd? (vanacht hing ie nog tot 3:30uur aan de stroom, ik weet niet of je DAT ook leest?) Dan had jij je Box al uit het raam gemieterd ! ! !

 

Ik probeer écht alles om hem te laten lopen, anders kan ik 'm ook weggooien als ik er niks mee doe. Slim hoor!!!

 

Misschien dat we binnenkort weer in de buurt van Utrecht zijn bij familie. Ik wil graag eens langskomen bij jou en JIJ dé specialist ernaar willen laten kijken, eens kijken of jou dat lukt of dat je hetzelfde toontje fluit als mij?

 

Ik wil de Box iig gemaakt hebben en draaiende!

Share this post


Link to post
aart44

Ja misschioen moet je dan maar gebruik maken van de aanbiedingen op dat andere forum die je willen helpen de box weer draaiend te krijgen.

Maar het doet me toch denken aan iemand die in paniek is geraakt omdat ik gisteren op minimaal 3 verschillende satforum hetzelfde bericht las.

Ook je vraag of het wel een nfi bestand moet zijn om te flashen en dat je met Dreamup bezig bent geweest terwijl je nu pas een kabel besteld vrees ik dat je er niet veel verder zult komen als je het zelf wilt doen.

 

Dus mijn raad zal zijn probeer iemand te vinden die een beetje bij je in de buurt woont die het meer gedaan heeft.

Share this post


Link to post
Frank Duster

Paniek? Klopt 'n beetje.

 

Mijn vriendin kijkt het meeste televisie, ik zit achter de pc. Zij vindt het niet leuk als ze niks meer kan opnemen, vandaar de 'paniekreactie'.

 

En zet paniek maar tussen aanhalingstekens, het is niet echt paniek, ik wordt alleen gek omdat ik in zo'n korte tijd zoveel dingen heb geprobeerd maar niks helpt. Vandaar dat ik een RS232 kabel wil halen.

 

Ik denk ook dat er sommige helpende mensen iets over het hoofd zien. Of mij misschien niet zo goed begrijpen met wat ik vertel en mee heb gemaakt met de Box (in de vorm van wat ik al geprobeerd heb).

 

Er is een image en een bootloader? Wat moet er eerst in de Box? Of is het tóch hetzelfde?

 

Ik ben een noob, maar ik wil het leren om toch niet zó afhankelijk van anderen te zijn.

 

Nogmaals, ik heb de Box teruggebracht naar de fabriekinstelling... Alles, dus écht alles is eraf. Ik moet van scratch afaan weer alle erin zetten. Ook het sh... progje (denk ik), image, bootloader.

 

Vandaar dat ik op verschillende fora mijn probleempje voorleg! En sorry als je mij op verschillende ziet en niks zegt... :D

 

En eerlijk = eerlijk, alle beetjes helpen om het probleem op te lossen?

Share this post


Link to post
freggel1

Ik begrijp jou frustratie, maar Aart probeert zoveel als dat in zijn vermogen ligt jou "online" te helpen! Dus reageer aub niet zo fel. ;)

 

Bootloader moet er als eerste in en dan de image.

 

Maar misschien is het handig om even aan te geven in welke locatie je zit Frank, wellicht zijn er mensen die in de buurt wonen die een nullmodemkabel hebben. ;) Ik heb er iig eentje, maar let wel even op dat de risico's altijd wel voor jezelf zijn als je het een ander laat doen!


Happy Funboardin'

Share this post


Link to post
Frank Duster

OK, done!

 

Nee, ik ben niet boos, kwaad oid... Alleen 'n beetje gefrustreerd. Ik krijg ze van mijn vriendin op de kop omdat ze niet kan opnemen. :vechten:

 

En die bootloader, moet ik die ook met DreamUp installeren?

Share this post


Link to post
aart44

Nou volgens mij als je het precies zo doet als in de handleiding staat zou het toch moeten lukken moet er wel bijzeggen dat het bij mij alleen lukt met IE internet exploder dus bij andere browsers werkt het hier niet bij de Java foutmelding die je krijgt kan ik me niets bij voorstellen.

 

Maar lijkt me dat je dan het beste naar iemand toe kan gaan die je wil helpen iedereen heeft het moeten leren en als je het een keer gezien hebt dan weet je het.

Die bootloader kan ook gewoon online dus IP nummer in de browser dan op firmware upgraden dan de bootloader upgraden en als dat lukt het image er achteraan.

Share this post


Link to post
Frank Duster

Ik weet niet zeker of ik een bootloader heb. Maar waaraan herken ik een bootloader, dat is toch ook een .nfi bestand? Wat is de laatste: release-dm8000-3.2.4 misschien?

 

Ik was al bij de downloads aan het kijken bij dbox2, maar dat is 'm niet. Vlug weg daar voordat ik dadelijk een Xbox heb of iets dergelijks. Whahahahaha!

 

Mijn dank is écht wel groot. Vooral als ik 'm aan het rollen krijg.

Share this post


Link to post
Black Tiger
Er is een image en een bootloader? Wat moet er eerst in de Box? Of is het tóch hetzelfde?

Nee, alleen dezelfde bestandsextensie.

Je kunt bootloader #84 voor de DM8000 hier (klik) downloaden.

 

Probeer deze er maar eens op te zetten. Wel alleen met DramUp en een seriele nullmodemkabel. Gaat het niet met de versie die jij hebt, neem dan eens een iets oudere versie DreamUp, soms helpt dat.

 

Verder wekte je een beetje de indruk dat je niets met de info deed, omdat ik je verwees naar de handleiding en aangaf die bootloader even te laten voor wat het is, prompt reageer je met een vraag over die bootloader, in plaats van aan te geven wat er precies mis gaat als je die handleiding probeert uit te voeren.

