Jump to content
Sign in to follow this  
Black Tiger

Cees Veerman overleden

Recommended Posts

Black Tiger

Gitarist, componist en eerste leadzanger van The Cats, Cees Veerman, is overleden. Samen met de latere frontman Piet Veerman maakte hij jarenlang deel uit van de Volendamse popgroep, die in de jaren zestig en zeventig veel succes had in Nederland en Duitsland.

 

Cees Veerman, altijd met bril, was een van de oprichters van de band. Hij maakte al deel uit van de Mystic Four en The Blue Cats, twee voorgangers van The Cats. De eerste grote successen kwamen in 1968: de nummers

en Why kwamen op de eerste plaats van de Nederlandse Top-40. Ook Marian (1970), Where have I been wrong (1969) en Be my day (1974) bereikten de eerste plaats. Daarnaast waren er talloze top-10-noteringen. De best verkochte single,
(1972), bereikte in Nederland de derde plaats, maar werd ook in België, Duitsland, Zwitserland een grote hit.

 

Cees Veerman woonde met zijn vrouw in Indonesië. Cats-bassist Arnold Mühren hoorde van Veermans familie dat hij zich donderdagavond niet lekker had gevoeld, maar zich niet wilde laten onderzoeken. De volgende ochtend lag hij dood op bed.

Hij is 70 jaar geworden.

 

@Bron: NOS


Greetings, Black Tiger

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
  • Hosting Fun

×
×
  • Create New...

Important Information

By clicking the accept button you specifically agree to our Terms of Use and Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. If you don't agree, please leave this site.