 

Het is voor ons moeilijk om te helpen als we niet exact weten wat er gebeurt. Dus ook ik begrijp de frustratie (mijn vrouw is ook niet blij al haar ontvanger niet werkt), maar hoe sneller wij de oorzaak kunnen vinden, hoe sneller het misschien gefixed is. Vandaar dat het belangrijk is om op onze vragen te antwoorden en/of aan te geven wat er exact gebeurt.;)

 

Dus het deel met dhcp lukt wel, je box stopt en je krijgt het ip adres in je display van de Dreambox te zien.

Wat gebeurt er dan als je dat ip adres in je browser in geeft en welke browser gebruik je overigens om dit te doen?

 

En kun je op dat moment de box wel pingen vanaf je pc?


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Wing39

beste Frank... hoeft niet eens de booloader tie zijn, ik heb eens een DM 8000 aan de praat gekregen door er eerst de originele image op te flasen via de webbrowser, vaak kan je daarna een alternatieve firmware erin flasen.

 

Hopelijk heb je wel een backup van je config files gemaakt anders wordt het alsnog een vervelend verhaal om alles aan de praat te krijgen.

 

Ik wil je wel helpen met dat ding als je ind e buurt van Zuid Holland woornt

Share this post


Link to post
Frank Duster

Ik kan de Box benaderen via de pc, ik krijg dan het beginscherm te zien van de Dreambox: DM8000 second stage loader #84 (2011-09-01)

 

Dan klik ik op Firmware Upgrade, het scherm gaat naar de selectfilemodus waar ik het .nfi moet selecteren. Na het bestand te hebben geselecteerd (van een pc-map) moet ik op het knopje Flash klikken, dan komt er nog een grijs scherm met de tekst: Writing to flash memory, please do not turn off power Maar de transmissiebalk wordt maar een klein stukje grijs tot maar... soms tot 5% soms tot 7% en soms ook tot 10% dan maar uurtjes wachten op een antwoord. Maar het zijn jaren wachten!!!

 

Dan maar het programma afsluiten!

Dus, ik kan niks naar mijn Dreambox 8000 overzetten via de pc.

 

SH... ik kan géén foto's hier posten! Anders had ik de foto's hier kunnen posten voor (ver)oordeling van jullie experts.

 

Ohja, ik heb IE9 en óók FireFox gebruikt, beide zijn ze gelijk wat betreft het ophangen van het programma.

Share this post


Link to post
Black Tiger

Kijk, daar kunnen we iets mee. Foto's posten kan trouwens via bijv. een externe image host link.

Normaliter is dat niet nodig.

 

Er is dus duidelijk iets mis met de flash. Normaliter hoeft dat geen uur te duren. Via netwerk, zoals je aangeeft het te doen, moet je binnen 10 minuten al een goed resultaat hebben.

 

Ook goed dat je ook met Firefox geprobeerd hebt.

 

Heb je al eens op spyware gescand met Malware Bytes? Dat zou ook een mogelijkheid kunnen zijn.

Verder zou ik de tip van Wing39 eens proberen. Even een nieuw origineel image er in proberen te flashen.

Volgens mij had je die ergens of niet? Die release-dm8000-3.2.4.nfi is dat.

 

Wil dat nog steeds niet lukken, dan eens proberen met een oudere versie DreamUp, maar dan heb je zoals gezegd een seriele nullmodem kabel nodig en uiteraard ook een seriele poort.

 

Kun je nog even aangeven met welke Windows versie je werkt en of dat 32-bit of 64-bit is? En in welke provincie je woont om te zien of evt. iemand er eens een nadere blik op kan werken (als je dat zou willen)?


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post
Frank Duster

Hallo Black Tiger, (en óók ander forumleden)

 

Ik werk met Vista 64-bit versie, woon in de provincie Limburg, Brunssum.

 

Ik heb al eens eerder een probleempje gehad om mijn Note 2 aan te sluiten op mijn pc, de pc zag mijn Note 2 helemaal niet. Ik heb op het net een filmpje bekeken hoe je in het menu iets moet veranderen en volière het lukte. Nu kon ik de Note uitklappen in 'deze computer'.

 

Ik heb nu iemand gevonden die mij kan helpen met mijn Dreambox 8000, hij vertelde mij dat het een fluitje van misschien een half-uurtje werk is. Alles opnieuw erop knallen en gaan met die banaan... Hoop ik dan!

 

Zo niet geld terug ;-))

Dat is een goede deal.

 

Zou het nou niet lukken, houd ik me aanbevolen aan de goede, helpende mensen hier op het forum. Als de deal tenminste dan nog geld :aanbid:

 

Ondanks dat ik zo'n paniekzaaier ben!!! Sorry hiervoor. :stupid: Ik had zo veel geprobeerd, maar niets hielp.

 

Hopelijk komt het in orde...

Share this post


Link to post
Wing39

Misschien een stomme gedachte, maar zou het niet kunnen zijn dat een firewall of iets dergelijks de DM blokkeert.

Als ik dat verhaal zo lees krijg ik het idee dat afgezien van de flash er ook mogelijk een netwerk probleem speelt.

 

Gr.

Wing

Share this post


Link to post
Frank Duster

Géén stomme gedachte hoor!

 

Ik heb het getest, maar niks hoor. DreamUp moet absoluut mét RS232 kabel worden gestuurd. Ik heb verschillende DreamUps geprobeerd, gene ene werkt zónder. Ook in firewall toegelaten, niks werken.

 

De Dreambox heeft het altijd gedaan binnen het netwerk, nu is het probleem serieus.

 

Maar lopen zal ie... Al is het met krukken!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.